diumenge, 29 de juny del 2008

MIEMBRAS Y MIEMBROS; SOM TOTS


Igual que la revista ZERO, siendo portada la ministra Bibiana Aído, me atrevo a utilizar el "gran error " lingüístico que hizo remover de sus sillas a la España más casposa.

Los mismos a quienes no les importa en absoluto esconder conceptos distintos detrás de "zorro" y "zorra", o de "hombre público" y "mujer pública".

La ministra ha vuelto a levantar ampollas y, mientras lo hace, construye. Està poniendo en marcha el ministerio: ya tenemos web.
Pero también està impulsando la visibilidad de las mujeres, está tejiendo redes globales. Iniciativas, todas ellas, que traen un aire fresco a nuestra realidad.

Carme Sánchez parla de " + miembras" en un post que també m'ha semblat molt interessant. Seguint-la he trobat un lloc que pot ser una eina d'ajuda per evitar el llenguatge sexista: t-incluye.

Divendres a la nit va ser una bona ocasió per compartir amb "las miembras i miembros" de "dones per la igualtat"; un sopar de germanor a la fresca, en el pati de la "seva caseta". Avui és un bon dia per parlar de "miembros y miembras". Demà serà un dia per.........

1 comentari:

Andrés Martín ha dit...

Hola Carme,
Només dues coses:
- El catolicisme radical ha fet d'Espanya un país masclista.
- Aquest malaït masclisme no marxarà només fent discursos políticament correctes.
Des d'ICV tenim la IGUALTAT i la NO DISCRIMINACIÓ com pilars bàsics de les nostres actuacions. Aquests valors només es poden assolir a través de l'educació, la convivència i el respecte mutu.
És trist que a l'any 2008 encara haguem de lluitar contra discriminacions de gènere, racials o d'orientació sexual.
Com a crítica dir que el PSOE com a partit ha trigat molts anys en prendres seriosament aquest tema. I és dolent personalitzar en Aido (una sparring a la política) tot el moviment feminista.
Com a suport, dir que el PSOE no estarà sol en aquesta lluita. Tant de bo que arribi el dia en que la igualtat no hagi de ser ni un dret ni una obligació, sinó simplement una realitat.