divendres, 27 de juny del 2008

ACABA EL CURS, ÉS HORA DE LES NOTES


Acaba el curs. Els més petits porten les motxilles carregades de treballs i d’informes escolars.
Pel que fa el govern municipal també acaba un curs polític: toca posar nota; revisar el què hi ha dins la seva motxilla.


S’han d’avaluar tres matèries troncals: política de ciutat, gestió municipal i acord de govern. Fem l’avaluació:

Política de Ciutat: l’amenaça de tancament de l’Aula de Música Moderna, la possible aturada tècnica de l’Altis o la probable pèrdua de places d’educació 0-3 anys (TANDEM, BAMBI,...), tot mostres d’un govern que dirigeix la seva acció a portar Cerdanyola a la màxima tensió: deixar que els problemes angoixin les persones, arribant fins al límit, provocant, improvisant.


Gestió municipal: El pressupost s’ha modificat quasi bé a cada sessió plenària, deixant veure una evident manca de planificació; s’han incrementat els càrrecs de confiança política, traient pes als treballadors. Hem perdut capital humà, bons professionals. La selecció d’urgència i la contractació directa (sense pública concurrència) han estat massa nombroses. Es prenen acords sota l’advertiment tècnic de no estar ajustats a dret. I sense cap mena de pudor es diu que això és una qüestió formal. S’ha incrementat la pressió fiscal (IBI) a la gran majoria de la població.


Acord de govern: Són els seus signats els que haurien de practicar una autoavaluació. Tres qüestions: eren aquestes les seves expectatives?; eren les de la ciutadania? És això el que Cerdanyola mereix?. Finalment caldrà que mesurin el seu grau de satisfacció. Respecte d’això jo m’atreveixo a dir que cap de les parts semblen satisfetes.

Revisada la motxilla, comprovats els deures fets, toca que cada un de nosaltres posem nota: aprovat o suspès.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

suspès

Anònim ha dit...

És un símil gastat el d'avaluar com si fossin les notes d'un curs acadèmic.
Més imaginació a l'hora de redactar.

Anònim ha dit...

anònim, suspès per a tu!

Anònim ha dit...

Aprovat.
Tot i que sigui per la campana de Gauss, ICV+CiU és la millor de les opcions possibles al govern municipal.

Anònim ha dit...

Cum Laude