dissabte, 20 d’octubre del 2007

JA HI SOM

Avui pensava, mentre mirava el Riu Sec, que els mesos cauen ràpidament. Les notícies em semblaven de fa molt temps i és perque entre la inauguració del pàrquing del Passeig del Pont (per agafar una notícia rellevant de la revista) i avui, han passat moltes coses. Normal, la revista diu "setembre-octubre" però hi ha notícies fins i tot de juliol.

Aquesta setmana ens tindrà ocupats amb la propera sessió plenària que porta temes importants per a la Ciutat: les Ordenances Fiscals (els impostos i taxes que pagarem durant el 2008) i la possible creació d'una empresa urbanística són dos dels temes de pes que l'equip de govern porta al ple. Nosaltres,.....dues mocions que connecten directament amb l'actualitat, la participació i les persones. Us explico:
  1. Retransmissió dels plens per la ràdio i per Internet, de manera que s'apropi la política municipal a la ciutadania; que els veïns i les veïnes puguin sentir i veure el que els polítics que ells han escollit fan o desfan. Obrir el Ple a la Ciutat i, en temes importants, pantalla al carrer (com es va fer amb el ple d'investidura). Es tracta de fer que la participació a Cerdanyola sigui una realitat ja.
  2. Adhesió al programa de "Minuts Menuts" que impulsa la Generalitat de Catalunya per crear espais per a nens i nenes de 0 a 3 anys, oberts fora de l'horari escolar i de dilluns a divendres, i donar un petit "respir" a les famílies impulsant les polítiques de conciliació de la vida personal, familiar i laboral. Ara és el temps de fer polítiques per a les persones de Cerdanyola, de millorar la qualitat de vida.
Ahir divendres vàrem presentar les dues mocions en roda de premsa , seguint amb la dinàmica, que ja us vaig explicar, de fer una presentació prèvia als mitjans de comunicació amb la intenció que tots els veïns i veïnes coneguin les nostres propostes.

Bé. Esperem que la política mal entesa no deixi Cerdanyola sense aquests dos serveis. Ja ho veurem. Com sempre......us esperem a la sala de sessions.!!

8 comentaris:

Jonatan Márquez Cervantes ha dit...

Vaig dir-li a la Laura: tinc una proposta! Li vaig explicar i vosaltres, com no, ja la teníeu pensada.

Per cert, ara que miraves el Riu Sec... no creus que és molt millorable?

Javi Montes ha dit...

Bones Carme!

La primera moció em sembla molt encertada. Cada vegada és més complicat assistir als plens municipals: la sala és petita i com no arribis d’hora és quasi bé impossible entrar. I clar, no sempre es pot arribar a les set de la tarda. A més, em de sumar-li que alguns dies prohibeixen la entrada als plens als més joves, encara no sé perquè ( o sí). En definitiva, em sembla genial poder escoltar els plens per la ràdio o per internet.

La segona moció també és molt positiva, però hem de tenir en compte que crec que a Sant Cugat PP i CIU han votat en contra d’una moció igual del PSC-ERC-ICV. El soci de govern es CIU i el PP d’amagat, per tant, com quedarà la votació? Votarà CIU en contra a Sant Cugat i a Cerdanyola a favor? ICV votarà a favor junt amb el PSC, l’únic partit de la oposició? Que farà el PP? En fi, no sé, el cas és que una bona iniciativa com aquesta, impulsada pel govern d’esquerres de la Generalitat, seria una pena que és quedés en no res a la nostre ciutat.

Per cert, estic d’acord amb el Jonathan. El Riu Sec és molt millorable, per no dir que és millorable en tots els sentits: arriba tard, les notícies tenen una fiabilitat molt discutible, és un pamflet publicitari del govern, etc.

Ens veiem dijous a ple, si em deixen entrar clar...

Carme Carmona ha dit...

Hola Joni.
Ja em diras, per privat, quina era la proposta.
Per cert,....m'has enviat al mon dels "memes" i ja sé de què va. No pel curs,....he hagut de fer una investigació "de camp". D'aquí uns dies em posaré amb el "meme", que ara estic en el "lio" del Ple.

Sobre el que tu i Javi dieu del Riu Sec,....tota la raó. La periodicitat (bimensual) ja provoca que la informació sigui desfasada. Pot ser es vol potenciar la prensa privada (TOT o Cerdanyola al dia)? El fet és que quan arriba a casa ja no té res de primícia. No entrarem en més detalls de contingut perque crec que és tant evident.... En definitiva: MOLT MILLORABLE.

Hola Javi,

Haviem de fer i dir alguna cosa en relació a la manca d'espai per l'assistència de públic. A més és important apropar la política a la ciutat. Els joves, especialment, sou grans consumidors de les noves tecnologies i això ha d'afavorir que es sentint més integrats en el mon local.
Sobre la moció de minuts menuts, efectivament tenia coneixement de la posició de CIU a la ciutat veïna; espero que els regidors de Cerdanyola mirin més per la ciutat. Crec que CIU a S. Cugat va actuar pensant sobre tot en la "guerra" oberta que té contra el govern d'esquerres i no pas donar servei a la ciutadania. Alhora també cal observar què fara ICV que allà va impulsar la moció i aquí espero i desitjo que sigui coherent. Els serveis a les persones ha de ser el primer objectiu de les polítiques locals.
Què passarà? Tot plegat una incògnita!!

Sobre el Riu Sec,.....el que li he dit al Joni.

Ens veiem dijous!!.

Anònim ha dit...

Ana Campos
crec recordar-me que abans de les eleccions IC va publicitar en el seu diari com a novetat que els plens es veuríem per internet a veure si algú troba aquesta notícia i li feu complir

Jonatan Márquez Cervantes ha dit...

Perfecte! No he hagut de dir-te que tenies un meme :P

La meva proposta era aquesta: plens per internet i/o ràdio.

Que vagi bé! Espero anar al ple!

Octavi Moreno Griera ha dit...

Hola Carme,

Torno esta connectat, he passat uns dies amb problemes que m’han tingut apartat d’Internet, sobre el tema Riu Sec, recordo que el Javi, el Roger, i jo mateix, en uns comentaris al blog fa molts dies que en parlarem. Es una revista innecessària, del punt de vista de noticies pures i dures, un altre tema seria el de reportatges temàtics, oferint la possibilitat d’informar de serveis, o de coses importats de la ciutat d’una forma mes documentals, que de la immediatesa de la noticia que actualment tenim.

Per un altre costat no es pot abordar el tema riu sec, sense posar-hi al sac, tots els sintemes de comunicació local públics, com un paquet a resoldre d’una forma correcte i consensuada per tots.

Sobre el tema del “minuts menuts”, crec que es una bona idea i estaria be que en un municipi que poca cosa es fa per les famílies, aquí puntualitzaria a l’Esther, com he fet al seu comentari sobre l’habitatge del meu blog, “totes les famílies”.

Sobre el comentari del Javi, aquí es pot vota a favor, no te res a veure Sant Cugat, crec que en politiques familiars i serveis per aquestes, dona 25 voltes a Cerdanyola, unes quantes menys a la Generalitat actual i les anteriors. Poder per això, no van voler fer al rosca política a la proposta actual de la Generalitat.

Anònim ha dit...

ejem.....
2-10-07:
http://cerdanyola.superforos.com/viewtopic.php?t=593
Suposo que alguns haureu anat alguna vegada a algun plè... doncs suposo també que us haureu adonat que és lamentable l'espai destinat al públic.
Per a quan un plè més gran on la gent hi pugui assistir en condicions?
Ja fa temps, si no recordo malament... el PAS va fer o una moció o un prec sobre la necessitat de fer els plens més grans i sobre la retransmissió dels plens per la radio o a través d'Internet... la veritat no se com va quedar el tema, però seria bo que s'ho comencin a pensar, doncs cada vegada es posa pitjor assistir als plens: friquis de totes les opcions polítiques (jo també...), veïns amb les seves preocupacions i demandes,col.lectius, periodistes etc, etc...

Potser no hi han diners (o no es volen gastar) per remodelar la sala, però posar els mitjans per transmetre els plens per la radio o per Internet té un cost de 0 € !!!!
Poseu-vos les piles!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.