dimecres, 18 de juny del 2008

LA VEU DE LES DONES A L'11è CONGRÉS

El debat al voltant de la ponència marc de l'11è Congrés s'està estenent. A l'Agrupació de Cerdanyola ens ha permès organitzar diverses sessions de treball i debat i preparar un seguit d'esmenes que volem defensar al Congrés, on la participació activa de Cerdanyola ha quedat garantida.
Aquest mateix debat s'ha impulsat des del Consell de Dones que, sobre l'impuls de la proximitat i el web 2.0, ha preparat aquestes esmenes:

"El web 2.0 pot contribuir a millorar la qualitat democràtica i per fer-ho possible cal promoure la xarxa com un espai de ciutadania. Les Administracions Públiques han d’apostar per la e-democràcia per prestar serveis a través d’internet però també i, sobretot, per facilitar la participació democràtica de la ciutadania en els processos de decisió”.

“Hem d’aconseguir adhesions i no només militància. Hem de promoure l’activisme a la xarxa a través d’objectius i accions concretes i participar a les xarxes que promouen altres col·lectius i/o persones. Hem d’especialitzar els continguts sent capaços de que les persones amb responsabilitats polítiques participin a la web 2.0 sent referents de diferents grups o sectors amb els que es puguin identificar. Hem de participar a altres bloguesferes segons afinitats”.

Si fem tot això que ens plantegem, a més a més, impulsarem la proximitat com a contingut i com a valor; perquè aquest és un mitjà (el web) proper, fàcil, sense intermediaris, que permet:

Construir xarxes; també fer xarxa psc;

Que l'individu prengui importància, la seva opinió arriba al grup amb molta més facilitat.

Portar i participar de la xarxa en diferents àmbits.

Crear debat, construir discurs i elaborar programes a partir de la gent i amb la gent.

Donar protagonisme a les persones. Empoderar les dones.

Apropar els càrrecs institucionals a la gent.

Senyores........engantxem-nos al debat:

Carme Sánchez

Lourdes Muñoz