dissabte, 18 d’octubre del 2008

Un viatge amb les maletes buides?


La responsabilitat d’un mandat municipal és un viatge que dura quatre anys. Fan falta maletes plenes d’idees, projectes, itineraris; però, i sobre tot, fa falta saber el destí final.

El govern municipal, hores d’ara, porta poc més d’un any de trajecte. Alguns diran que és poc temps. Però quin és el seu equipatge? A quina estació estem i quin és el destí final?.

ICV-EUiA-CiU, ara fa poc més d’un any, van començar el viatge junts. Objectiu: portar Cerdanyola cap algun lloc, sota el paraigües d’un “projecte compartit de ciutat”. Hores d’ara d’aquell projecte compartit es coneixen poques coses; de fet es coneixen les coses que no hi eren a les maletes: mil pisos fent façana dura entre la ciutat existent i la futura (centre direccional); gestió de les escoles bressol; gestió dels equipaments esportius. Això són les “discrepàncies”.

I del centre direccional? I de l’arrenjament de la llera del Riu Sec? Poca informació. Segurament caldrà tornar a modificar el Centre Direccional i la solució del Riu Sec sembla que tampoc té una posició unànime de tots els grups. S’haurà de treure de les maletes?

I de la sostenibilitat econòmica de l’Ajuntament?......Enguany ja sabem que tindrem dèficit. Fruit de l’increment de la despesa en general però especialment de la contractació de personal de confiança política i de la publicitat institucional (cada partit governant en treu la seva i de la seves carteres).

Arribats a aquesta estació...

Ens hauran d’explicar quin era l’itinerari “compartit” i quin el destí final. I, si us plau, que quan ho expliquin, no contractin ningú per fer-ho, ni editin llibres, tríptics ni fulletons; faran un bé al medi ambient i a les malmeses arques municipals.