dissabte, 27 d’octubre del 2007

PASSANT EL RODET

Bé. Ja tenim el resultat d'un nou ple.
Si hagués de fer un resum ràpid diria: endavant l'empresa pública per a la gestió urbanística, endavant unes ordenances fiscals continuistes i aturada a les propostes sobre polítiques de les persones.
Segur que és cabdal dotar dels instruments de gestió urbanística la ciutat, de manera que els temes estratègics en aquest àmbit siguin ràpids, àgils i garanteixin totes les seguretats jurídiques necessàries; per això vàrem votar que sí al tret de sortida per a la constitució d'una empresa pública (100% capital municipal) amb aquests objectius; per això i per que tots hem fet un esforç de consens i, en aquest sentit, totes les propostes plantejades des del nostre grup han estat recollides en la memòria corresponent.

Però no és menys important reorganitzar adequadament els ingressos municipals de manera que, sense increment de la pressió fiscal si no tot al contrari, cada un de nosaltres identifiquem amb claredat per què i on van els impostos municipals que paguem. En aquest sentit altres ordenances haguessin estat possibles: ordenances amb una baixada més gran del tipus impositiu de l'IBI; amb una contenció quan els preus públics de serveis com els que es presten al Guiera i que afecten directament a una vida més saludable i de qualitat; amb una corresponsabilitat ciutadana en la gestió dels residus. És per això que vàrem votar que no.

I les polítiques de les persones... les més perjudicades per aquest govern en minoria que té el recolzament habitual del Partit Popular. Us explico:
Una vegada més els vots conjunts de ICV-EUiA, CIU i PP van fer de rodet per rebutjar les dues mocions socialistes : retransmissió de plens -a la ràdio, a Internet i en directe- i l'adhesió al programa de la Generalitat de Minuts Menuts.
De la primera que us haig de dir?: la participació, la comunicació i la informació van quedar mutilades; bé, per ser més precisa.....diuen que comparteixen l'esperit però que ara no és el moment. Quan serà el moment? Porten més de quatre anys governant i, si anem a consultar els plens municipals a la pàgina institucional, només pots saber el que s'aprovat, no el que s'ha dit . Quina mania és aquesta de voler limitar la informació? Els plens no es poden seguir, no es poden consultar, no es volen retransmetre, es tanquen portes si cal.....Tot plegat un mal sabor per a qui creiem que la transparència, la informació, la comunicació són valors cabdals en el sistema. Els polítics no hem d'amagar res. Ah!! m'oblidava.....sembla que hi ha un medidor d'audiències municipals (em sona d'alguna cosa) que, en aquest cas, ha aconsellat la regidora Pujol a considerar que un programa de retransmissió directa de plens seria feixuc i poc operatiu. Feixuc per a qui?

De la moció de "Minuts Menuts", la posició dels grups de govern va ser diferent: CIU va fer servir els mateixos arguments aquí que a Sant Cugat per rebutjar-la. Si més no,... sembla coherent; però ICV-EUiA?? No. Aquesta coalició té dues filosofies: una quan governa,....altre quan està a l' oposició. Els esperits van tornar a sortir a la sala de plens: ICV-EUiA rebutja la moció amb l'argument que l'esperit de la moció i del projecte està previst en el seu programa, en el seu projecte educatiu. Però srs. i sres. aquest és un projecte de conciliació. La regidora de la dona, de la igualtat de gènere ...... té alguna cosa a dir? No s'ha entès el projecte? Saben quan paguen les mares i els pares quan demanen un servei de canguratge? o quan fan servir ludoteques sense cap control tècnic per a les necessitats que cobririen amb el projecte que es va plantejar? Llàstima, altre vegada, que la voluntat d'abaixar el cap davant les posicions de CIU hagi fet perdre (si més nos deixar-ho per més endavant) un servei per a la ciutadania.

Per cert,.....he buscat l'esperit de minuts menuts i no l'he trobat ni al programa d'ICV-EUiA ni a cap racó de la nostra pàgina institucional.

El Facta non Verba........s'ha quedat només amb l'esperit.!!!

10 comentaris:

Octavi Moreno Griera ha dit...

Bona Tarda Carme,

El ple va estar força be, amb molta participació de tots els grups.

Tema empresa municipal d'habitatge, consens i bones expectatives per una empresa necessària per la ciutat, que urbanitzarà un espai tant gran, con la plana del castell.

Les taxes i preus municipals, l'hem passat de puntetes, i amb poca imaginació per part d'alguns, en especial sobre el tema dels residus.

Sobre les mocions rebutjades, eren d'esperar..., la dels plens per la radio estic d'acord amb el possible interès, però també que seria massa carregós, per seguir-lo amb directe, una solució mixta es la mes adient, si es realitza correctament. Sobre els plens a Internet, si al directa, i també a l'arxiu penjat a la web, totalment d'acord amb la prudència de la regidora sobre el cost real de la proposta, veurem com evoluciona el tema.

"Minuts menuts" també era d'esperar, tot i contradiccions entre els partits del govern, un que diu que ho te previst de fer, i l'altre que s'ha d'esperar als resultats i opinions del professionals.
Les famílies tindran que esperar per tenir un servei d'aquestes característiques. En el terreny mes ideològic, la meva proposta passaria per intentar trobar solucions i propostes útils per el costat del treball, amb una nova cultura del treball, que proporcioni sistemes per adaptar els horaris laboral, per compatibilitzant amb donar l'atenció mes correcte als nostres fill, i no tenir que buscar llocs per aparcar les nostres responsabilitats.

Molt interessant el plantejament del PP sobre els costos del conveni de la guarderia municipal, es tindria que fer un seguiment acurat de la situació exposada.

La meva valoració particular del tema, crec que en dos o tres temes puntuals, no veu estar suficientment àgils, perdent l'oportunitat política per desestabilitzar al govern d'una forma interessant. Per un altre costat com he dit, participació activa dels grups i partits polítics, ara falta transmetre aquestes actituds a la gent de Cerdanyola, i compartir amb ells, el que fem els polítics per la nostre ciutat.

Javi Montes ha dit...

Jo crec que és van quedar sense arguments per no votar a favor de les dues mocions socialistes. Eren dues mocions lògiques i com bé dius, adreçades a les persones, que qualsevol partit i ,en conseqüència, qualsevol govern hauria de veure amb bons ulls. Que un partit d’esquerres de debò voti en contra d’un servei com el de Minuts Menuts em sembla d’una irresponsabilitat absoluta. A més, els arguments que va donar el Gustavo Arias no es sostenien per enlloc: per molt que estigui inclòs aquest servei, si és pot millorar amb aquest no serà millor? En fi, és inexplicable . Per altre banda, la resposta de la Consol Pla també va ser per emmarcar, segurament ella té el poder adquisitiu necessari per pagar un servei de canguratge i , per tant, no li fa falta, però hem de pensar en els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola que haguessin pogut gaudir d’un servei tant necessari com aquest. Tenim un govern de la Generalitat que fa polítiques socials i aquí a Cerdanyola un govern que les tira pel terra, perfecte.

Sobre el tema de la retransmissió del plens. Què podem esperar d’una regidora que surt d’un ple a les onze de la nit i diu a la gent del carrer que per culpa seva s’ha perdut un concert de Police? Jo crec que amb aquesta afirmació ja queda prou acreditada. Com volem que els plens es puguin escoltar en directe si a la regidora encarregada de la participació ciutadana no li interessen? Crec que la Esther va estar genial quan va respondre que només amb que 5 persones discapacitades que tinguin excessius problemes per anar el ple, el puguin escoltar, ja seria motiu suficient per fer la retransmissió. Estic segur que seria feixuc per la majoria de la població, però per una petita minoria que ens interessem per la política local, estaria de conya. En fi, jo crec que darrera d’aquesta oposició a la moció s’amaga una por clara de que certa informació no arribi a la població de Cerdanyola.

Buff la meva resposta si que ha estat feixuga... i no els plens de la nostre ciutat.

Javi Montes ha dit...

Quan deia que certa informació no arribi a la població, lògicament em referia a que arribi, per tant, s'ha de treure el "no". Perdó.

Anònim ha dit...

Un partit, ICV, que abandera la llibertat, la transparència i no sé quantes coses més, és ben trist que posi traves a la retransmissió dels plens per Cerdanyola Ràdio. Per cert i comentant les declaracions i comentaris de la regidora Marta Pujol, emetre'ls per l'emissora municipal es pot fer per línia telefònica, per Unitat Mòbil - la ràdio en té una. Es pot fer a raig o en retransmissió coordinada pels serveis informatius municipals. Quant al cost, potser la regidora no sap que Cerdanyola Ràdio ja emet per Internet, a l'adreça www.cerdanyolaradio.com
L'emissió es fa amb un ample determinat de banda - streming - que és això el que es paga. Aquest servei és el que permet que més o menys internàutes connectin simultàniament a l'emissió radiofònica.
Quant a l'alternativa a la retransmissió del ple en directe - fer un programa resum amb el més destacat - fa més d'una dècada que ja es fa. És l'informatiu de Cerdanyola Ràdio, que s'emet a la una del migdia. Pel 105,3 de la FM. Ho escric per si la senyora Pujol no coneix la freqüència .... L'informatiu del dia següent al ple - divendres habitualment - es dedica a informar de la sessió, quasi íntegrament.
A més, l'emissora entrevista després del ple tots els caps dels grups municipals sobre el temes més destacats que s'han parlat. Unes entrevistes que s'emeten en directe i que després, convenientment treballades, serveixen de material per elaborar notícies que s'emetran a l'informatiu i es publicaran al diari digital cerdanyola.info
La Marta Pujol hauria d'afrontar d'una vegada per totes la seva responsabilitat adquirida i ben remunerada com a responsable dels mitjans de comunicació municipals i dir què en pensen fer, els d'ICV, dels mateixos. La nefasta gestió d'Eva Torralba els va ensorrar excepció feta del "Lecturas" Riu Sec. ICV continuarà igual amb la complicitat de CiU?.
Carme, què en penseu els socialistes dels mitjans de comunicació locals? Ràdio, diari electrònic, butlletí, webs gens operatives, amb un portal "mort i no actualitzat" que en moltes planes incompleix lleis com la de la Protecció de Dades?. Quina és la vostra proposta?.
Acabo de demanar-li a l'Octavi que es pronunciï. Podries, si vols, fer un post dedicat a aquest tema ....

Carme Carmona ha dit...

Hola anònim.

Efectivament és una llàstima que s'hagin posat pegues a la retransmissió per internet i en directe dels plens municipals; aquesta era una proposta de fer transparent l'acció dels polítics, proposta que apostava per l'apropament de la política municipal a la ciutadania.
Els arguments de la regidora Marta Pujol per explicar el vot negatiu del seu grup van ser pobres i febles (tampoc podia dir altres ja que xocava de ple amb un valor important en política: la transparència). Nosaltres ja vàrem dir que aquesta proposta no tenia gaire cost: hi han els mitjans personals, hi han els mitjans materials i si cal alguna cosa el cost és minso. També vàrem dir que l'emissió d'un programa periodìstic en diferit no impedeix en res l'emissió d'un directe i que la producció més o menys "distreta" depén dels professionals i de la direcció periodística. Hi han maneres de for-ho, però ICV va preferir votar NO. Altre cosa que algún dia haurà d'explicar.

Jo crec que la política comunicativa de l'equip de govern està marcada per una diseminació en les diferents àrees de govern i el repartiment de poder entre els socis, de manera que, com en altres temes, qui en surt perjudicada és clarament la institució i és per això que el portal l'han "mort".

El portal (Cerdanyola.cat) hauria de ser un instrument de comunicació en totes direccions i què vull dir amb això? doncs hauria de ser lloc on en reben i s'emeten mitssatges. Una finestreta de participació de la ciutadania, un espai de servei i no de propaganda. Les noves tecnologies han obert aquesta possibilitat a tots els ajuntaments (inclosos més petits que el nostre) i Cerdanyola l'està perdent. No fa gaire vaig llegir en un mitjà local que el nostre portal sortia com un dels pitjors valorats en un informe que, si no recordo malament, havia emès la diputació de BCN que crec que no ha de ser titllada de partidista.

Agafo la teva proposta i preparé un post dedicat als mitjans de comunicació local (públics): propostes i opinions.

Gràcies per les teves aportacions.

Anònim ha dit...

Carme, muchas veces creo que tendríais que hablar con el PP. Yo durante toda la semana escuche que la propuesta vuestra de la retransmisión la iban a votar a favor. Hasta Morral se le vio discutiendo con González esa misma tarde por vuestras mociones.

Creo que el tema del hospital os tendríais que haber abstenido y seguro que vuestro moción estaría aprobada.

Lo importante es dejar KO a Morral y en el penúltimo pleno se consiguio con la escuela de música. tenéis que intentar hablar más con los jóvenes del PP que no paran de decirle a González que cambie su actitud hacia vosotros. Que ya no sois los mismos que gobernaron hace 5 años en nuestro municipio.

Muchos besos Carmen

Anònim ha dit...

Hola anònim,
a mi em resulta difícil entendre que els joves del PP no hagin recolzat el Minuts Menuts(no es demanava acollir-se a la prova pilot sinó al programa) ja que no és contradictori al seu programari com tampoc al de ICV, ni a la de la retransmissió dels plens per ràdio, cosa que a ells precisament els interessa molt. De tota manera, "paciència , que és la mare de la ciència". Som molts regidors i regidores nous i ens hem d´anar coneixent.
Salutacions

Anònim ha dit...

Se'ns coneix pel que aparentem però no pel que som.
Nicolas Maquiavelo

Jonatan Márquez Cervantes ha dit...

Jo estic molt indignat. Crec que la proposta de la retransmisió dels plens ha de tornar a sortir tard o d'hora.

Anònim ha dit...

Pues si estas tan indignado, ya lo dije hace un par de días. Os tendríais que entender aunque sólo fuera para las mociones con el PP para tumbar a ICV.