dimecres, 2 de juliol del 2008

LA CALLADA POR RESPUESTA.

Foto: J.R. Urbano
No vull deixar passar més dies sense fer cap referència a un ple, el de juny, en el que el govern va tornar a deixar protagonisme al Partit Popular.

No fa gaire; es poden repassar les hemeroteques locals, l'alcalde i el seu portaveu afirmaven que no governarien a cop de moció. Havien d'haver aclarit que això afectava les mocions socialistes. Si són del Partit Popular, canvia la cosa. En el Ple del mes de juny ens hem trobat amb tres mocions del Partit Popular. Totes tres referides a aspectes de govern. Ningú no ha posat en dubte ni el contingut ni que es puguin presentar. Això sí, la moció del Partit Socialista no havia donat temps a veure-la, a parlar-la, a negociar-la. No sé si el públic sap que les mocions tenen un termini per ser presentades i que, si estan a l'ordre del dia, com era el cas de la nostra, vol dir que han estat presentades en el termini previst al Reglament d'Organització Municipal. Igual que les del PP, igual que les d'ICV-EUiA. Tant és. Nosaltres volem acords. Vàrem acceptar la proposta de CiU de deixar-la fins setembre per trobar punts d'acord. Ens va semblar, la de CiU, una proposta raonable.
Pel que fa al debat plenari, no vull fer un recull exhaustiu però sí subratllar el que, des del meu punt de vista, va destacar:
Un Partit Popular que cada vegada s'amaga menys. Van votar fins i tot a favor de declarar l'interès de la compatibilitat del lloc de treball de Gerent de l'empresa urbanística i del lloc de Cap de Servei de Projectes Estratègics. Què és això? Doncs l'interès de que el fins ara Cap de l'Àrea d'Urbanisme desenvolupi dos llocs de treball. Crec que és la primera vegada, en aquest mandat, que els popular recolzen una proposta que afecta a la plantilla i a un alt càrrec; fins ara donaven suport però per la via de l'abstenció.

Un govern municipal que cada vegada recolza més l'acció del PP: en el debat relatiu a la possible modificació de la moció popular sobre Can Planas, era el propi alcalde qui dirigia i orientava al sr. González que ja no estava segur si a la part dispositiva continuava deixant que els treballs de la comissió es presentessin a l'alcaldia (redactat original) o si era millor, tal com proposàvem nosaltres, que l'informe es rendís al Ple.

Un alcalde que al final del ple va estar incapaç de posar més ordre que el del silenci tant a les preguntes dels grups municipals com a les de la ciutadania; i que observava com el sr. González deia "mentiroso" a un dels nostres regidors, sense fer cap gest per evitar-lo; o deixava al seu portaveu fer les ja habituals ganyotes dirigides a la bancada socialista.

Sobre el sentit dels nostres vots, només recordar que:

Vàrem votar que no a la modificació de la plantilla que mira de garantir un lloc de treball al citat futur Gerent de l'empresa Urbanística; que també vàrem votar que no a la declaració d'interès de Cerdanyola en que el mateix sr. desenvolupi dos llocs de treball; que no a un altre nomenament de personal de confiança política (ara li tocava al cap de l'àrea de Cultura i Esports); que no també a la modificació pressupostària lligada a l'adjudicació directa a la Federació Catalana de Handbol de l'Altis (no perquè no confiem en aquest operador sinó perquè no creiem en les adjudicacions directes com a forma habitual dels processos de contractació pública); i que no també a la moció del PP relativa a la creació d'una comissió per depurar responsabilitats polítiques respecte als abocadors, especialment Can Planas; no fel fet de crear-la, que la creiem necessària, però sí pels termes en que es va redactar la moció, buscant responsabilitats exclusivament en períodes de govern socialista; fent salts a la història més recent.

En canvi el nostre vot va ser favorable per a la majoria d'assumptes de govern diari, per les medalles d'or de la ciutat, per a la moció contra la jornada màxima de 65 hores, per a la moció sobre la denominació d'un carrer, plaça o indret com a "de les víctimes del terrorisme" i també a favor de la denominació de "Farigola" per als espais esportius del costat del Riu Sec, però encarregant aquesta tasca a la comissió del nomenclàtor, com altres vegades a nosaltres se'ns ha dit.

Ens vàrem abstenir en diversos assumptes de govern bàsicament per les formes d'adjudicació i en la moció sobre Bolívia, de manera que pugues ser aprovada ja que aquesta va tenir el vot negatiu de CiU i del PP. Aquí dir que aquest tema no és de competència municipal, ni afecta directament a la ciutat ni a la ciutadania, i parlava de Cuba com d'un estat democràtic, per això no va tenir el nostre vot favorable, però també tampoc voliem contribuir a la seva no aprovació, pel seu caràcter "progressista". Aquesta va ser la raó de l'abstenció socialista.

Finalment dir,......un ple per a la història. Jo diria que el Ple de la "callada por respuesta".

I tots sabem allò que diu.....qui calla......otorga.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé de què et queixes si a Esplugues feu el mateix. No demaneu a Cerdanyola el que vosaltres mateixos no feu aquí.

Anònim ha dit...

Es confirma que qui calla atorga...

Carme Carmona ha dit...

Hola espluguero. Benvingut, però dir-te que normalment no contesto comentaris de persones "anònimes"; malgrat això, i perquè no utilitzis el meu silenci, dir-te que:

* aquest post parla de Cerdanyola i no d'Esplugues.
* per polemitzar sobre la vida municipal d'Esplugues segur que trobaras blocs i forums més apropiats que aquest; que difícilment trobaras, per respecte a la institució on treballo, referències a aquella ciutat que, a més a més, estimo i respecto.
* igualment dir que cap dels temes que he plantejat en el post es repeteixen a Esplugues. Però, si realment ets d'Esplugues....estic molt segura que ho saps molt bé.

Anònim ha dit...

A Esplugues heu fet coses com canviar els plens i passar-los al matí per a què la que llavors era regidora pugués combinar-se els horaris i anar fent la seva carrera cap a Madrid. I qui treballi al matí que es busqui la vida.

Per cert no sé a què ve això de "si realment ets d'Esplugues"

Andrés Martín ha dit...

El pla Caufec és la manera com el socialistes defensen Collserola. Exemplar.

Carme Carmona ha dit...

Hola Andres. Ja saps que ets benvingut.
Qui t'ha parlat de Porta Barcelona (pla caufec pels teus informadors) hauria de disposar de la informació del centre direccional tal com ara està aprovat no et sembla? Li donaras tu?

Per altre banda,....si vols opinar de la vida politica (municipal d'Esplugues) pots fer-ho a molts dels fórums que existeixen en aquella ciutat; també podries, si visquessis allà, participar en l'el·laboració del programa d'actuació municipal; fins i tot si tinguessis criatures (crec que ets molt jove) elles podrien aportar idees pel pla quatrienal; si fossis dona podries participar activament a la xarxa de dones, disposaries d'un centre de recursos per a dones i tindries molt a prop la universitat d'estiu de dones; si, pel contrari, fossis gran tindries al teu abast un programa on poder desenvolupar de manera integral les teves inquietuts socials i aportar-les al conjunt de la ciutat; finalment si fossis joves, com crec que ho ets, podries anar cada dia a un espai de joves on trobaries un seguit d'activitats innovadores i de grup de manera molt diversificada; tindries aules d'estudi obertes durant els periodes d'exàmens a diverses zones de la ciutat.
De molt segur que si fossis ciutadà o ciutadana d'aquella ciutat estaries orgullós de tenir al teu servei una institució, l'Ajuntament, que dona uns serveis excel·lents (premiats i reconeguts tant internacionalment com a nivell de tot el pais, referent per a la majoria d'administracions públiques, locals i supralocals) als seus ciutadans, amb la menor pressió fiscal possible, de maenera sostenible i amb respecte amb el medi ambient. Una institució atenta amb les espectatives de les persones i que les posa en el centre de tota la seva activitat.

I tot plegat,.....governant els socialistes a qui tanta mania els tens.

Però, tot sigui dit, a mi m'agrada viure a Cerdanyola, m'en sento orgullosa de ser d'aquesta ciutat (he nascut aquí), d'haver crescut en ella, de viure-hi i que d'aquí siguin els meus fills. Per això, i no per altre cosa, vull el millor per Cerdanyola.
Tant debó alguna vegada poguem dir que Cerdanyola és un referent tant de ciutat com d'institució. Això voldria dir que nosaltres, els ciutadans (homes i dones), tindriem un serveis excel·lents.

Salutacions cordials.

Andrés Martín ha dit...

M'interessa Esplugues perque juntament amb Cerdanyola i d'altre municipis forma part del Consorci Parc de Collserola.
Els socialistes es caracteritzen per urbanitzar sense fer equipaments, i després anar a edificar equipaments en les zones menys recomenables (Canaletes i La Farigola són exemples de com no crear nous barris).
Quan vulguis posem sobre la taula un mapa amb el projecte del Centre Direccional proposat per ICV i un altre mapa amb el projecte del PSC. Són propostes ben diferents i amb aportacions de benestar social i sostenibilitat diametralment oposades.
Jo també he nascut a Cerdanyola, però no la faig meva, sinó de tota la gent que ha viscut, viu i treballa en ella. Tots hi aportem.

Carme Carmona ha dit...

Ho sento Andres, no comparteixo amb tu com d'altres vegades ja ha passat aquestes afirmacions tant generalistes: els socialistes són,...els socialistes han fet,..els socialistes faran,....Només falta que, com el sr. González van mitg dir, diguis que els socialistes tenim cua i banyes.
Serà per tot plegat que governem a la majoria de ciutats catalanes de l'entorn metropolità; serà per això que sóm el partit amb més militància de Catalunya; també serà per això que des dels governs locals hem transformat el pais i els pobles venint com veniem d'un dels períodes més foscos de la història d'Espanya i de Catalunya.
I és aquí on tu diras que la gent s'equivoca, o que la tenim enganyada o que no està informada però que tu (vosaltres) teniu el coneixement i la sabiduria. Tot plegat un sectarisme, una manera d'entedre l'acció i l'opinió política del qual sempre m'he volgut allunyar.

En altres ocasions ja trobarem punts de trobada però mai amb l'enfoc que fas servir.

Andrés Martín ha dit...

Ja veig que tu no ets sectària. Com tu bé dius els socialistes (PSOE i/o PSC) governeu a tots els nivells de govern. És per això que us ha fet tant mal perdre l'alcalida a Cerdanyola, perquè la considereu el vostre cortijo, una propietat particular sobre la qual teniu el dret diví i històric de governar.
Doncs no, la democràcia es regeix per l'alternància en el poder o bé els governs compartits.
I un altre cosa: el sr. Cárdenas, el sr. Castells, el sr. Montilla, el sr. Zapatero i el sr. Bono són del mateix partit, però no tenen la mateixa concepció del socialisme. Vull dir que a mi em sembla molt positiu el govern d'entesa a la Generalitat, però un pacte ICV-PSC a Cerdanyola era inviable per la vostra arrogància i prepotència, que us va fer ningunejar a la resta de partits. Pot ser per això cap va voler pactar amb vosaltres. O vosaltres no vau voler fer un pacte entre iguals.

Anònim ha dit...

Hola Carme i Andrés!

Primer de tot, dir-vos que em sembla del tot interesant aquest debat! Són dels que m'agraden!

Andrés, sobre el nostre "cortijo", ja cal que renoveu una mica el discurs sobre l'arrogància del PSC o que l'ajuntament sigui una propieta privada nostra... Cal no només renovar el discurs perque ho dic jo com una persona més, sino perque ja ho va dir la ciutadania de Cerdanyola a les passades eleccions.

L'àrea metropolitana (on es concentra la majoria de població de tota Catalunya) té gairebé tots els alcaldes socialistes. No em ve al cap ara mateix cap ni un que hagi sigut segona llista(socialista) més votada i pacti amb altres partits per aconseguir l'alcaldia. Tots han guanyat, uns amb majòria i altres amb menys diferència. Serà per algun motiu que la gran part de la població vota PSC(no PSOE) a les eleccions. Alguna cosa deu ser, dic jo, vaja!
Però aqui a Cerdanyola no es respectà això.

Tens raó, potser cap va voler pactar amb el PSC.Quina mala sort!
Però a vosaltres ja us va be que el Sr.González us mantingui en el poder, i així, d'aquesta manera és com es governa una ciutat majoritàriament socialista: ho diuen les urnes, i les urnes no són sectàries (de moment).

Per cert, que jo sàpiga el Sr. Cárdenas, Castells i Montilla tenen un carnet d'un partit que es diu PSC i no PSOE; ZP i Solbes si. Ho dic perque sàpigues que, encara que comparteixen ideari i projectes, són partits diferents. Res, només a nivell informatiu!

Salutacions!!!!

Roger M. Puig ha dit...

David, et recomano que miris els resultats de Santa Perpètua i de Montornés i que miris quins pactes de govern hi ha allà.

Andrés Martín ha dit...

És clar David, i a Nafarroa vosaltres no li heu donat el govern al PP. I per cert, quans regidors del PP formen part del govern de Cerdanyola? Cap? Doncs serà que no són al govern, sinó a l'oposició, com el PSC.
És molt lamentable fer una campanya electoral amb l'únic argument de que no guanyi un altre partit (les generals).
ZP ninguneja a Catalunya i el PSC no és capaç de tenir grup propi al Congreso. Però clar, PSOE i PSC no són el mateix. Des de 1979 votant el mateix.
Hipocresia!

Carme Carmona ha dit...

Hola.
Veig que continua el debat.
Només aclarir o fer èmfasi en una parell de coses:
el dret a governar no és ni diví ni històric: t'el donen els ciutadans. Per molt que alguns s'entestin a dir que nosaltres diem altre cosa.
El meu post parla de la rel·levància del PP a Cerdanyola gràcies a una opció política que prefereix anar de la mà amb la dreta que amb l'esquerra. Si la ideologia no compta....és un altre tema.... llavors s'està parlant de poder.
Que el PSC sigui la majoria a Cerdanyola i a Catalunya no és casualitat. És perque el PSC és el partit que millor representa la majoria social de Cerdanyola i de Catalunya. Com ha dit avui el nostre primer secretari(José Montilla):
Els socialistes catalans volem ser el partit de la majoria.
I per això cal entendre la majoria dels problemes
i trobar solucions per a la majoria dels ciutadans, per a tothom.

Salutacions a tots.

Anònim ha dit...

Andrés, cap regidor del PP forma part del govern, d'acord. Però l'Antonio González ja ha dit en més d'una ocasió que el PP és qui sustenta aquest govern. M'ho negaràs això?

Sincerament, veus que aquest PP és igual al PP de la passada legislatura? Veus que aquest PP hagués actuat de la mateixa manera a l'oposició si el PP no fos decisiu?

El que està clar que el PP té la clau de la ciutat, això no ho pot negar ningú, i això malauradament ho vau permetre vosaltres, no altres.

Per cert, com ja dic al meu bloc, Jordi Guillot ha acusat al PSC de donar un gir cap a la dreta en aquest darrer Congrès (tot sorprenent, ja que divendres a la inauguració va dir tot el contrari i a més a més,va donar tot el suport al Govern d'Entesa)
Quina incoherència!
Podries dir-li que es passés per Cerdanyola a veure si diu el mateix d'aquest govern.
Això si que és Hipocresia!

En cap cas pots afirmar que PSOE i PSC són el mateix. Està clar que nosaltres recolçem el seu candidat a les eleccions generals, però cadascú té les seves línes polítiques. I com diu la Carme, el PSC és el partit que millor representa la majoria social de Cerdanyola i de Catalunya.


Roger: visc, m'interessa, participo a Cerdanyola i a la política de Cerdanyola. El que passi a altres poblacions ja hi haurà crítiques dels altres partits en aquests pobles. No visc allà per valorar els pactes. Però si a Cerdanyola, i això és el que faig.


Salutacions!

Roger M. Puig ha dit...

David quan parles de l'àrea metropolitana tu mateix dius: "No em ve al cap ara mateix cap ni un que hagi sigut segona llista(socialista) més votada i pacti amb altres partits per aconseguir l'alcaldia."

Jo l'únic que he fet és recordar-te dos casos ben propers. Un d'ells a la nostra comarca.

El que no pots fer és parlar de l'àrea metropolitana quan vols i quan ho fem altres per recordar-te contradiccions, dir que no t'interessa el que passa a fora de Cerdanyola.

Andrés Martín ha dit...

Per mi és de dretes aprovar les SICAV o permetre comprar bons del Tesoro Público des de paradisos fiscals o fer una política de xecs en comptes d'invertir en serveis socials.
Per mi és d'esquerres planificar. Tenir un model de ciutat basat en la mobilitat sostenible, l'accès a l'habitatge, equipaments públics i el respecte al medi ambient, apostant per la recerca universitària i empreses d'alt valor afegit.
El primer ho ha fet el PSOE espanyol. El segon no ho va saber fer el PSC de Cerdanyola.

Carme Carmona ha dit...

Benvolguts blocaires...

Si el govern actual planifica la ciutat i té un model basat en la mobilitat sostenible, promou l'accès a l'habitatge, fomenta i fa equipaments públics i fa del respecte al medi ambient una senyera de veritat, apostant per la recerca universitària i empreses d'alt valor afegit; només vull fer una pregunta:

Com és que no va guanyar les eleccions municipals tenint a més a més l'alcaldia i tota la màquina muncipal i propagandística que des de "promoció de la ciutat" es va posar al seu servei?

Una reflexió: no sap fer política qui no té clar qui són els seus adversaris polítics.

Estratègies dolentes, equivocades,......porten a resultats dolents.

L'alcalde actual no va guanyar les eleccions locals 2007, les va perdre. Aquesta va ser la resposta de la ciutat, de la ciutadania a la planificació, al model, als fets. I sobre això el seu partit ha fet alguna reflexio diferent de la de parlar del psc o del psoe?

Salutacions a tots.

Anònim ha dit...

Roger, no coneixia aquests casos...són molts resultats a molts municipis que no em se de memòria. En tot cas, ja et dic que no m'agraden aquestes situacions d'aquests pactes. També t'he de dir que cada municipi és un món diferent: diferents partits, diferents polítiques, diferents històries al municipi....

El que si que em se és el pacte a Cerdanyola amb el PP (pacte o com o vulgueu dir: pacte sense regidors del PP, pacte per donar estabilitat al govern, pactar a qualsevol preu, pacte per millorar el sou al González........)

En tot cas, la gran majoria de l'àrea metropolitana és socialista perquè així ho varen dir els seus votants, també a Cerdanyola, on el PSC va ser la llista més votada. I així sumem gairebé tots els municipis de la comarca.

Andrés Martín ha dit...

Només una pregunta Carme. Com és que els PSC no va guanyar les eleccions autonòmiques tenint a més de la Presidència de la Generalitat tota la maquinària autonòmica i propagandística al seu servei?
A més, no sou el partit polític amb més militància a Catalunya. En un comentari anterior et vanagloriaves d’això.
També teniu el control sobre molts policy makers, és a dir, influïu sobre molts mitjans de comunicació.
Jo vull per ICV militància que senti el federalisme, l’ecologisme, el pacifisme, el feminisme i la defensa del medi ambient com a seus. Tenim uns valors a través dels quals transformar la realitat. No modifiquem el nostre discurs per aconseguir vots.
Vosaltres que forniqueu amb la Constitució i l'assumiu com si fos la Biblia, no podeu criticar que governi aquell que formi govern, no qui tingui més vots. Si voleu canviar les coses, canvieu el sistema electoral que tant perjudica a IU-ICV.
Per extensió, Montilla per tu és un perdedor, però el mitifiques al teu darrer post. Per mi és el President de la Generalitat de Catalunya, perquè va rebre el suport de la major part dels representants de la sobirania popular, a l'igual que Antoni Morral a Cerdanyola.
Sóc crític amb el PSOE per la seva hipocresia. Capten vots d’esquerra i catalanistes per fer polítiques econòmiques de dretes (xecs) i mantenir l’Estat centralista (ja no es parla de federalisme, no es respecta el que aprova el Parlament de Catalunya [Estatut de setembre], publiquen les balances fiscals per després demanar mantenir l’status quo, etc.). El PP és un partit conservador-liberal i actua com tal. CiU són sobiranistes i democristians, i actuen com tal. ERC són independentistes, i actuen com tal. Però el PSC-PSOE es canvia contínuament de camisa, i així mai podrà ser un referent de l'esquerra per molts vots de por que tingui.

Carme Carmona ha dit...

Hola Andreu....
Ja sabem que no compartim idees...però no diguis que el PSC no és un referent de l'esquerra. digues que no és el teu referent. Que tot sigui dit....això ja no calia aclarir-lo.
És el referent de l'esquerra i és el referent de la majoria. I això, t'agradi o no, et sigui plat de gust o no, sigui la teva espectativa o no, és una evidència.
Com evidència és que confons l'adversari. Qui confon l'adversari....acaba com acaba.

Andrés Martín ha dit...

Quan demaneu el vot útil pel PSC-PSOE, esteu tractant d'inútils a ICV-EUiA.
A Catalunya el PSC no és el referent de la majoria, és CiU. A cadascú el que li toca.
A Cerdanyola el PSC és el referent de la majoria, però ho és d'una manera que l'ha incapacitat a pactar amb qualsevol altre partit.
Fa poc ZP va menysprear una crítica de Llamazares fent referència al nombre de vots d'IU. Aquesta arrogància us la podeu estalviar.
Les polítiques de xecs són de dretes, tant si les fa els PSOE, el PP o el Partido Humanista. En tant això, critico al PSOE perquè fa una política económica liberal i deficitària en inversió polítiques socials. Critico al PSOE per proposar un canvi en el fons de suficiència de les CCAA mantenint l'status quo ¿¿¡¡!!??. Critico al PSOE per posar-se les medalles per la legalització dels matrimonis homosexuals, quan és una lluita desenvolupada per moltes persones durant molt de temps. I critico al PSC per callar i assentir a tot el que digui el PSOE.
M'irrita molt la hipocresia perquè devalua la política. M'irrita el PSOE perquè fa perdre valor a l'esquerra. I m'irrita el PSC per no tenir veu pròpia.

Carme Carmona ha dit...

Enfadar-se o irritar-se és dolent a la política.

Qui vol canviar la societat ha de ser positiu, rebutjar odis. Aprendre a ser contingut, mostrar inteligència emocional.
Ets molt jove i la teva immaduresa política et pot portar, de fet et porta, a dir allò de "....i tu més".
Si el debat no serveix per apropar posicions....no té sentit.

De qualsevol manera....ja saps que sempre ets benvingut. Et desitjo bona sort.

Andrés Martín ha dit...

Tractam com vulguis. L'opinió que tinguis sobre mi no m'interesa.
Seré immadur per a tu, però el PSOE fa polítiques de xecs que fan reduir les prestacions socials. Que el PSC calli i no li pari els peus també. I això sí que m'importa.
Fem comptes. Els números no menteixen. En Jesús Hernández va mostrar el que es podia haver fet a Cerdanyola si en comptes de retornar 400€ per l'IRPF s'hagués invertit en equipaments.
Aniré més enllà. Mira els naixements que ha hagut a Cerdanyola des de l'entrada en vigor dels xecs nadons. L'idescat els xifra en 550 l'any. Multiplica-ho per 2.500 €. Són aproximadament 1'5 M€ l'any. Aplica aquesta pasta a les escoles bressol de Cerdanyola i calcula quantes noves places es podríen fer.
Jo seré per tu un immadur. Però els números diuen que el PSC és l'hipòcrita.
I això no és la tàctica del "i tu més...". Això us ho deixo a vosaltres per a que ho feu amb el PP i demaneu el vot de la por.