dissabte, 2 de febrer del 2008

UNA PERLA MÉS





El ple municipal no és una perla,....sino vàries, però de moment li val l'expressió.

Bé, què voleu que us digui dels temes del ple?

Destacats:

Com sempre, un munt de contractes laborals per restar assabentats. Ja us explicaré més endavant i en un altre post què vol dir i quan es fan. Val la pena explicar-lo bé.

Un restar assabentats de la modificació de la ubicació de places de zona blava: es creen a la zona de Sant Antoni i Mercat de Serraparera i es donen de baixa de zones diferents (passeig del pont,...).

Resposta a les al·legacions del PSC al pressupost i la seva aprovació definitva. El que ja es sabia. Nosaltres vàrem tornar a dir el que pensem d'aquest pressupost que està marcat amb el segell del Partit Popular i que deixa en l'oblit els joves, els barris, els mitjans de comunicació, la proposta de "minuts menuts", .....però que torna a posar damunt la taula els grans increments salarials dels càrrecs electes a fi de mantenir la SOSTENIBILITAT del govern en minoria.

Diversos temes urbanístics, entre els que hi havia un que requeria majoria absoluta. La setmana anterior, a la informativa haviem dit el nostre vot en contra perque no teniem informació puntual dels continguts i les seves modificacions. Una treballadora municipal va afirmar que tenia ordres del sr. Bellido de no donar cap document fins el dia despres de la informativa. Així van arribar els temes al ple. Resultat: l'Alcalde, amb una excusa de consens que deu quedar bé de cara a la premsa, va dir que ho deixava a sobre la taula. No es va voler arriscar. La veritat és que si el PSC votava en contra ja no podria tornar a portar el tema al ple cap altra vegada. La realitat: va quedar sobre la taula com a conseqüència de la irresponsabilitat de l'equip de govern que vol mantenir al PSC allunyat de tota informació i per tant vol evitar que li faci oposició. Caldrà recordar que representem, nosaltres solets, al 31 % de la ciutadania? o es que volen menystenir aquesta part de ciutadans i ciutadanes?

La fase de les preguntes va permetre veure una escenificació sublime i trista: el PP fa diverses preguntes per escrit. Per escrit li contesten totes menys la que fa referència a INDRA. Per què aquesta es vol contestar oralment?? No se, no sé!!

El cas és que aquesta senzilla decisió: contestaré oralment al sr. González.....ens va permetre veure de nou (com amb l'escena protagonitzada per Morral i Mónica), un trailer de terror: pregunta sr. González.....respon sr. Cayuela; que ens va informar fins i tot de les amistats i enemitats d'antics regidors no presents (evidentment socialistes; no podia ser d'altre manera). El regidor de serveis generals va parlar o cridar (crec que és el terme més encertat) fins i tot de Zapatero. Va dir al nostre portaveu que mentia i que, malgrat disposar de dades i fets, s'havia passat "tres pueblos". I mentre.......la bancada del govern feia gestos estridents, movia cadires,.... . Tot plegat recorda parlaments en els que la democràcia és lluny.
Bé. Nosaltres d'INDRA ja hem dit tot el que haviem de dir. Trobareu tota la informació a la premsa local. No cal afegir res més.

Situacions inesperades:

  • vàrem poder sentir dir la regidora Pujol que li agraden moltes coses, entre totes les que li agraden destacaré que: li agrada que les coses li sortin bé a la primera; que li agrada escoltar a tot el personal tècnic; que li agrada anar a conferències; que li agrada,....que li agrada,......que li agrada.....Però no sap exactament o no contesta quan convocarà el Consell de Comunicació; no sap o no contesta quan farà el programa atractiu que va dir,.......
  • vàrem poder sentir a la regidora de Cultura dir que l'horari que es va aprovar per a les aules d'estudi.....ara serà el que ella decideixi; no el que va decidir el plenàri. Ja deiem nosaltres...... Quan hi ha paraula......hi ha paraula.
  • vàrem sentir parlar de mans esteses. El problema és que no sabem cap a quin costat: dreta o esquerra?
  • vàrem poder escoltar ciutadans emprenyats amb les rates del Riu Sec, amb ambulàncies que no arriben i sobtats que aquest ajuntament bellugui poc sobre la interpolar; sense que, a tot plegat, el govern doni gaire importància.
  • vàrem poder veure una persona enviant missatges al portaveu d'ICV-EUiA des del públic. Una certa gràcia no deixa de fer :-)).

No m'extranya gens que l'amic David hagi sentit el que va sentir.

3 comentaris:

Jordi ha dit...

Hola, Carme!
Tot i que vaig intentar seguir el ple per Cerdanyola Ràdio [Ai! que no es pot fer! :-)] li he dedicat un article a les "respostes, per anomenar-les d'alguna manera, de la Marta Pujol als requeriments de l'Esther. Tant de temps cal per convocar un Consell, fets tots els canvis i recanvis pertinents?. Trobo que el que realment passa és que no hi ha cap gana, per part del govern, de fomentar la participació real als òrgans "consultius", no vinculants. Una situació que passa també amb altres consells. N'hi ha molts, però operatius crec que ben pocs.

Carme Carmona ha dit...

Efectivament. Estic totalment d'acord. Les respostes de la Marta van ser.......per fer un "programa d'entreteniments" força atractiu. És clar que no hi ha cap gana de posar en marxa àmbits pde participació. A més a més la política de comunicació.....és la que és.
Seguirem el cas.

Roger M. Puig ha dit...

Hola Carme,

He opinat sobre aquest tema en el bloc del Jesús Hernández.