diumenge, 30 de març del 2008

PORTES TANCADES? QUI HO HA ORDENAT?



Entre campanya i vacances ens ha passat el mes volant.

Hem arribat al Ple de Març quasi sense adonar-nos.

Bé, com sempre faré un petit resum de la sessió que aquesta vegada ens va tenir asseguts fins no gaire tard (tenint en compte l'anterior). Això sí, continuem amb uns "plenillos" força moguts.

D'aquesta sessió us explicaré el temes importants:
Modificació de crèdits (ja van tres des que es va aprovar el pressupost): modificació del pla d'inversions i modificació del capítol I. Ja coneixeu el nostre vot en temes pressupostaris.
Constitució de l'empresa urbanística: es tracta de l'aprovació definitiva de la constitució de la societat de que tantes vegades ja hem parlat. També es desestimaven les nostres al·legacions, referides a la qualificació de patrimoni municipal del sol de dues finques; la venda de les quals es vol destinar a eixugar romanent de tresoreria. El sentit del nostre vot, com ja sabeu els que seguiu aquest bloc, havia de ser negatiu justament per la consideració de les finques en el inventari municipal. Ara es diu que es rectifica un error material. És cert que a tots els ajuntaments, a qualsevol administració pública podem trobar correccions d'errors materials. Però també és cert que aquesta correcció es fa per poder vendre les finques amb una finalitat no permesa amb la qualificació que tenien. Aquesta intencionalitat clara i manifesta desvirtua qualsevol altre "considerando".

Aprovació definitiva de l'ordenança reguladora d'usos en els eixos comercials: Ara sí hem pogut votar a favor, ara que s'ha escoltat les associacions de comerciants, ara que s'ha corregit l'ordenança. Fa falta que recordi aquí que es va aprovar inicialment gràcies a la nostra abstenció. Que si nosaltres haguérem votat en contra (del comerç com alguns han anat dient) hores d'ara no hauria ordenança. Però també haig de dir, com ho va dir el nostre portaveu al Ple, que els comerciants han dit el mateix que nosaltres ja havíem denunciat i això vol dir que no s'havia parlat amb ells. A esquenes de la ciutat no es pot ni es podrà governar. A esquenes de l'oposició tampoc. Encara hi ha qui diu (mireu les declaracions de CIU a Cerdanyola tv) que les conseqüències de un mal govern són responsabilitat del grup més gran de l'oposició. No. Qui governa té les responsabilitats, tant del govern que ha format, com de les accions que aquest desenvolupa.

Aprovació inicial de l'establiment del servei de la zona esportiva Fontetes: Llàstima que aquest govern aposti per una ciutat segregada. Aquesta zona esportiva no quedarà integrada en el seu barri. S'està pensant en fer una instal·lació amb gestió indirecta i per activitats no pensades en clau de barri. Aquí varem voler deixar clar que no compartim aquest model. Que nosaltres, per a les Fontetes, volíem una instal·lació més social i propera als residents. El nostre vot, negatiu.
Aprovació inicial de l'ordenança municipal reguladora del centres de culte: havíem d'exigir que quedés sobre la taula. La mateixa Generalitat estava dient al govern municipal que anés amb compte,....que aquest és un tema sensible que cal tractar sense precipitació. L'alcalde va acceptar deixar-la sobre la taula, malgrat els esforços del regidor delegat per defensar un contingut desconegut i malgrat les males cares (pot ser és imaginació meva) de la bancada convergent.


Ja s'està convertint en habitual tenir plenillos plens d'intervencions ciutadanes. Aquesta vegada comptàvem, entre d'altres, amb la participació dels educadors i educadores, pares i mares vinculats al denominat 0 a 3 anys: TÀNDEM, BAMBI, I LA RESTA D'ESCOLES BRESSOL/ LLARS D'INFANTS. La veritat és que és una mostra de la vida de la ciutat. Llàstima que al govern no li agradi gaire: van tancar portes (com altres vegades) i després van dir que no sabien res. Vaja,.....que la policia local s'inventa les ordres!!.

No sé pas que pensa la plantilla de tot plegat però qui treballem a l'administració sabem perfectament que la policia local (al marge de delegacions polítiques) està sota la direcció i comandament de l'Alcalde o de persona en qual delegui. Si ha delegat en el Regidor sr. Escoda, doncs és aquest qui té la responsabilitat. Si aquest no va donar l'ordre,.....només pot ser que la donés l'Alcalde. El comandament del Cos no faria cas a ningú altre. Diuen, com altres vegades, que ho esbrinaran. Ens informaran ?? ARRIBAREM A SABER QUI VA DONAR L'ORDRE DE TANCAMENT DE PORTES??
El cert és que ens trobem amb una sala petita, una ciutat enfadada i amb ganes de dir la seva i un govern al qual no li agrada gens sentir queixes. D'aquesta barreja de fets i sentiments,......surt el que surt. ;))
Un reconeixement: A la paciència dels ciutadans i ciutadanes que esperen poder parlar al final de les sessions.
Un destacable: l'afirmació de la portaveu convergent que diu que les mocions s'aproven per complir-les o no, depèn de les possibilitats o del que es pot fer. Una mica de dret administratiu si us plau!!!! Caldrà exigir el compliment dels acords plenaris? Hi han actes aprovades,.....les mocions quan són aprovades són actes administratius. Els actes administratius són immediatament executius. L'alcalde, com a representant de la institució, ha de garantir el seu compliment.
Una d'entranyable: la Pilar de l'Escola Ninot que no veia des que la meva filla va començar P-4. Ara la nena ja està acabant dret. Imagineu-vos!!. Em va fer molta il·lusió.

dilluns, 10 de març del 2008

10 DE MARÇ DE 2008

Avui 10 de març qui més qui menys treu conclusions dels resultats electorals.
De manera molt personal faig algunes reflexions:
El Partit Popular, que tractava de desmobilitzar, ha fracassat.
L'alta participació és un element importantíssim en democràcia i tots ens hem de felicitar pel que fa el nou de març. En aquest sentit, felicitar tots els ciutadans i ciutadanes catalans que han participat. Veure els col·legis electorals plens a vessar ha estat un gran espectacle democràtic.
Els d'esquerres, que basaven la seva estratègia electoral amb la crítica constant al govern d'esquerres, no han obtingut bons resultats. La ciutadania no ha volgut pujar-se al seu tren. Aquí Cerdanyola....tampoc ho ha volgut. Fora bó que fessin una anàlisi d'estratègies pròpies.
Els que volien i volen ser decisius des de Catalunya, però tant els feia si amb uns o amb altres; apelaven i apelen al català emprenyat.... . Ara creuen que aquest català ha perdut la dignitat i es deixa fer qualsevol cosa. El resultat: continuen perdent vots.
Qui ha guanyat és Catalunya i Espanya. La primera perquè serà decisiva al govern espanyol amb el PSC que és i serà la majoria catalana al Congrés dels Diputats.
Però, en definitiva, qui ha guanyat són les persones que tindrem l'avantatge de comptar amb un govern d'esquerres que ens posa en el centre de tota la seva activitat política.
ENHORABONA TOTHOM!!.

dissabte, 8 de març del 2008

REFLEXIONS EN UN DIA DE REFLEXIÓ





L'últim dia de campanya ha estat tenyit de negre.
Un pare, un home, un treballador, un lluitador, un socialista, un basc ha caigut altre vegada a mans d'aquesta gent que creu que ens convenceran amb la força de les armes, del dolor.
Ara ho diem molt més alt: tots junts acabarem amb aquesta barbàrie. Però amb la força de la democràcia, amb la força dels vots.
Les paraules de la seva filla són un exemple de fortalesa democràtica: no farem un pas enrere, anirem tots a votar.

El dia de reflexió és, per altra banda, un dia molt especial: Dia Internacional de la Dona Treballadora. M'he perdut el sopar de dones que s'ha organitzat al Centre Cívic de Serraparera. Des d'aquí una salutació a totes les dones i homes que en aquests moments gaudeixen d'un sopar festiu, reivindicatiu i en record de tantes i tantes dones lluitadores.
Aquests últims anys hem estat notícia. Notícia perquè tenim una llei, la d'Igualtat, que ha fet possible que les dones, en la justa mesura i de manera proporcional a la realitat social, entréssim en primera persona en l'escena política. Cal seguir avançant. Encara som poques les dones amb paper directiu a les empreses (públiques o privades). Però també notícia perquè no acabem de fer net, no solucionem, com ha de ser, el tema de la violència de vers les dones. I això literalment,....ens està matant.
Cal empoderar les dones. Repasso els blocs de Cerdanyola. Pocs, molt pocs són de dones. Cal fer un pas endavant en aquest sentit; perquè les noves tecnologies són una eina essencial per a les dones: s'adapten a l'horari personal i tenen aquella condició més intimista que més s'apropa als valors i maneres de fer nostres. Animeu-vos totes!!

dilluns, 3 de març del 2008

UN PLE......CENT DUES PLACES!

Estem en campanya. Es tracta de treballar per un objectiu clar: aconseguir una majoria forta i suficient per poder donar continuïtat a les polítiques socials. Això només serà possible fent president Zapatero.
Entremig.....la ciutat continua, la tasca municipal segueix.
L'últim ple va ser llarg, tant en punts de l'ordre del dia com amb les intervencions del públic.
Destacables:
  • es va aprovar el Pla d'Accessibilitat. Imprescindible per fer una ciutat més humana.
  • es va aprovar el reglament del consell de polítiques de dones.

Importants:

  • Es va aprovar una modificació urbanística que farà créixer malament Cerdanyola. Comportarà la construcció de 1000 habitatges més (a més a més dels previstos en el direccional). Primer modifiquen el número (nombre i grandària) i ara afegeixen 1000 més. Diuen....ARE,.....diuen compactar la trama urbana,....diuen arreglar terrenys i espais degradats....Diem totxo. I de quina manera:......barri cremallera diu el govern. Façana dura diria jo.
  • Es va aprovar una modificació urbanística que modifica les previsions d'equipaments esportius aprovades el mes de juliol. On havia d'anar un patinòdrom.....ara aniran unes pistes de tennis. Per què?

Per tenir-lo en compte:

  • Aprovem la declaració conjunta sobre el dia internacional de la dona, declaració sobre el tema de la conciliació de la vida personal, laboral i familiar, i paral·lament deixem que tanqui una de les escoles bressol amb més solera (TÀNDEM ) que té cent dues places. El compromís amb la conciliació i amb les dones va més enllà que una declaració institucional. Una dona del públic va dir: això és cinisme.

Per no oblidar:

  • Diferències o discrepàncies a l'equip de govern. I només han passat 8 mesos. Algú va sentir l'Alcalde dir al regidor Escoda: "així no anem bé". Quasi dues hores van durar les intervencions (preguntes i respostes) al voltant del tancament de l'escola bressol Tàndem. La sala de gom a gom amb pares i mares, mestres i nens. Aplaudiments per a la Portaveu de CIU, desconfiança cap al regidor d'Educació, nerviosisme del portaveu d'ICV-EUiA, l'Alcalde.......prometen, prometen,......

Per tenir en compte:

  • Des del públic, uns de manera oberta i altres amb dubtes i intervencions insistents, va quedar clara la desconfiança cap a la paraula de l'Alcalde que va haver de defensar-se dient que la seva paraula havia quedat provada durant els últims quatre anys. (¿?). Això no sé si va ser una afirmació prou madurada tenint en compte que un dels nostres regidors va fer notar una sèrie d'incompliments de terminis en relació a la posada en marxa d'escoles bressol durant l'anterior mandat. Bé,.....això és cosa dels seus assessors.

Ara,....després d'un Ple d'aquest nivell..............................tornem a campanya. Ens juguem molt: Zapatero o Rajoy. El futur o el passat. Un país per a tots o un país d'uns pocs. És imprescindible anar a votar i votar amb totes les forces. Raons hi han moltes. Una que a mi em sembla important: perquè no decideixi un altre.

Alguns diran que estem cridant al vot útil. Doncs...si. És així. Perquè el vot INUTIL no porta enlloc. Volem guanyar amb l'alegria de la participació. Volem que el proper govern tingui de President Zapatero; i ho volem fer sense intermediaris, amb el vot directe, amb el vot a la candidatura Socialista, amb el vot a la Carme Chacón.