dissabte, 29 de novembre del 2008

Mirada violeta


Una setmana plena d'activitats feministes:

Participació en el vídeo d'Esplugues, amb més companys i companyes, contra la violència de gènere. Una iniciativa que considero innovadora.

Aprovació al ple de l'Ajuntament del manifest conjunt de diverses institucions, per l'eliminació de la violència masclista.

Avui constitució del Consell de Dones del PSC; del qual surten ganes i feina: tres comissions de treball permanents (formació, societat del coneixement i paritat) i d'altres específiques (avortament). Però sobre tot surt un pla de treball que vol arribar al territori, un àmbit de participació (el Consell i les seves comissions) obert i planer i això avui és molt important. Visualitzar les dones,...fer de la paritat una convicció ideològica, esborrar tot allò que soni a "políticament correcte" i substituir-lo per la igualtat com a realitat interna i com a realitat social.

Del Consell...destacar les intervencions de:

Miguel Lorente. El delegat del Govern per a la violència de gènere ha fet una xerrada tocant, entre d'altres temes, del concepte post-masclisme: homes políticament correctes però sense conviccions veritables sobre la igualtat, sobre la paritat, sobre la perillosa rotativitat a la que les dones ens veient afectades en el mon de la política o en el mon professional. Us deixo un resum del seu contingut ja que d'això mateix parlava en unes jornades organitzades l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Barcelona, fa pocs dies.

Marina Geli que, amb la mateixa convicció, vigor i entusiasme de sempre, ha explicat la tasca duta des de la conselleria i la situació actual quan a la salut afectiva, reproductiva i sexual des d'una mirada de gènere.

Imma Moraleda que ha presentat el pla de treball de la seva secretaria. Un pla de treball que, com he dit, vol desplegar fins a l'últim recó del territori. En aquest sentit una proposta nova i concreta: fer les reunions del Consell directament al territori.

Per acabar la setmana.....demà la II Marxa a Cerdanyola contra la violència de gènere.

Una setmana amb mirada violeta.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.