dissabte, 26 d’abril del 2008

QUASI, QUASI,......CONSENS

A portes de Festa Major el ple d'abril s'ha caracteritzat, bàsicament, pel consens en la majoria de temes.
Us faig com sempre uns breus apunts:
Liquidació de la concessió d'Altis: hem votat favorablement perquè, a iniciativa nostre, es constituirà una comissió polític/tècnica que vetllarà i seguirà acuradament tot el procés; de manera que es garanteixin els drets del treballadors que durant aquests anys han fet molt bé la seva feina. L'Ajuntament els hi deu això. Per tant,......el nostre SI és un vot afirmatiu de control.
Modificació PGM zona de Can Banús: també hem votat afirmativament perquè hi ha el compromís de portar el reallotjament de les famílies amb tota la cura que requereix el fet traumàtic de treure unes persones de casa seva per reallotjar-les en un altre.
Modificació del PGM dels eixos comercials: hem votat a favor perquè ara sí que tenim, com vaig explicar en un altre post, una ordenança que, per a la seva aprovació, va garantir la participació dels agents implicats.
Ordenança dels centres de cult: hem votat a favor després que aquest mes la participació nostre hagi estat possible i haguem comprovat que havia estat garantida la participació dels agents implicats; fent d'aquesta manera realitat els principis del Pla Director de Participació aprovat a inici d'aquest mandat; i al qual vàrem donar suport però demanant que no fos paper mullat, fets i no paraules.
Modificació de la Plantilla Municipal i de la Relació de Llocs de Treball: hem votat a favor pel que fa l'increment de la plantilla amb dues noves places de Redactor/a; però mostrant de nou el nostre desacord quan l'increment de despeses que ocasiona la transformació d'un lloc d'Assessor/a de Cultura en un de Cap d'Àrea del mateix àmbit de gestió. Totes dues fórmules són personal de confiança política. Sembla que l'equip de govern no confia en el personal municipal de carrera i ha de buscar els seus directius en persones de partit. Jo, personalment, no comparteixo gens aquesta política de gestió de les persones. Ens calen polítiques diferents.
Moció sobre la prevenció de riscos laborals: Consensuada prèviament a la junta de portaveus, ha entrat fora de l'ordre del dia però ha estat votada per unanimitat.
Moció de commemoració del 77è aniversari de la 2ª República Espanyola. Creia que s'aprovaria per majoria en la que clarament estaríem ICV-EUiA i PSC; dubtava que es sumés CIU ni PP. Però no ha estat així. CIU ha volgut treure del text la referència a la República Espanyola (1ª o 2ª) dient que totes dues van fer mal Catalunya i que seria millor fer servir exclusivament el mot "república" com a valor del passat, del present i del futur; ICV (no tinc clar que EUiA estigués d'acord) ha volgut obtenir un consens traient també la referència a la 2ª República i deixant-ho només amb "república" i el PP només ha plantejat treure una frase de la part dispositiva que feia referència al "beneplàcit de l'església" en l'alçament militar. Bé,......després de propostes tant diverses s'ha optat per deixar la moció sobre la taula i parlar-ne en el proper ple. Si més no.....una mica sobtant.
Del plenillo,.....tornem amb Tandem; espero que el proper ple aquest tema estigui solucionat. Això sí,.......fins la següent sotragada.
Com sempre:
Destacable: la insistència del PP en fer oposició a la oposició; mireu les declaracions de A. Gonzàlez, en les que torna a repetir que un dels objectius del seu grup és donar estabilitat al govern.

diumenge, 13 d’abril del 2008

PLATO FUERTE: LA IGUALDAD!!






Seguro que algunos sacaran punta al lápiz: que si está Magdalena, que si se ha unificado Medio Ambiente y Agricultura, que si.........
Pero ninguno se atreverá a dudar de la apuesta del Presidente Zapatero por la Igualdad: 9 mujeres y 8 hombres forman su gobierno. Además de que la política de Igualdad es claramente transversal en todo el proyecto.....también tenemos ministerio.
Las ministras no ocupan carteras "blandas" están en todo el ámbito de la política estatal: la Vicepresidenta Primera, la Ministra de Educación, la de Administraciones Públicas, la de Medio Ambiente, la de Fomento, la de la Vivienda, la de Ciencia y Innovación, la de Defensa y, evidentemente, la de Igualdad. Las mujeres podemos trabajar en cualquiera de los ámbitos; contrariamente a lo que las costumbres sociales dictan. En el ámbito laboral, en el político, en el institucional, estamos casi siempre relegadas a las tareas relacionadas con el cuidado de las personas, con los trabajos purament reproductivos (en el sentido más social de la palabra).
Está claro, las políticas de Igualdad son plato fuerte en el menú de este nuevo gobierno; primer gobierno con mayoría de mujeres.
Maestro en romper "estereotipos", Zapatero ha vuelto a demostrar en la designación de los ministerios que, por convicción y por responsabilidad, hace falta practicar con el ejemplo, y es lo que ha hecho. Sí. Los esquemas se han roto para muchos con el nombramiento de la Carme Chacón en la cartera de Defensa: profesora de Derecho Constitucional, catalana, joven, mujer y embarazada. Primera mujer con esta cartera. Enhorabona Carme!!
Un altre gran novetat: la cartera de Igualtat. Bibiana Aido al seu capdavant té una gran tasca: aprofondir en la igualtat dona-home; lluitar contra la violència masclista que mica en mica ens està matant.
Tot un orgull, s'ha de dir, dotar d'estructura les polítiques de gènere i comptar amb una nova ministra que, a més a més és blocaire!!.

diumenge, 6 d’abril del 2008

L'ALEGRIA


Amb l'alegria de la victòria va acabar ahir el partit d'hoquei. La pista es va omplir amb el públic que volia fer una abraçada al jugadors. El resulat: 2 a 1.
Encara és possible que el Cerdanyola es mantigui a l'OK lliga.
Dissabte vinent serà una jornada decisiva.

Si ens mantenim....................festassa!!
Avui encara es respirava l'ambient a Firestoc......

ENHORABONA A TOTS!!!!!!!

divendres, 4 d’abril del 2008

FUNCIÓ PÚBLICA, SI!

Dimarts aplaudíem els vint-i-cinc anys d'un equipament i un servei que van néixer sota un govern presidit per un Alcalde socialista, Celestino.
Es va fer un reconeixement a la tasca duta per les entitats culturals de tota mena que han donat vida la cultura de Cerdanyola i que han tingut cau a l'Ateneu.
També reconeixíem la tasca política de regidors i regidores, gran majoria socialistes, que durant aquests anys han donat suport polític a la cultura i la comunicació a la nostra ciutat.
Igualment ens felicitàvem per la tasca professional duta a terme per persones sense les quals tant l'equipament com el servei no serien el que són.

Avui, en canvi, he hagut de llegir en un bloc d'un militant del partit de l'alcalde, que considera una desqualificació el fet de ser un treballador de l'Ajuntament de Cerdanyola des fa més de cinc anys.

Com a regidora m'he sentit indignada,.............com a treballadora pública em sento ofesa.

Caldrà ara reivindicar la feina dels treballadors i treballadores municipals, professionals de la funció pública en totes les seves modalitats, durant aquests quasi trenta anys de democràcia?.

dijous, 3 d’abril del 2008

A FAVOR DEL COMERÇ AMB PARTICIPACIÓ I CONSENS


Ningú no dubta del paper del comerç a Cerdanyola: li dona vida en el sentit més ample de la paraula.
Des de Fontetes fins Banús- Bonasort, per tota la ciutat, el comerç de proximitat és un element vertebrador i un dels principals motors d’economia, creació d’ocupació i element essencial en la qualitat de vida de les persones, ja sigui com a treballadors, consumidors, receptors de serveis, i sobre tot com a residents.
Els governs municipals han de preservar i potenciar eixos comercials, que transformin l’espai públic. Aquest és un objectiu estratègic que s’ha de dur a terme, lluny de les imposicions i l’intervencionisme desmesurat, regulant els usos amb la participació i el consens del sector i de la resta d’agents socials.
Amb aquest objectiu el govern municipal va dur al Ple una proposta d’ordenança reguladora dels usos en els eixos comercials però que, a més a més, també volia regular aspectes com l’estètica i l’interiorisme dels locals. I ho va fer sense participació ni consens previs.
Ara, en el període d’al·legacions, les associacions de comerciants han dit el mateix que ja havia manifestat el grup municipal socialista: l’ordenança proposada pel govern és massa intervencionista. S’han estimat les al·legacions i s’ha modificat la redacció inicial.
La participació i el consens previs haurien garantit aliances i estalviat esforços. Han de ser pilars bàsics de l’acció política. Pel contrari, la imposició i la manca de participació semblen els bucs insignes d’aquest govern municipal.
El grup Socialista, ara que s’ha escoltat les associacions de comerciants, ara que s’ha corregit i que hi ha consens, ha votat a favor de l’ordenança; perquè a favor del comerç ha estat sempre la seva posició.