dissabte, 26 de gener del 2008

LA CUA QUE REMENA




Així és. Ara, en periode preelectoral, tothom remena la cua:


Duran i Lleida diu que no pactarà amb el PP perquè no respecta l'Estatut. Mas diu que, a Catalunya, és igual Rajoy que Zapatero.

Ridao, portaveu d'ERC, creu que CIU pactarà amb el PP.

Rajoy diu que abaixarà l'IRPF.


Herrera diu que mai pactarà amb la dreta cosa, diu, que no té clara la senyora Chacón. A què em sona això de que ICV no pactarà mai amb la dreta..?? aquest és el mateix que ha vingut a Cerdanyola i ha dit que el seu partit és un exemple per a tota Catalunya?? Aquestes contradiccions senyor Herrera.....on el portaran la propera vegada??

I nosaltres?

Nosaltres expliquem fets, compromisos fets realitats:

Llei d'Igualtat dones-homes.

Llei de la Dependència.

Matrimoni Civil entre homosexuals.

Retirada de les tropes d'Irak.

Creixement de l'ocupació estable.

Millores més que notables en el Salari Mínim Interprofessional.

Creixement de les pensions.

Estatut de l'autònom.

Estatut de l'espanyol a l'estranger.

720% d'increment pressupostàri per a la integració d'immigrants.

4473 milions d'€ d'inversió per ajuts a l'habitatge.

Deducció fiscal per lloguer d'habitatge.

O sigui....MÉS IGUALTAT SOCIAL,....MÉS DRETS SOCIALS.

Aquesta és la diferència.

13 comentaris:

Jesús Hernández ha dit...

Hola Carme, és curiós com dediques una o dues línees a criticar a la resta de candidats i un paràgraf sencer a Herrera. A mi ja em va bé, que el seu gran handicap és que és poc conegut...

Per cert també podríem dir d'aquesta legislatura:

- Reformes fiscals regressives que només beneficien als més rics situant Espanya com un dels estats amb una pressió fiscal més baixa de tot el món amb un 35 % més a prop d’EUA (25%) que de Suècia (50%)

- Únic estat de la OCDE que ha vist com el pes dels salaris decreixia al període 2000-2005.

- Incompliment de les recomanacions de la carta social Europea de situar el salari mínim al 60 % del salari brut (per cert proposta no de llei d’IU-ICV)

- Increment de les tropes a l’Afganistan.

- Cap millora en els drets de les persones migrades.

- Estat Europeu on els costos laborals han crescut menys al període 99-06 alhora que estat de la UE-15 on els beneficis empresarials més han crescut en el mateix període (73% el doble que la mitjana de la UE).

-Reducció de l’impost de societats

- Negativa al tancament de les nuclears (que per cert us va proposar un dels cracks mediàtics que vareu fitxar per fer el programa, Riffkin, i que evidentment heu ignorat)

- Retallada de l’Estatut (“Pascual, apoyaré...”), incompliment de la promesa de regular l’avortament (que portaveu al programa al 2004), política industrial nul•la (Amb un ministre també nul)...

I, per suposat, la manca de respecte envers els 400.000 usuaris de rodalies i regionals (que suposaran el 95 % d’usuaris de serveis ferroviares).

Carme Carmona ha dit...

Hola Jesús.
En aquest procés electoral Espanya s'hi juga molt; i és per això que és important triar molt bé l'opció: volem un govern fort d'esquerres o volem un govern de dretes. Jo ho tinc molt clar. Crec que la ciutadania també; malgrat que les opcions petites, és normal que ho facin, lluitin per tenir un espai i un sentit.
Que siguem un pais amb poca pressió fiscal, per si sol, no és un mal símptoma. Tant de bó l'Ajuntament de Cerdanyola fos destacat per ser un dels de menor pressió fiscal. El que és important és oferir un serveis de qualitat i excel·lència amb la menor pressió fiscal possible.
El tema de rodalies,.....no cal que t'expliqui d'on ve. Intoxicar l'opinió pública en contra dels governs d'esquerres no és una bona opció política per gent progressista com crec que ho ets tu. Com diu que és Joan Herrera. Dir que el PSOE o el PSC pactaria amb la dreta i dir-ho a Cerdanyola....em sembla una falàcia absoluta. Cal mirar primer a dins de casa i després parlar dels altres.
Estic totalment convençuda que govern actual ha aconseguit canvis i metes importantíssimes. Que durant els últims quatre anys Catalunya ha guanyat i que cal que això continui.
Evidentment......han d'haver opinions diverses.
Salutacions!

Jesús Hernández ha dit...

La combinació pressió fiscal baixa amb estat del benestar raquític és el que és altament preocupant. Igual que ho és que la gent d'un partit d'esquerres com el vostre celebri la baixa inversió en despesa social. Aquí no entra en joc l’eficiència i eficiència dels serveis públics. Sense inversió no es poden fer polítiques socials, per més eficient que sigui el sector públic.

I si la inversió ha de créixer a base de xecs i frivolitats com els dels 400 € (que els cobrarà igual la filla de Botín que el jove que treballi en precari) no contribueix a generar les polítiques socials que necessitem.

Per cert, per més que molt hàbilment vulguis donar-li doble sentits en clau local, no entres a valorar el sentit real de les declaracions de Joan Herrera. Chacón i Zapatero han deixat oberta la porta al pacte amb Duran en reiterades declaracions. Duran, el que estava al costat del PP en l’acte a favor de la família nuclear. Duran, clar exponent de la més rància dreta catalana. Duran, que no veu diferències entre PP i PSOE.

Que n’opineu?Us sentiríeu còmodes fent Duran ministre?

Anònim ha dit...

Ana Campos
Bon dia,
a lo millor Jesús ICV es troba més còmoda si guanya el PP?
o el que encara no entenem alguns ciutadans és perquè ICV pacta amb la dreta quan pot fer ho amb l'esquerra? Un car exemple seria Cerdanyola

Jesús Hernández ha dit...

Benvolguda Ana,

Primer de tot, el PSOE guanyarà les eleccions amb un ampli marge (el més probable és que sigui d’uns 15 diputats, a El Periódico del 13 de Gener hi ha un article titual “Els gurús de les enquestes” que us recomano).

En segon lloc, és una opció que, evidentment, prefereixo a la victòria del PP.

En tercer lloc, la gent d’ICV sabem molt bé la diferència entre PP i PSOE. Amb el PP no pactem mai, amb el PSOE hem pactat molt. Per això demanem a la gent del PSOE que sàpiga diferenciar entre Duran i IU-ICV, i que no faci ministre a un conservador.

En quart lloc, amb l’exemple del govern de Cerdanyola esteu fent un reduccionisme i un simplisme sincerament extenuant (suposo que és el que busqueu). Sabeu que no hi ha cap pacte amb el PP, que el govern és ICV-EUiA i CiU, però seguiu amb el tema, i fins i tot ho traieu a col•lació quan del que es parla és de l’estat de l’economia a nivell estatal (com estàvem fent la Carme i jo fins ara, amb un debat que crec que era altament interessant).

Jo et demanaria que donat que el tema del post és de política estatal i el debat mantingut fins ara també, em responguessis tu també a la pregunta que li feia a la Carme: Et sentiries còmode fent Duran ministre?

Carme Carmona ha dit...

Hola Jesús.
Aquesta pregunta que li fas a l'Ana hauries de fer-la a la teva formació i a Cerdanyola.
Crec que la resposata vostra és clara. Abans de mirar casa dels altres és necessari girar la mirada cap a dintre.
Ets tu que qualifiques d'"infame" una pacte que el teu grup practica cada dia a Cerdanyola. De la mateixa manera que el vostre líder JH va celebrar, personalment i amb la seva presència, que el PP votés directament l'alcade el dia de la investidura. Celebraria el mateix amb un vot favorable de Rajoy? Els partits no són aquí una cosa i allà un altre. Les idees han de governar la política.
Salutacions!

Jesús Hernández ha dit...

Aquesta pregunta que li faig a l'Ana també te l'he fet a tú a un comentari anterior. És que si no vaig errat les eleccions del 9 de Març són unes generals...

Crec que la qüestió és ben senzilla:

Que n’opines?Et sentiries còmodes fent Duran ministre?

Roger M. Puig ha dit...

Hola Carme,

Hi ha una gran diferència entre la política a Cerdanyola i la política estatal.

A Cerdanyola vam presentar la setmana passada un Pla de Mandat que suposo que coneixes. Aquest pla de mandat, pactat entre ICV-EUiA i CiU, és la línia política que seguirà l'ajuntament en aquests propers anys. No hi trobaràs ni una línia, ni una, que puguis dir que sigui política de dretes. Ni una. Encara que hagi estat pactat amb CiU.

I, en canvi, suposo que el que diu el Jesús (i el Joan Herrera) és que no es pot entendre com el PSOE encara no ha deixat clar que no governarà amb una persona que diu coses com que "la gent no ve per ganes sinó per gana, però a Catalunya no hi cap tothom" (discurs clarament racista), que en ple segle XXI assisteix i dóna suport a activitats contra l'avortament o els matrimonis homosexuals, o que considera que és el mateix el PSOE que el PP.

Anònim ha dit...

Però Duran no és del mateix partit que CIU que té un pacte amb ICV a Cerdanyola?

Roger M. Puig ha dit...

No sé si no m'he explicat bé, o si no m'has entès bé.

El que jo dic és que, a pesar de governar amb CiU a Cerdanyola (i sense entrar en l'evidència que a nivell municipal les diferències ideològiques són menors) estem fent polítiques d'esquerres. I que, en canvi, vosaltres no us digneu a dir que no pactareu amb un dels personatges més conservadors d'Europa.

Anònim ha dit...

Hola! M´afegeixo al post per dir la meva!

Personalment, jo pactaria amb els partits d´esquerres, que com moltes vegades diem, tenim més coses en comú( per exemple, IU-ICV). Ara bé, si hem de pactar amb CiU i amb Duran sobre diversos temes que hi hagin sobre la taula, no crec que hi hagi cap problema en fer-ho. El mateix que dieu que el PP va investir Morral en un pacte puntual,no?

Doncs això.

Javi Montes ha dit...

Bones!

El que és lògic es que el PSOE governi amb IU i puntualment amb CIU. Jo prefereixo la majoria absoluta , però com desgraciadament no serà, em sento més còmode amb IU, tot i que la política econòmica que vol practicar no m’agrada com ja he dit al meu bloc. Ara bé, Jesús i roger, el vostre discurs és molt contradictori, potser no us doneu compte, però mantenir que el PSOE hauria de pactar amb IU a nivell estatal i, en canvi, justifiqueu un govern local que ha necessitat el vots del PP per sortir en endavant i que encara necessita, no té sentit. Ho sento, però com be mantenen les altres persones que estan participant en aquest debat, esteu defensant una cosa indefensable. No teniu raó.

Andrés Martín ha dit...

Benvolguda Carme;
Obviarè les discussions que han aparegut abans i reflexionaré sobre el text primigeni.
Els vostres compromisos fets realitat arriben tard i molts eren reivindicats per IU-ICV des del començament de la democràcia. Entre 1982 i 1996 vau governar l'Estat espanyol amb majories absolutes i una coalició amb CiU. No vau ser valents de:
- Equiparar homes i dones. Que homogenis eren aquells governs de Felipe tot ple d'homes ministres.
- Qui va insertar el terme barreres arquitectòniques a Catalunya va ser ICV, igualment que varem ser els primers en impulsar mesures d'ajuda a les persones dependents. Però el PSOE mai les feia seves.
- El matrimoni homosexual... el 1986 hagués estat valent aprovar-ho. El 2005 era constatar una realitat. I part del PSOE era reticent.
- Retirada de les tropes d'Iraq. Ben fet. Primera decisió de ZP i acertada. Entrar a l'OTAN dient sempre que no i després que sí... i Solana de mandamás durant una tira d'anys. Molta racionalitat.
- Creixement de l'ocupació estable. No és tan difícil quan s'accepta la precarietat laboral, l'acomiadament express i la reducció de la compensació per acomiadament improcedent als treballadors fixes. I els gran ERO que encara perduren. La qüalitat laboral no ha crescut.
- El salari mínim... Som a la Champions de l'economia i a la copa de la galleta al SMI. Visqui vostè amb 650€ mensuals per treballar 40 hores a la setmana. Dignitat si us plau.
- Creixement de les pensions. Però advertint que el sistema és insostenible i amb Solbes dient-nos als joves que anem a les entitats bancàries a concertar plans de pensions privats...
- Estatut de l'autònom... El 40% del diner a Espanya és negre. I els dentistes el 2002 declaraven que facturaven de mitja uns 10000€ l'any. Quant fareu un "peinado fiscal"? Sigueu valents.
- Inmigració i habitatge... Polítiques reactives com sempre. Manca de previsió.
Per què no parles de medi ambient i com us reieu les anteriors eleccions quan en Joan Herrera parlava de canvi climàtic?
Deducció fiscal per lloguer a l'habitatge... "Vivan los cheques!"
MÉS IGUALTAT SOCIAL... els rics són més rics i les classes mitjes i baixes perden poder adquisitiu a un ritme esfereidor. MÉS DRETS SOCIALS però encara insuficients per fer digne la vida de les persones.
Dieu que ICV governa amb el PP a Cerdanyola... ICV governa amb CiU a Cerdanyola perquè el PSC va ser incapaç de pactar amb ningú. A Espanya el PSOE no es diferencia tant del PP, i això sí que és un problema.