dissabte, 26 de juliol del 2008

FI DE CURS: LA PATALETA

L'últim ple d'aquest curs...

Amb la retirada de dos punts previstos a l'ordre del dia del Ple de juliol....l'alcalde tancava dijous el curs polític. A mig dia s'havia anul·lat la roda de premsa prèvia al Ple...sense cap explicació. Les discrepàncies.....tornaven a sortir.

L'ARE es retirava, segons paraules de l'alcalde, perque no tindria la majoria necessària (absoluta en aquest cas). El segon per manca d'informació dels regidors de l'equip de govern. (¿?).
De l'ARE nosaltres ja havíem donat la nostra opinió: una façana dura que actuaria de "frontera" entre la Cerdanyola que creix (Plana del Castell) i la Cerdanyola que ja coneixem. Una nova pèrdua de zona verda. Més totxo (prop de 1000 habitatges) en un entorn que res a veure té amb blocs de pisos de planta més 8 (des del Parc Tecnològic fins al camp de futbol de la Bòbila: avui dia tot verd). Més "desarrollisme". El partit majoritari del govern, Iniciativa, a tot plegat li deia endreçar espais degradats. Això formava part del seu projecte ciutat . La retirada del punt, de moment i si no s'aprova més tard, ha lliurat Cerdanyola de la pèrdua de zona verda, d'un creixement dolent i desmesurat.
De la gestió de la zona esportiva Fontetes,....també havíem donat la nostre opinió. Preferíem altre tipus de gestió,.....però hores d'ara no aprovar res.... pot tenir conseqüències molt negatives ja que l'actual contracte acaba el 15 d'agost. Què farem després d'aquesta data?
La seqüència de fets deixa a la vista un govern amb fortes discrepàncies...però això no estranya ja a ningú. El més destacable és que deixa a la vista les pressions que un partit exerceix a l'altre. És l'única explicació que trobo a que si be al migdia es sabia que no es feia roda de premsa per la manca d'acord amb l'ARE i que, per tant, encara els dos partits devien estar parlant.....no va ser fins a les 18,59 (un minut abans de l'inici del plenari) que no es va saber que també es retirava el punt relatiu a la zona esportiva Fontetes. No s'escapa a ningú que la pataleta del partit majoritari del govern va impulsar unilateralment una decisió que afectava a les àrees de govern de l'altre (CiU). D'això es pot dir: ganivetada i per l'esquena.
Però,.....no patim: que "ningú no es faci il·lusió" (com diu algun regidor). El "pegamento" del poder és massa fort!!!.
Finalment, al torn de paraules torna a deixar l'alcalde sense paraules davant d'una gestió massa vegades deficient: el barri de Fontetes amb importants mancances a la via pública, obres que es fan sense cap procediment de contractació, un pressupost que tindrà (com ja vàrem dir) moltes dificultats i un govern que incrementa despeses de Capítol I sense cap contenció,.....
Més del mateix i més.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Els/les socialistes no hauríeu d´oblidar que les ARE se les ha inventat el govern de la Generalitat (PSC/ICV/ERC).

Anònim ha dit...

Jo sóc vei de la part alta de Sant Ramon.
En aquest barri encara falten voreres en alguns carrers (creuant el pont de la benzinera de St. Ramon, p.e.).
Em sembla bé dinamitzar el barri amb habitatges, que comportarien equipaments.
El record que tenim dels governs socialistes és l'oblid. El PSC va fer el camp de fútbol de la Bòbila en zona verda. D'això no parles Carme?
H.H.

Anònim ha dit...

Javi, i Carme, i Carlos, estem parlant de dos temes. Un és l´ARE, l´altra l´estabilitat del govern.
Pel que fa a l´ARE, em sembla que hem explicat prou clar per que no hi estem d´acord. Em sembla que en aquest tema coincidim, de fet, algunes reflexions com les de´n Carlos són pràcticament calcades a les meves,ho veiem igual, perfecte.
Però, ara ve la segona part, on vosaltres esteu posant més l´accent: La cohesió del govern. Aquí sí, que esteu fent molt de partidisme(potser legítim), i per això jo vaig escriure el "que ningú es faci il.lusions...". M´explico. Convergència té un model de ciutat. Convergència aspira a governar Cerdanyola. Convergència no és la crossa permanent d´IC, ni del PSC.La missió que CDC s´ha proposat no és fer el Toni Morral alcalde ara, i hipotèticament Cardenas demà.CDC aspira a governar Cerdanyola amb el seu propi projecte, i mentre no tinguem els regidors suficients, utilitzarem la nostra força, poca o molta, per fer de Cerdanyola el que nosaltres creiem que ha de ser. Ens sembla que aquesta és la posició més honesta amb els nostres electors. Que l´alcalde sigui Morral és transitori, que l´ARE es construeixi és permanent. Per això la nostra posició. No prendrem les nostres decisions en funció dels interessos dels altres.Ni del PSC, ni d´IC. Direm el que pensem de l´ARE, més enllà d´hipotètiques conseqüències polítiques , ara sí, partidistes.
Lògicament en un govern de coalició, qualsevol, sempre uns o altres s´han d´empassar algun gripau, però els temes fonamentals, i l´ARE ho és, no poden ser motiu de lògiques partidistes.

CDC vam decidir fa cinc anys que era bo per Cerdanyola, i pel projecte que CDC defensem un govern IC-CiU-ERC. Les raons que ens van portar a aquestes conclusions pensem que continuen sent vàlides. Per això diem que avui, el govern no està en perill.

Algú pot pensar que si en un tema important com aquest estem coincidint PSC i CiU, podríem portar l´acord més enllà. Jo, personalment, penso que si els socialistes tinguéssin l´alcaldia aquest ARE,s´hagués fet similar o pitjor. No podem oblidar quina Canaletes volien els socialistes, i gràcies a la pressió de PSUC, CDC, NE i moltes assciacions de la ciutat on vam poder arribar. No podem oblidar el barri de la URALITA. No podem oblidar els projectes socialistes de Centre Direccional.De fet l´actual proposta d´ARE té el vist i plau i està beneïda per la conselleria de PTOP de la Generalitat (Joaquim Nadal). No. el model de ciutat de CDC no és el dels socialistes. Jo no crec que amb Cardenas d´alcalde milloressim molts aspectes de la ciutat, tampoc els urbanístics. Per això dic que ningú es faci ilusions....CDC continuarà defensant, i fent valdre els seus vots, per aconseguir la Cerdanyola que volem. I, no és, Carme, un tema de "pegamento". De fet, un dels riscos de la nostra posició és precisament la d´obrir la porta a un govern dels 19. Podria ser que si IC continua amb aquestes propostes s´acabi assemblant molt al PSC, i us pugueu acabar entenent. No ho desitgem, ni ens sembla el millor per Cerdanyola, però si passés, asumiriem el nostre nou rol i punt. Insisteixo ,la Cerdanyola que volem està per sobre de la nostra permanència al govern. De moment ens sembla que des del govern podem ser més útils a la ciutat. Això és tot.

Carme Carmona ha dit...

Benvolgut Alfons,

Crec que és important puntualitzar algunes coses:

1.- La creació de la forma diguèssim jurídica dels "ARE's" és el resultat del Pacte Nacional de l'Habitatge que vosaltres no vàreu signar (si no m'equivoco); però sí el van signar IC i PSC. Però nosaltres no estem dient que no en això sinò en aquest ARE i per a Cerdanyola; perquè a la nostra ciutat no li farà cap bé.

2.-Aquest ARE no tant sols està beneït per la conselleria PTOP. També per la de Medi Ambient i Habitatge (FRancesc Baltasar: ICV). Això res a veure té amb la posició local del PSC.

3.- Nosaltres fa mesos que hem dit quina era la nostra posició sobre aquest ARE. Llavors vosaltres no vàreu dir res (si no recordo malament era un Ple del mes de gener o febrer). Nosaltres teniem poqueta informació (estem a l'opòsició) vosaltres segur que disposavau de més (esteu al govern).No hem canviat d'opinió. No estem parlant d'interessos de partit ni de tàctiques coyunturals, ni de canvis per queixes veinals.

4.- Quan a la cohesió del govern, no cal que et digui res. A mi personalment em sembla que és prou evident. És el que és i el que es veu d'un ple a l'altre. Que hi ha voluntat de mantenir l'acord de govern? no ho dubto pas. Està més que demostrada!!. Vosaltres esteu fent un esforç importantíssim.No vull posar exemples perquè faria massa llarg el comentari. Ara....si això,aquest "desgovern", és bo o dolent? m'has de permetre que n'opini; i la meva opinió és que els resultats per a la ciutat no són bons. He fet altres post sobre això que estic segura que has llegit. Crec que la ciutat es mereixia altre cosa. I si els resultats electorals eren els que vàren ser....doncs altres coalicions, més fortes, amb més idees compartides, amb més respecte entre els socis, amb més estima per la institució, amb equips més capacitats,.... eren possibles. Sense trampes....sense enganys.

5.- Sobre la vostra estratègia per governar Cerdanyola, entenc que en primera persona, .....no vull opinar pas. És lògica. Però crec que del camí triat(el del govern amb IC per aconseguir governar en primera persona) ja n'heu tingut prou indicadors de resultats. No serè jo pas qui fiqui el dit a la nafra. IC, aquesta ICV de Cerdanyola, pesca els seus vots al mateix riu que vosaltres. I això no ho deixaran de fer....perquè malgrat que no saben on van (estan entre nacionalistes i extremistes) no saben si aquí o allà; a Cerdanyola sobre tot van a buscar el vot on vosaltres el teniu.Al nostre riu no poden o no saben tirar l'esquè. No crec que ara et digui res que tu no sàpigues.

6.- Quan al projecte de ciutat que creiu es defensa prou bé amb un govern IC-CIU-ERC... dir-te que hores d'ara (ja ho saps prou bé) no és el govern de Cerdanyola. Ara per ara és un govern IC-CIU (amb majoria del primer) i amb el suport del PP. I que el soci majoritari, quan pot i quan vol, es fica a les vostres àrees de gestió (l'ultim Ple és un exemple).

7.- Finalment dir que penso que governar amb coalició és molt més que menjar-se gripaus de l'altre. Ha de ser compartir, ha de ser que les dues parts guanyin, ha de ser que la ciutat en tregui profit de tot plegar, de les diferents sinèrgies, dels diferents punts de partida que arriben a un punt de trobada. Tot plegat jo, sempre parlant personalment, ho trobo a faltar. He repasat moltes vegades el vostre pacte de govern (el teniu publicitat a la vostra web) i de tots els punts...només un s'ha complet escrupolosament: "fer de Morral l'alcalde de la ciutat el 16 de juny de 2007". . És bó mirar, repassar, prendre distància i fer una reflexió. T'ho recomano.

Bé m'hagués agradat comentar tot plegat personalment, presencialment diria jo,.....però de moment....sembla que .....és difícil.

Carme Carmona ha dit...

Ah!!
Alfons....el tema del "pegamento_" no és frase meva....m'han dit (no puc corroborar que sigui cert) que va ser una frase de l'alcalde....parlant, fora de la ciutat i dabant d'altre auditori, de la dificultat del govern de coalició del 2003; però en escoltar-la em va semblar molt elocuent.

Salutacions!

Carme.

Anònim ha dit...

Carme,fas reflexions molt assenyades. En algunes coses comparteixo la teva opinió amb alguns matissos, en d´altres no.

Estic d´acord en que l´estabilitat d´un govern és important, i que ara no és el millor moment pel govern de Cerdanyola.

Comentar tots aquests temes "presencialment" em sembla bé. De fet, estem parlant del futur de Cerdanyola, i la opinió de tothom és important. I si fóssim capaços de generar grans consensos, seria millor per tots, i per la ciutat.
Parlem-ne.

Carme Carmona ha dit...

Hola Alfons.

Tinc la plena convicció que compartim molts dels enfocs per aconseguir una ciutat vertebrada territorialment i cohesionada socialment.
Ara és temps de vacances....no sé si a vosaltres us ha tocat alguna "guàrdia" o si ja marxes de vacances.....

En el primer cas....que et desitjo que sigui sense cap problema ni incidència. En tot cas..també dir.....molt bones vacances i un excel·lent estiu!

De parlar..... ja saps....

Carme.

Anònim ha dit...

CiU ara només té dues sortides, a l’oposició o pactar amb el PSC, continuar al govern la farà perdre vots i credibilitat: CiU va decidir al 2003 entrar a formar part d’un govern dèbil on ells podrien créixer, però va sortir malament, i el que va créixer va ser Morral. Al 2007, amb molts dubtes, van continuar aplicant la mateixa tàctica, com a mal menor, si tornava el PSC ho farien per 20 anys més, i pensant que rectificarien els errors i pujarien. Però no serà així, potser d’aquí 20 anys si, però ara per ara CiU no te base per tenir l’alcaldia, i s’han adonat que el rei està nu, que ells continuaran perdent vots a costa de l’alcalde, passa arreu, i ara han començat a debilitar-lo, el seu enemic polític es el Morral, ell segur que els va amenaçant de anar-se’n amb el PSC, però potser pensen que inclòs creixeran amb un govern PSC-ICV (alcalde?) i els com a única oposició.
No sé si pensen en Cerdanyola, ja que si fos així, ara per ara, i pels temps que ens esperen, caldria un govern sòlid, sense ensurts, sense dependre d’un González, i abordar la veritable modernització de l’ajuntament i de la ciutat, que cal, amb un pacte sòlid, amb moltes possibilitats de continuació al 2011, i treballar, i consensuar, i treballar, i confiar, i treballar, i acordar, i treballar per ser una ciutat de primera, pels nostres fills. I com a tàctica, segur que altra vegada les urnes posaran a cadascú al seu lloc, CiU segur que tornarà a pujar, a costa del “noi del poble” que els tornarà els seus vots.