dissabte, 27 de setembre del 2008

Esquerdes......però ara per la banda esquerra

El debat de l’últim ple municipal va destapar les conseqüències que el desgovern comporta per a Cerdanyola. Us faig, com sempre, quatre pinzellades del que varem poder sentir a la sala de plens.

El compte general del 2007: ha deixat veure una gestió pública deficient. Durant el passat exercici, justament en un any electoral, es van incrementar el número d’expedients amb “advertiments”i informes desfavorables, tant dels serveis jurídics com de la intervenció municipal. Destacable: el govern diu: això és normal, és fruit de la gestió ordinària, aquest ajuntament, està molt millor situat que d’altres.... Sentir això……fa mal a les oïdes de tots aquells que estimem i coneixem la gestió pública i especialment la local.


Educació 0-3: S’ha de tornar a constituir la comissió encarregada d’elaborar la memòria justificativa de l’exercici d’activitats econòmiques, vinculades a la gestió i explotació de les escoles bressol municipals. Subratllem: no és un error.....s’ha de constituir de nou perquè en el termini establert no ha fet cap memòria justificativa. Un altre exemple de gestió d’aquest govern.


Contractació de la gestió del servei públic de la zona esportiva Fontetes: Va tornar a posar-se a l’ordre del dia després que el mes de juliol es retirés per decisió unilateral de l’alcalde. Us recordo aquí el meu post d’aquell ple. La conseqüència d’aquella alcaldada és que des del 15 d’agost no hi ha serveis esportius a Fontetes i així estarem fins que no sigui adjudicat el contracte: no es pot començar la lliga d’AMPAs; tampoc es pot fer el servei escolar. I tot això pagant-li a Valldorsala més diners que si donés el servei complet. Si més no.....curiós.

Sobre el contingut del punt dir que la nostra posició és clara des de bon començament: creiem que aquest és un servei que es pot donar de manera directa i amb la col·laboració de les entitats esportives de la ciutat. Però també dir que el govern, altre vegada dividit i ara per la banda de l’esquerra (EUiA), va tornar necessitar la crossa , el seu aliat més estable: el Partit Popular.; ja que els més esquerrans es van abstenir. Finalment, i amb l'ajut del PP, el punt es va aprovar amb els vots d’ICV+CiU+PP.


Els precs i preguntes amb temes com la situació econòmica, l'exagerada pujada de les quotes de l'IBI i l'increment de la pressió fiscal en uns moments difícils, les queixes ciutadanes per la gestió urbanística; van donar pas al plenillo en el que, com sempre, ciutadans i ciutadanes, prenen la paraula directament.

La nota de color, en l'apartat de preguntes, la va posar l'alcalde:quan va dir que els que ell creia que eren ocupes instal·lats en un local del C/ de l’Esglèsia… (és el que va dir al ple de juliol contestant una pregunta del grup socialista sobre unes obres allà)...en realitat eren empleats municipals que ara ja treballen allà. O sigui era cert que havien unes obres i en devien tenir tant coneixement com que sembla que es tractava de l'adeqüació d'unes oficines per a ús municipal. O sigui...ara és la mentida i no la callada la resposta.


Cap a les 22.30 s’aixecava una altre sessió plenària, el govern ara amb esquerdes per seva banda esquerra.

dimecres, 10 de setembre del 2008

No és un cursa de partits, sinó d'equip



A portes de l’11 de setembre....no m’he pogut estar de compartir, en aquestes línies, algunes de les idees llegides aquest estiu al voltant del debat sobre el finançament:


Un principi bàsic: Els presidents de la comunitats autònomes han de defensar els interessos de les seves respectives comunitats. El President Montilla ho està fent amb la fermesa necessària.


Un punt de sortida: L’actual sistema de finançament, resultat d’un pacte entre el Partit Popular i Convergència i Unió, al que es van sumar la resta de comunitats autònomes, ha esdevingut un fracàs, entre d’altres coses per no tenir ni una clàusula de revisió ni mecanismes d’actualització.


Unes balances i una certesa. La publicació de les balances fiscals ha deixat en categoria de fal·làcia la pretesa insolidaritat catalana. S’ha constatat que es penalitzen les comunitats que més aporten, com Catalunya.


Les negociacions: Estem davant d’una negociació entre governs: el de la Generalitat i el de l’Estat. Tots dos tenen les seves pròpies estratègies. Els que abans van acceptar el model anterior ara volen donar lliçons. Però, com ha dit el President Montilla, “aquesta no és una cursa de partits, és d’equip, i en aquest equip hi tenen lloc totes les forces democràtiques de Catalunya” perquè “els homes i dones que viuen al nostre país tenen dret a disposar, tant com la resta de ciutadans espanyols, d’uns serveis de qualitat, d’un horitzó de progrés i benestar”.


L’objectiu: El nou sistema ha de posar les persones al centre. L’anivellament ha d’actuar directament sobre els serveis socials, la sanitat i l’educació; preservar la caixa única de les pensions i l’atur. Catalunya ha de tenir prou recursos per atendre les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes. Ni més ni menys.

dissabte, 6 de setembre del 2008

Notícies



Desconectada però enganxada d'altre manera: aquest estiu la xarxa "facebook" ha estat la meva. Si entreu...us enganxarà.

Deixo una imatge del meu estiu 2008: un paratge de Lanzarote.

També deixo la foto de la Mini, que durant diversos anys ha compartit amb la família casa i soroll. El dia 10 d'agost la vam trobar morta. Intoxicada, no sabem encara de què ni amb què. He avisat els veïns per poder posar remei si trobem més casos al barri.

Bé. Ara,..rebuscant papers i notícies; per resituar-me i fer una "reentré" diversa; poso damunt la taula virtual algunes d'elles:

Bé,....ara tornem a la quotidianitat: nou curs escolar (ja he comprat els llibres i el material -ufff.-), nou 11 de setembre (ja l'estem preparant),...nou curs polític (ple d'incerteses i amb un govern dèbil),..nou curs de ciutat (amb una Cerdanyola que mereix canviar el seu present per mirar un horitzó de benestar i modernitat!!).

A nivell del PSC,....la Festa de la Rosa que ja preparem pel proper 21 de setembre i els preàmbuls del 4art. Congrés de Federació que es preveu pel 4 d'octubre i en el que l'Agrupació participarà amb 14 delegats i delegades: som la segona agrupació del Vallès Occidental Sud.

Anirem comentant!