diumenge, 30 de març del 2008

PORTES TANCADES? QUI HO HA ORDENAT?



Entre campanya i vacances ens ha passat el mes volant.

Hem arribat al Ple de Març quasi sense adonar-nos.

Bé, com sempre faré un petit resum de la sessió que aquesta vegada ens va tenir asseguts fins no gaire tard (tenint en compte l'anterior). Això sí, continuem amb uns "plenillos" força moguts.

D'aquesta sessió us explicaré el temes importants:
Modificació de crèdits (ja van tres des que es va aprovar el pressupost): modificació del pla d'inversions i modificació del capítol I. Ja coneixeu el nostre vot en temes pressupostaris.
Constitució de l'empresa urbanística: es tracta de l'aprovació definitiva de la constitució de la societat de que tantes vegades ja hem parlat. També es desestimaven les nostres al·legacions, referides a la qualificació de patrimoni municipal del sol de dues finques; la venda de les quals es vol destinar a eixugar romanent de tresoreria. El sentit del nostre vot, com ja sabeu els que seguiu aquest bloc, havia de ser negatiu justament per la consideració de les finques en el inventari municipal. Ara es diu que es rectifica un error material. És cert que a tots els ajuntaments, a qualsevol administració pública podem trobar correccions d'errors materials. Però també és cert que aquesta correcció es fa per poder vendre les finques amb una finalitat no permesa amb la qualificació que tenien. Aquesta intencionalitat clara i manifesta desvirtua qualsevol altre "considerando".

Aprovació definitiva de l'ordenança reguladora d'usos en els eixos comercials: Ara sí hem pogut votar a favor, ara que s'ha escoltat les associacions de comerciants, ara que s'ha corregit l'ordenança. Fa falta que recordi aquí que es va aprovar inicialment gràcies a la nostra abstenció. Que si nosaltres haguérem votat en contra (del comerç com alguns han anat dient) hores d'ara no hauria ordenança. Però també haig de dir, com ho va dir el nostre portaveu al Ple, que els comerciants han dit el mateix que nosaltres ja havíem denunciat i això vol dir que no s'havia parlat amb ells. A esquenes de la ciutat no es pot ni es podrà governar. A esquenes de l'oposició tampoc. Encara hi ha qui diu (mireu les declaracions de CIU a Cerdanyola tv) que les conseqüències de un mal govern són responsabilitat del grup més gran de l'oposició. No. Qui governa té les responsabilitats, tant del govern que ha format, com de les accions que aquest desenvolupa.

Aprovació inicial de l'establiment del servei de la zona esportiva Fontetes: Llàstima que aquest govern aposti per una ciutat segregada. Aquesta zona esportiva no quedarà integrada en el seu barri. S'està pensant en fer una instal·lació amb gestió indirecta i per activitats no pensades en clau de barri. Aquí varem voler deixar clar que no compartim aquest model. Que nosaltres, per a les Fontetes, volíem una instal·lació més social i propera als residents. El nostre vot, negatiu.
Aprovació inicial de l'ordenança municipal reguladora del centres de culte: havíem d'exigir que quedés sobre la taula. La mateixa Generalitat estava dient al govern municipal que anés amb compte,....que aquest és un tema sensible que cal tractar sense precipitació. L'alcalde va acceptar deixar-la sobre la taula, malgrat els esforços del regidor delegat per defensar un contingut desconegut i malgrat les males cares (pot ser és imaginació meva) de la bancada convergent.


Ja s'està convertint en habitual tenir plenillos plens d'intervencions ciutadanes. Aquesta vegada comptàvem, entre d'altres, amb la participació dels educadors i educadores, pares i mares vinculats al denominat 0 a 3 anys: TÀNDEM, BAMBI, I LA RESTA D'ESCOLES BRESSOL/ LLARS D'INFANTS. La veritat és que és una mostra de la vida de la ciutat. Llàstima que al govern no li agradi gaire: van tancar portes (com altres vegades) i després van dir que no sabien res. Vaja,.....que la policia local s'inventa les ordres!!.

No sé pas que pensa la plantilla de tot plegat però qui treballem a l'administració sabem perfectament que la policia local (al marge de delegacions polítiques) està sota la direcció i comandament de l'Alcalde o de persona en qual delegui. Si ha delegat en el Regidor sr. Escoda, doncs és aquest qui té la responsabilitat. Si aquest no va donar l'ordre,.....només pot ser que la donés l'Alcalde. El comandament del Cos no faria cas a ningú altre. Diuen, com altres vegades, que ho esbrinaran. Ens informaran ?? ARRIBAREM A SABER QUI VA DONAR L'ORDRE DE TANCAMENT DE PORTES??
El cert és que ens trobem amb una sala petita, una ciutat enfadada i amb ganes de dir la seva i un govern al qual no li agrada gens sentir queixes. D'aquesta barreja de fets i sentiments,......surt el que surt. ;))
Un reconeixement: A la paciència dels ciutadans i ciutadanes que esperen poder parlar al final de les sessions.
Un destacable: l'afirmació de la portaveu convergent que diu que les mocions s'aproven per complir-les o no, depèn de les possibilitats o del que es pot fer. Una mica de dret administratiu si us plau!!!! Caldrà exigir el compliment dels acords plenaris? Hi han actes aprovades,.....les mocions quan són aprovades són actes administratius. Els actes administratius són immediatament executius. L'alcalde, com a representant de la institució, ha de garantir el seu compliment.
Una d'entranyable: la Pilar de l'Escola Ninot que no veia des que la meva filla va començar P-4. Ara la nena ja està acabant dret. Imagineu-vos!!. Em va fer molta il·lusió.

2 comentaris:

Javi Montes ha dit...

No sabem qui va donar la ordre, però el fet és que no podíem passar. A més, es permeten el luxe d’afirmar que estem treien rèdit polític de la situació, la propera vegada el que hem de fer quan no ens tornin a deixar passar és callar... com en altres èpoques...

Carme Carmona ha dit...

I el govern municipal encantat amb el silenci dels humilds!!

Salutacions Javi.