dissabte, 1 de novembre del 2008

Les dues crisi


No calen gaires paraules per fer un petit resum del ple d'aquest mes.
La crisi econòmica i la crisi política van marcar un plenari que, com a tema estrella, portava les ordenances fiscals.
Previ al ple el grup municipal amb l'executiva del partit haviem fet un estudi exhaustiu de les actuals ordenances. Les nostres idees pivotàven sobre quatre eixos:
  • contenció de la pressió fiscal.
  • ajudar les persones: grans, dones, treballadors i treballadores.
  • modernitzar les ordenances fiscals de la ciutat.
  • sostenibilitat econòmica de la institució.
D'aquests eixos neixien propostes concretes: des de la disminució de la pressió fiscal, la congelació de determinats impostos, beneficis fiscals a les empreses que implantin plans d'igualtat de gènere, fins suprimir algunes ordenances per obsoletes i no acordes amb els moments actuals.
Davant de la situació econòmica actual els socialistes hem posat el valor en la responsabilitat.
Hem aconseguit introduir a la política fiscal municipal moltes de les nostres propostes, era el nostre objectiu i crec que el podem donar per aconseguit. Per això el nostre vot ha estat positiu.
De la resta de temes del plenari només destacaré un: una modificació de crèdits sobre partides relatives unes a l'àrea de Cultura i altre a solidaritat. Nosaltres, ja sabeu, sempre votem no a les modificacions pressupostàries (per cert ja portem 14....una mitjana per mes una mica alta no us sembla?) bàsicament perquè aquest va ser el nostre vot al Pressupost d'enguany. Doncs el PP va dir que votava també negativament i les cadires de la bancada de davant van començar a trontollar; sobre tot per la banda de CiU. La modificació pressupostària corria perill. Per art de "birliberleque",....la modificació es transformà en dos, se separaren els temes i tornà a aparèixer la crossa del PP: els tres regidors s'abstenien en la modificació que afecta a les partides de cultura i votaven no a la de solidaritat. Ah!!!! un respir per a CiU. Però ....... algú es va fixar en les cares de la resta de regidors? Jo sí. La tristor de veure com el PP "mingoneja" l'Ajuntament Ple. Ara sí,....ara no,.....ara potser!! i tothom tremola!.
Del plenillo subrayar:
Les nostres preguntes que efectivament confirmaren que els processos participatius engegats a Montflorit i Bellaterra només són tapaderes de modificacions urbanístiques prèviament decidides; que ara s'utilitza la ciutadania per refrendar decisions ja presses però amagades. Lleig!! molt lleig!!. I.......el soci de govern sense saber-ho,......sense estar informat. Això també lleig....molt lleig!
L'enganxada de ICV-EUiA amb CiU (Pujol contra Pla, Pla contra Pujol) conseqüència d'unes pràctiques d'ICV-EUiA cada vegada més dolentes cap el seu soci de govern i cap a la ciutat en general. Teniem allà davant una segona crisi, aquesta la política.
Cap a dos quarts d'onze.....axeicavem la sessió.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Y el ridicul de la Laura (Martinez?), no el comentes?

Carme Carmona ha dit...

Hola Xavi p.f.

Efectivament va haver més assumptes al ple. Concretament nosaltres, a través de la nostra Regidora, varem posar sobre la taula que haviem constatat com el regidor d'urbanisme intervé en una denúncia paralitzant l'expedient administratiu; deixant en la pura indefensió durant un any la denunciant que ha vingut a parlar amb nosaltres queixant-se de la situació. Ha fet falta un any perquè finalment s'ordeni l'enderroc que una ciutadana estava demanant sobre unes obres que li estaven perjudicant.
Si ho consideres ridícul....es la teva opinió. Però res més que això.
Salutacions!

Anònim ha dit...

I sobre l'empresa urbanística, podries explicar si és veritat que s'ha creat una tercera crisis entre ciu i l'alcalde.

Gracies

Octavi Moreno Griera ha dit...

Hola Carme,

Estic d’acord amb l’anàlisis de situació i especialment sobre la crisis política galopant instal•lada a l’Ajuntament. Es mes!, he penjat al meu blog l’anàlisis de l’últim ple exclusivament en clau de l’actitud d’uns i altres, sense entrar en matèria.

Crec que Cerdanyola no es mereix segons quines actituds partidistes o millor dir personalistes, que perjudiquen el funcionament positiu de la ciutat.

Fins aviat

Anònim ha dit...

El ridicul ho dic perquè la Laura criticava una cosa que no era la que s'estava parlant al ple. A més ho va fer de males maneres i l'alcalde li va haver de cridar l'atenció com si estés al colegi.

Carme Carmona ha dit...

Hola Octavi.

Efectivament comparteixo amb tu: Cerdanyola no s'ho mereix. No ens ha d'estranyar la desafecció que la ciutadania sol tenir cap a la política quan el que es visualitza de la política és només el desig de poder.

Xavi p.f.:

Segurament no vas prestar prou atenció. L'expedient que es va portar el ple era el mateix del que parlàvem nosaltres. Els expedients s'identifiquen per números. No hi ha un mateix número per a dos expedients. Nosaltres ens els mirem, ja ho he dit moltes vegades, ens costa molt de temps (tots treballem) però procurem fer-ho, per responsabilitat.
No hi ha cap més confusió que la que va voler fer el regidor responsble.
A l'alcade no li agraden les preguntes (escrites o no). Acabarà per demanar el silenci de tot aquell que no n'opini igual. Efectivament,......com abans passava a les escoles.

Salutacions!

Anònim ha dit...

I sobre l'empresa urbanística, podries explicar si és veritat que s'ha creat una tercera crisis entre ciu i l'alcalde.

Gracies

Carme Carmona ha dit...

Hola anònim.

No és habitual que respongui a ningú no identificat,...però sobre això, i veient la teva insistència, només puc dir que en tot cas no es tracta d'una tercera o segona crisi....sinó de la mateixa.
No explicaré jo el que els protagonistes encara no han dit.