dissabte, 8 de març del 2008

REFLEXIONS EN UN DIA DE REFLEXIÓ





L'últim dia de campanya ha estat tenyit de negre.
Un pare, un home, un treballador, un lluitador, un socialista, un basc ha caigut altre vegada a mans d'aquesta gent que creu que ens convenceran amb la força de les armes, del dolor.
Ara ho diem molt més alt: tots junts acabarem amb aquesta barbàrie. Però amb la força de la democràcia, amb la força dels vots.
Les paraules de la seva filla són un exemple de fortalesa democràtica: no farem un pas enrere, anirem tots a votar.

El dia de reflexió és, per altra banda, un dia molt especial: Dia Internacional de la Dona Treballadora. M'he perdut el sopar de dones que s'ha organitzat al Centre Cívic de Serraparera. Des d'aquí una salutació a totes les dones i homes que en aquests moments gaudeixen d'un sopar festiu, reivindicatiu i en record de tantes i tantes dones lluitadores.
Aquests últims anys hem estat notícia. Notícia perquè tenim una llei, la d'Igualtat, que ha fet possible que les dones, en la justa mesura i de manera proporcional a la realitat social, entréssim en primera persona en l'escena política. Cal seguir avançant. Encara som poques les dones amb paper directiu a les empreses (públiques o privades). Però també notícia perquè no acabem de fer net, no solucionem, com ha de ser, el tema de la violència de vers les dones. I això literalment,....ens està matant.
Cal empoderar les dones. Repasso els blocs de Cerdanyola. Pocs, molt pocs són de dones. Cal fer un pas endavant en aquest sentit; perquè les noves tecnologies són una eina essencial per a les dones: s'adapten a l'horari personal i tenen aquella condició més intimista que més s'apropa als valors i maneres de fer nostres. Animeu-vos totes!!

2 comentaris:

Esther ha dit...

hola Carme!
no només els blocs, els comentaris són tots masculins, amb poquíssimes excepcions.Les dones continuen amagades de qualsevol àmbit públic, d´opinió.Seguim sobrecarregades de responsabilitats i amb certa reticència a fer-se veure i escoltar.
Què lents són els canvis!

Carme Carmona ha dit...

Efectivament. ÉS per això que crec que els blocs són una bona eina d'empoderament. Hem d'animar les dones fer-los i utilitzarlos. Les que els tenim .... no deixar-los, no renunciar a actualitzar-los.
Cal empoderar les dones! per ferles dones protagonistes dels canvis.