dijous, 17 de gener del 2008

BREUS







La notícia que afecta a tot l'estat: s'ha signat el decret de convocatòria d'eleccions generals. Això posa un punt, vull pensar que punt i seguit, a quatre anys de canvis socials cabdals per a l'Espanya moderna que volem ser. Aquesta ha estat una legislatura significada, significada en l'àmbit de les persones, dels compromisos fets realitats, però especialment de les dones i de la igualtat. La Lourdes fa un bon resum.


Ara és el moment de pensar en que tot això no quedi en un no res. Que no torni el passat, que poguem seguir endavant. És hora d'evitar que torni la dreta a un país que tots sabem i volem d'esquerres.


El 9 de març serà un dia decisiu. Caldrà triar si volem un govern presidit per una persona amb profundes conviccions democràtiques o volem un govern que vol tornar a l'Espanya del passat. Per a Catalunya aquest serà un dia decisiu i és per això que el nostre partit vol seguir tenint un vot també decisiu.

Una cita que hem de tenir present: el proper diumenge es fa un acte polític del PSC, amb la presència del President Montilla, de l'expresident Felipe González i de la Candidata 1ª per aquestes Generals, Carme Chacon. No hi podem faltar.

Un tema important: el 9 de març no val a dir que no m'interessa la política, que això es deixa per altres, que tothom és igual.... Per que no és cert. Per a Catalunya, per a les persones, per a Espanya no és igual que governi Zapatero o que governi Rajoy.




Un record i un càlid reconeixement: A Jordi Solé Tura, un gran lluitador pels drets i les llibertats, un dels ponents de la nostra constitució, que aquest any farà 30, i primer de tot un gran professor. Veure les seves imatges en la presentació de la película que ha fet el seu fill , em van fer posar la pell de gallina. Vagi per ell, des d'aquest petit post, el reconeixement de tots els que des d'una o altra batalla hem compartit idees i il·lusions.