dissabte, 26 d’abril del 2008

QUASI, QUASI,......CONSENS

A portes de Festa Major el ple d'abril s'ha caracteritzat, bàsicament, pel consens en la majoria de temes.
Us faig com sempre uns breus apunts:
Liquidació de la concessió d'Altis: hem votat favorablement perquè, a iniciativa nostre, es constituirà una comissió polític/tècnica que vetllarà i seguirà acuradament tot el procés; de manera que es garanteixin els drets del treballadors que durant aquests anys han fet molt bé la seva feina. L'Ajuntament els hi deu això. Per tant,......el nostre SI és un vot afirmatiu de control.
Modificació PGM zona de Can Banús: també hem votat afirmativament perquè hi ha el compromís de portar el reallotjament de les famílies amb tota la cura que requereix el fet traumàtic de treure unes persones de casa seva per reallotjar-les en un altre.
Modificació del PGM dels eixos comercials: hem votat a favor perquè ara sí que tenim, com vaig explicar en un altre post, una ordenança que, per a la seva aprovació, va garantir la participació dels agents implicats.
Ordenança dels centres de cult: hem votat a favor després que aquest mes la participació nostre hagi estat possible i haguem comprovat que havia estat garantida la participació dels agents implicats; fent d'aquesta manera realitat els principis del Pla Director de Participació aprovat a inici d'aquest mandat; i al qual vàrem donar suport però demanant que no fos paper mullat, fets i no paraules.
Modificació de la Plantilla Municipal i de la Relació de Llocs de Treball: hem votat a favor pel que fa l'increment de la plantilla amb dues noves places de Redactor/a; però mostrant de nou el nostre desacord quan l'increment de despeses que ocasiona la transformació d'un lloc d'Assessor/a de Cultura en un de Cap d'Àrea del mateix àmbit de gestió. Totes dues fórmules són personal de confiança política. Sembla que l'equip de govern no confia en el personal municipal de carrera i ha de buscar els seus directius en persones de partit. Jo, personalment, no comparteixo gens aquesta política de gestió de les persones. Ens calen polítiques diferents.
Moció sobre la prevenció de riscos laborals: Consensuada prèviament a la junta de portaveus, ha entrat fora de l'ordre del dia però ha estat votada per unanimitat.
Moció de commemoració del 77è aniversari de la 2ª República Espanyola. Creia que s'aprovaria per majoria en la que clarament estaríem ICV-EUiA i PSC; dubtava que es sumés CIU ni PP. Però no ha estat així. CIU ha volgut treure del text la referència a la República Espanyola (1ª o 2ª) dient que totes dues van fer mal Catalunya i que seria millor fer servir exclusivament el mot "república" com a valor del passat, del present i del futur; ICV (no tinc clar que EUiA estigués d'acord) ha volgut obtenir un consens traient també la referència a la 2ª República i deixant-ho només amb "república" i el PP només ha plantejat treure una frase de la part dispositiva que feia referència al "beneplàcit de l'església" en l'alçament militar. Bé,......després de propostes tant diverses s'ha optat per deixar la moció sobre la taula i parlar-ne en el proper ple. Si més no.....una mica sobtant.
Del plenillo,.....tornem amb Tandem; espero que el proper ple aquest tema estigui solucionat. Això sí,.......fins la següent sotragada.
Com sempre:
Destacable: la insistència del PP en fer oposició a la oposició; mireu les declaracions de A. Gonzàlez, en les que torna a repetir que un dels objectius del seu grup és donar estabilitat al govern.

2 comentaris:

Octavi Moreno Griera ha dit...

Hola Carme,

Fa dies que no passava per aquí, i no m’he estat de posar el meu comentari, ja que per motius laborals no vaig assistir a l’últim ple, i la veritat que sorprèn tant bon rotllo, en especial sobre el tema Altis, No se si teniu por, d’assumir un error tan greu com el succeït i les seves conseqüències actuals, que son fruit d’un funcionament i deixadesa col•lectiva, fent bona la frase “qui any passa any empeny”, hem arribat al cap del carrer, i la patata calenta s’ha socarrimat.

Tant es així que sense concurs passem o millor dit adjudiquem a dit una concessió administrativa de forma provisional, fet insòlit a l’administració pública, que fins ara s’optava per prorroga la concessió al adjudicatari, i fer el concurs, però mai adjudicar-ho a un altre a dit. I per acabar-ho d’adobar premiem a un altra concessionari de l’esport a la ciutat, que no es pas un exemple a seguir..., gràcies a ells, tenim restringit el creixement de les entitats i clubs presents al complex esportiu, i no parlem de l’incompliment de fer la segona fase del projecte, amb pistes de tennis, paddel, etc... que facilitarien actualment algunes de les decisions que s’estan presentant.

Crec que fora bo per tots i d’una vegada, que el PSC de Cerdanyola assumís alguns errors del passat i poguéssim passar fulla de l’historia i dels retrets constants, que no ens deixen construir d’una vegada i tots junts la ciutat del futur que tant necessitem.

Ànims i ens veiem

Carme Carmona ha dit...

Hola Octavi. Ja saps que sempre ets benvingut.
Sobre el tema Altis (o Casal de l'Esport com més ens agradi o sigui correcte de dir)crec que no hem de ser agossarats. Nosaltres hem votat que sí a la liquidació de la concensió actual que,a més a més, ha arribat a la seva fi: 15 anys. Però no hem dit que sí a tot aquest futur que tu expliques i del qual s'ens ha informat. Primer caldrà veure com es fa la liquidació, que en resulta, temps de la dita aturada tècnica, quina és la solució de cara als usuaris, quin és el projecte de futur,....etc. Per això he dit que hem donat un sí de control. De autocrìtiques nosaltres sóm els primers que estem disposats a fer-les; però compta que la gestió ha estat compartida durant moltíssims anys. No deu haver estat fàcil quan ni ICV-EUiA (anterior regidor d'esports i governant amb nosaltres anysi panys) ni CiU (governant amb nosaltres bastants anys) ni nosaltres mateixos hem estat capaços de posar ordre a un desgabell com aquest de no pagar cànon. Comparteixo amb tu que s'ha d'actuar amb seriositat i rigor. Fer les coses com s'han de fer i no caure en altres "paranys" colaterals.
En aquest i en tots els equipaments esportius que, com ja saps, ara resonen també altres històries.
Salutacions!