diumenge, 20 de gener del 2008

NO ÉS IGUAL: CATALUNYA PERD O CATALUNYA GUANYA

Un dia per recordar.....20 de gener: José Montilla, Felipe González i Carme Chacón.
Ple de gom a gom. Així ha estat el Pabelló de la Vall d'Hebron: més de 8000 persones amb la Carme Chacón per la Catalunya optimista. De Cerdanyola hem anat una nutrida representació. La Carme estava acompanyada per dos valors forts: José Montilla i Felipe González.
El President Montilla,....ha obert la seva intervenció saludant la Catalunya optimista, catalanista y progressista, la Catalunya socialista. Aquesta Catalunya que el proper 9 de març ha de triar entre dues alternatives que no són poc:" Rajoy, o Zapatero; Divisió o cohesió; Conservador o progressista; Bel.licista o pacifista; Mentida o compromís; Ràdio de l’odi o llibertat d’expresió; Contra Catalunya o amb Catalunya; Passat o futur; pessimisme o optimisme". El President ho ha deixat clar com l'aigua: "El valor del vot als socialistes serà doble: guanyar les eleccions" i, per tant, donar continuitat al govern de les millores socials, al govern durant el qual ha guanyat més Catalunya; "però també enviar al bagul de la història a Rajoy, Acebes, Zaplana i Pizarro, i al gran gurú de les Azores."..AZNAR.
La Carme, també ho ha dit :

"La disjuntiva del 9 de març és molt simple. Avancem o retrocedim. Solbes o Pizarro. MariaTeresa Fdez de la Vega o Esperanza Aguirre. Socialisme o Aznarisme. Pau o Bush. Zapatero o Rajoy. I el que encara s´entén més fácil: Catalunya guanya o Catalunya perd."

Però és que, a més a més, algú pot creure's el discurs de CIU de que és el mateix Rajoy que Zapatero? "algú pot creure's a Catalunya que és el mateix qui ha defensat l'Estatut que qui l'ha recorregut i fa el que sigui per tombar-lo ?; algú a Catalunya pot creure's que és igual qui ha fet la llei d'Igualtat contra la discriminació de gènere que qui l'ha votat en contra?;Que és igual qui planta cara a Bush que qui porta Espanya a una guerra il.legal?"; que és igual i que a Catalunya li és igual tenir al govern qui impulsa i defensa l'estat de les autonomies que qui va contra Catalunya i fins i tot va impulsar i promoure la crisi del cava català?

De la intervenció de Felipe,... destacar la seva saviesa política, l'entusiasme que aixeca entre grans i joves, però la convicció amb la que ha posat sobre la taula i al micròfon el retret a CiU que equipari Zapatero amb Rajoy per partidisme; “Si tant els fa el que ha passat aquests quatre anys, de desqualificació cap a Catalunya i als catalans, i de campanyes absolutament irresponsables, … i resulta que a alguns que diuen que representen els interessos de veritat de Catalunya ...."

Senyors i senyores. No ens enredi ningú. No és igual Zapatero o Rajoy. : Catalunya guanya o Catalunya perd, aquesta és la diferència.


1 comentari:

Andrés Martín ha dit...

Menys mal que ZP no és igual que Rajoy. Rajoy és sincer i mostra la seva animadversió per Catalunya. ZP diu que acceptarà l'Estatut que aprovi el Parlament de Catalunya i poc després el rasura i fa marxar al President Maragall.
Rajoy mai invertiria a Catalunya. ZP diu que invertirà, però rodalies és tercermundista, ens marxa la llum durant dies, ens trinxen el territori amb la MAT, etc.
Zapatero guanyarà les eleccions. Però no obtindrà majoria absoluta. I això és una bona notícia.
Una proposta: que el PSC tingui grup parlamentari propi al Congrés. Que tingui llibertat de vot, perque en tota la democràcia moderna mai ha disentit del PSOE. En canvi el Partido Socialista Andaluz sí que va estar present al Parlament de Catalunya. Ara presideixen el PSC. Quan tindrem un president del govern espanyol nascut a Catalunya? En Borrell optava, però per ser català vau posar l'Almunia. El PSOE és Bono i no Maragall, és Blanco, Chacón i Montilla i no Castells o Nadal.
Teniu un problema, i aquest problema es diu... catalanofòbia a Ferraz.