dijous, 3 d’abril del 2008

A FAVOR DEL COMERÇ AMB PARTICIPACIÓ I CONSENS


Ningú no dubta del paper del comerç a Cerdanyola: li dona vida en el sentit més ample de la paraula.
Des de Fontetes fins Banús- Bonasort, per tota la ciutat, el comerç de proximitat és un element vertebrador i un dels principals motors d’economia, creació d’ocupació i element essencial en la qualitat de vida de les persones, ja sigui com a treballadors, consumidors, receptors de serveis, i sobre tot com a residents.
Els governs municipals han de preservar i potenciar eixos comercials, que transformin l’espai públic. Aquest és un objectiu estratègic que s’ha de dur a terme, lluny de les imposicions i l’intervencionisme desmesurat, regulant els usos amb la participació i el consens del sector i de la resta d’agents socials.
Amb aquest objectiu el govern municipal va dur al Ple una proposta d’ordenança reguladora dels usos en els eixos comercials però que, a més a més, també volia regular aspectes com l’estètica i l’interiorisme dels locals. I ho va fer sense participació ni consens previs.
Ara, en el període d’al·legacions, les associacions de comerciants han dit el mateix que ja havia manifestat el grup municipal socialista: l’ordenança proposada pel govern és massa intervencionista. S’han estimat les al·legacions i s’ha modificat la redacció inicial.
La participació i el consens previs haurien garantit aliances i estalviat esforços. Han de ser pilars bàsics de l’acció política. Pel contrari, la imposició i la manca de participació semblen els bucs insignes d’aquest govern municipal.
El grup Socialista, ara que s’ha escoltat les associacions de comerciants, ara que s’ha corregit i que hi ha consens, ha votat a favor de l’ordenança; perquè a favor del comerç ha estat sempre la seva posició.