dissabte, 16 de febrer del 2008

X TRES

Més de 10000 persones van acompanyar la Carme Chacón, Zapatero, José Montilla i Felipe González a la Farga de l'Hospitalet. L'acte de precampanya va ser tot un èxit. Tant de bó la participació sigui tant alta el 9 de març i no ens haguem d'empanadir de les estratègies electorals d'alguns.

Alguns que no deixen de dir que no hi ha diferència entre Rajoy i Zapatero. Que a Catalunya li és igual. Que a Catalunya, deia fa poc un regidor de CIU, tots dos li volen fer la punyeta.

Aquests tenen una minsa memòria si no recorden les campanyes i campanyes que el partit de Rajoy ha posat en marxa a la resta de España contra Catalunya; aquests que miren altre lloc quan el partit de Rajoy aposta per la segregació dels nostres nens i nenes en funció de la llengua que parlen; els que diuen que lluitaran a Madrid per Catalunya i no recorden que aquesta terra ja se la van vendre quan van votar investidures del Partit Popular.

Altres no deixen de fer campanya contra Zapatero dient que ells són la clau de l'esquerra, que ells fan falta per fer que Zapatero no giri a la dreta, que són necessaris per evitar que Zapatero pacti amb CIU (quina gràcia que això es digui a Cerdanyola), que ells són l'esquerra de debò. Que els socialistes no tenim programa o que tenim propostes insultants.

Aquests que no veuen que el moment del pais és prou important com per apostar per donar força i continuitat al govern de progrés, al govern de la llei de Igualtat, al de la llei de la dependència, al de la legalització del matrimonis civils entre homosexuals, al de la retirada de les tropes d'Irak, al de les polítiques socials, al de la retirada del pla hidrològic, al del nou Estatut.....Cal comparar per valorar.

Tant uns com altres volen ser intermediaris. I, com diu la Carme, quan els intermediaris no tenen les coses clares......el millor és votar directament a qui es vol que sigui President.

Perque el que ara està en joc no és un ministeri, una transferència, un pacte concret. El que està en joc és tenir un President del Govern o tenir-ne un altre. Tenir Rajoy o fer que governi Zapatero. La diferència és clara. Volem un govern de dretes o volem un govern d'esquerres. Algú d'esquerrres no ho té clar? Doncs no fem estratègies equivocades perque el 10 de març no podrem canviar els resultats. Si no volem tenir sustos hem de votar qui sabem que donarà els seus vots a Zapatero, el PSC.

Guanyar les eleccions no està fàcil. La dreta ha tret les seves millors armes: l'atac contra els valors més sensibles de la nostra societat (immigració, sistema sanitari, xenofobia,...). És per això que és imprescindible anar a votar. Res és guanyat, tot el contrari. Cal anar a les urnes i deixar molt clar quin president del govern volem: Rajoy o Zapatero.

En aquest sentit, el nostre vot té un triple valor (ho ha dit molt clar el President Montilla): fer President Zapatero, fer avançar Catalunya i jubilar la dreta més rància del nostre pais.
Però si perdem les eleccions el càstic també el tindrem triple: Rajoy, Zaplana i Aznar; I recordem que no és el mateix: qui es trenca la cara per Catalunya que qui li vol trencar la cara a Catalunya; qui la defensa o qui li dona l'esquena.


10 comentaris:

Santi ha dit...

El vídeo molt bo. Dissabte La Farga estava plena de goma gom. Des de la grada Jove es podia veure tot ple, fins i tot les escales i els passadissos que hi ha als costats.

Tens tota la raó en el que dius. Com va dir la Carme Chacón, no és el mateix trencar-se la cara per Catalunya que donar-li l’esquena com ha fet el PP i a més a més han tractat de trencar-se-la a Zapatero perquè defensava i invertia en Catalunya.

Andrés Martín ha dit...

Benvolguda Carme;
El PSC és el partit amb més poder de convocatòria de Catalunya. I més si venen ZP, Corbacho i González a l'Hospitalet. D'això no hi ha dubte.
Vull recordar-te que aquells als que tu critiques per envestir president a Aznar el 1996 van ser els mateixos que van fer president a González el 1993. Així que no tinguis una doble moral. És el joc democràtic. Pots tenir raó en que CiU es va vendre a Aznar... igual que Mas va vendre l'Estatut del 30 de setembre a Zapatero.
Quan vulguis parlem dels pactes locals que fa el PSC. Cerdanyola no és un món apart de la resta de Catalunya. Menys hipocresia.
Pel que fa a la llei de Igualtat, al de la llei de la dependència, al de la legalització del matrimonis civils entre homosexuals, al de la retirada de les tropes d'Irak, al de les polítiques socials, al de la retirada del pla hidrològic, al del nou Estatut... varen ser aprovats per un conjunt de grups polítics, no només pel PSOE. I potser el PSOE per sí mateix no hagués aprovat tot això si no fos perquè li tibaven des de l'esquerra ideològica. No us apropieu de valors que han de ser de tots.
Potser qui no ho té clar de vegades de ser d'esquerres és el PSOE i la seva política econòmica. Les ja famoses polítiques de xecs o l'entrada en vigor de les SICAV són clars exemples. Tampoc s'han desenvolupat impostos específics per preservar el medi ambient en el país de la UE que més acusa i acusarà el canvi climàtic.
Per últim, els vots dels ciutadans de Cerdanyola comptabilitzaran per triar 41 diputats per la província de Barcelona. Hi han 5 partits amb representació en aquesta província, així que no és cosa de dos. Tot vot és útil.

Anònim ha dit...

Si se ocupaban las escaleras y los pasillos se inclumplían las normas de seguridad básicas.
Llega a pasar algo y la liáis.

Carme Carmona ha dit...

Hola Santi.
No vaig poder estar,....però ja veig que va ser impressionant!
Tant de bó el resultat electoral ho sigui també.

Hola Andrés. Tornem a tenir-te aquí. Benvingut altra vegada.

Tingues en compte que si el PSC és el partit amb major poder de convocatòria deu ser per alguna cosa no creus?. O ets dels que penses que la gran majoria està equivocada? o que hi ha una minoria il·luminada ideològicament?

A mí no em sembla malament que aquells que tu dius investissin president del govern a Felipe González. El que no em sembla bé és que fessin el mateix amb Aznar. Això no és doble moral. És que no és el mateix socialistes que Partit Popular. Crec que això fins i tot la teva formació ho té clar.
Per tant, si tant poden fer una cosa com l'altre, millor no correr riscos. Si volem ZP doncs votem Zapatero. En una tria tant important com aquesta no fem servir intermediaris que vendran el nostre vot a canvi de qualsevol ministeri.
Dels pactes locals de la teva formació no cal que parlem.....ja en tenim fets i no paraules. Cerdanyola, on vivim, és un gran exemple. No cal anar molt més lluny. Primer mira casa teva.

Pel que fa a totes les reformes que ha posat en marxa aquest govern,....de segur que haguessin anat molt més lluny si hagués tingut la majoria forta que li calia. Dir que s'han fet polítiques d'esquerres gràcies a vosaltres (força ideològica), és més que aventurat o és parlar des del desconeixment. T'invito a fer un repas dels nostres programes electorals, d'ara i del 2004. Per últim dir-te que els vots de Cerdanyola com els de la resta de Catalunya valdran per tres si són a les candidatures socialistes; perque són les úniques que garanteixen la continuitat del govern ZP, fer avançar Catalunya i la jubilació definitiva de la dreta més rància d'aquest pais.

Finalment dir-te que tinc l'opinió que és molt pressuntuos autocalificar-se com la força "ideològica". Aixó és una desqualificació per a la resta que sobra en qualsevol joc democràtic.

Espero tornar a comptar amb les teves opinions.

Andrés Martín ha dit...

Lo del major poder de convocatòria ho deia com un compliment. No t'ho prenguis tot com una ofensa. 1268000 vots a la província de Barcelona no són perque sí.

Andrés Martín ha dit...

I ara la rèplica. Al món local hi ha governs d'ERC amb el PP, de CiU amb el PSC, d'ICV amb CiU... i tot això sense sortir de la província de Barcelona. Si Montilla és president de la Generalitat sense ser el més votat, Morral pot ser alcalde si d'altres amb més vots demostren no tenir capacitat per formar govern.
Vosaltres pacteu amb el PP aprovar les SICAV o prohibir partits polítics. Crec que cediu molt fàcilment al poder empresarial i a la por terrorista del PP.
Com sempre dic, Espanya està a la Champions de l'economia però la precarietat laboral, l'estalvi de les famílies i les beques (per exemple) són dignes de repúbliques bananeres. Així que potser l'economia només va bé per alguns (73% d'increment del benefici empresarial i 0,3% de pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors). Això també és obra de ZP.
De Rodalies i l'AVE ni parlo.
De la no publicació de les balances fiscals i el ralentiment de la negociació del finançament de Catalunya tampoc.
Després parlareu de que la gent té poca cultura democràtica o de per què no va a votar... Gent com tu no explica bé les regles del joc. A Barcelona es trien 41 diputats i el 2004 cinc forces van aconseguir representació. Si vols triar entre ZP i Rajoy munteu unes eleccions presidencials estil USA.
Tant de bo els programes electorals els acomplireu. I les promeses. Quan vulguis els repassem (ex: 21 de diciembre llegada del AVE a Barcelona, ZP aceptaré el Estatut que apruebe el Parlament, ZP yo no tendré superàvit mientras pueda hacer inversión social,...).
La gran diferència entre el PSOE i ICV és que ICV vol captar el vot d'esquerres i fa un discurs d'acord amb aquest propòsit. En canvi, el PSOE vol vot d'esquerres i vots de perfil moderat del PP, CiU i d'altres... i aleshores surten polítiques socials progressistes amb polítiques econòmiques liberals... i és quan el PSOE té un problema en l'estructuració del seu discurs.
PD: Aquests quatre anys l'Estat espanyol ha incrementat la seva exportació d'armament (Amnistía Internacional). Però el pitjor és que comptabilitza com ajuda al desenvolupament.
PD2: I per quan la famosa reforma constitucional de la que parlava ZP el 2004? No es pot financar institucions (monarquia, església) on les dones estan tan discriminades.

Anònim ha dit...

Hola Carme,
No cal dir-te que el dia 9 estarem al "xiringuito".

No és que jo entengui molt de política, però el que si sé, és sense cap mena de dubte, i això ho sap tothom: cap partit fora del PSOE ó PP fara mai res a Espanya. El que li cal fer a TOTHOM és anar a votar el dia 9 de març i ja sabem a QUI, i per això hem d'anar tots a la una en defensa de la democràcia i dels drets aconseguits i en defensa del nostre Estatut i de la nostra llengua i cultura.

Una abraçada.

Roger M. Puig ha dit...

Carmina, amb la frase "cap partit fora del PSOE ó PP fara mai res a Espanya" estàs demostrant molt poc respecte pel joc democràtic. Molt poc.

Val més el vot d'algú que vota el PSOE o el PP, d'algú que vota ERC, ICV, IU, CiU, PNB, BNG, CC, Cha, etc?

I si val més, qui ho decideix? Tu?

Carme Carmona ha dit...

Hola Andres.
Sense voler entrar en polèmica perque ara és moment de fer-la amb un altre. Nosaltres no farem oposició a un partit d'esquerres perque fer-ho ara és desviar l'atenció; cosa que hauriau d'evitar. Això si t'haig de dir que fer oposició a ZP és donar vots a Rajoi.

En tot cas dir-te que no és el mateix fer una pacte de partits d'esquerres a la Gene que fer un pacte amb partits de dretes a altres llocs. Oi que m'entens? Els resultats són molt diferents: iniciatives progresistes de la Gene (aprovades pel tripartit d'esquerres en el que compto a la teva formació) no s'aproven a Cerdanyola només pel fet d'haver de donar peixet al soci de govern.

Però en tot cas....el temps posa a cadascú al seu lloc. I quan dic això vull dir a cada persona perque crec que, en definitiva, és una questió de persones i/o d'estratègies equivocades.

Si el PSC és una força amb un gran poder de convocatòria és el resultat de les polítiques que defensa i practica. Les persones les guanyes amb fets i no amb paraules. Si estas amb la gent o contra la gent, si l'acompanyes o l'enfrontes, si els escoltes les espectatives o vas a mirar les teves.

Bé, del resultat de les polítiques i de les estratègies (bones o equivocades) segur que podrem parlar després del 9 de març. Tant de bó no sigui per empanadir-nos perque hagin tornat els que hauriem d'haver jubilat.

A les eleccions concorren moltes més forces que cinc partits Tots ells respectables (si són democràtics evidentment). Només faltava!!. Això no obsta perque jo tingui una opinió de la situació política actual, del que toca fer i de la responsabilitat que enfronta cada una de les forces.
Et torno a dir, perque ho dic per convicció, que ara toca fer que ZP continui al govern i que per fer-lo cal votar-lo i no hipotecar el vot en funció de pactes sorpresa que, si no es té la majoria necessaria, caldrà fer per garantir un govern estable.

Salutacions!


Hola Carmina:

El sentit comú és un gran sentit en política. El que has dit és el resultat d'això i, per tant, tant o més vàlid que qualsevol argumentació "ideològica". És per això que les persones acaben triant el que cal malgrat alguns que ens dediquem a la política (a estones) fem un o un altre discurs.
I menys a tu.......,amb la teva història, vindrem o vindran a donar clases en aquest sentit.

Una abraçada molt forta a tu i al pep.

Ens veiem.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.