divendres, 27 de març del 2009

Com a la mili: "he donat les ordres"



Per pasar pàgina al primer trimestre municipal de l'any 9, ahir es va fer una sessió plenària relativament curta. Curta en el temps que no pas en l'ordre del dia.

Us explico:

La majoria de punts aprovats per unanimitat, llevat els dos votats en contra pel Partit Popular, que nosaltres i vosaltres podem imaginar què hagués votat si el nostre hagués estat un vot negatiu.

A efectes del debat polític jo destaco tres assumptes:

1.- la nostra posició a favor de la modificació del planejament que afectarà a les obres de l'Escola la Sínia. A favor perquè, malgrat alguns han volgut vendre el contrari, no serà per nosaltres que es posarà en risc una obra necessària però que mai ha estat prioritat de l'equip de govern. És el govern que l'ha posada a la corda fluixa, a la línia vermella del que es pot fer i el que no, desaprofitant una subvenció ja concedida (del 50% de l'import). Forçant la legalitat fins allà on correm perill de perdre tot.

2.- Suma i segueix amb els despropòsits en relació al curs, pagat amb fons públics, que l'alcalde va fer d'amagatotis, però fent servir-nos a tots com a part de l'aula formativa i sense el nostre permís: Suma i segueix perquè ahir, a les nostres preguntes, va dir que els conceptes pels quals es factura un servei son criteris de la empresa proveïdora. ??????. Com a la vida misma!. O no és cert que quan anem al taller perquèe ns arreglin el cotxe....tant és que ens posin que han canviat les rodes, como que ha estat un canvi d''oli, com que una reparació de planxa??. Quí para atenció en això?. Ningú!!. Suma i segueix quan va dir que continuaria fent el curs (suport psicològic, diga-li comvolguis) però sembla que no té gaire interés en aprendre a fer control de la despesa, seguiment pressupostari, planificació urbanística,....tantes i tantes coses que de veritat sí que són mancances formatives, forats de coneixements. I de la irresponsabilitat que algú (amb noms i cognoms) ha comés al conformar una factura "amb falsedats"....res de res....tot si val, com tantes vegades.

3.- Suma i segueix també amb la deixadesa: s'ha perdut, millor dir, s'ha rebutjat una subvenció de 6000 euros, concedida per la Generalitat per fer un projecte formatiu dirigit a persones en situació d'atur, només per no acceptar-la (un simple acord d'aceptació hagués estat suficient). Però el més destacable d'això és que la nova regidora, la Maria Reina, ja ha aprés ràpidament el sistema. Nosaltres varem preguntar a la comissió informativa de què es tractava el decret de l'alcaldia que rebutjava una subvenció per a un projecte formatiu. Ella va dir que no ho savia, que ja ens ho diria. Ahir al ple.....encara no teniem resposta. Doncs, amb una "soltura" sense mesura es va limitar a dir "ja he donat les ordres" perque us contestin. La sala plenària va riure!! Ara és culpa dels tècnics la manca de resposta política? Creu que la seva regidoria és una caserna militar? el poder és el poder?. L'alcalde, com tantes vegades, va tancar el tema: ho demaneu per escrit. Ara les informatives tampoc són un bon foro per fer el nostre seguiment. Potser facin un curs relatiu al Reglament i Règim Jurídic de les administracions locals, on es parla del paper de l'oposició, de les comissions informatives, dels plens......

A les 9 de la nit, aproximadament, acabava un ple ràpid al que si haig de posar nom, li diria "el ple de les ordres".

dimecres, 18 de març del 2009

Avui...totes i tots.....som LÍNCES!!

La Conferència Episcopal contra les dones, contra la millora dels nostres drets i fent servir una demagògia casposa a la que ja ens té acostumades.

Ara....sense límits...comparen els embrions de setmanes amb nens i nenes gatejant. No hi ha límit a la seva obsecinat??!

Avui,.....fent servir els nostres mitjans cal que ens afegim totes i tots a la campanya que des de http://laslinces.blogspot.com/ s'ha posat en marxa.

Podeu consultar tot a la web de dones en xarxa. Fem Xarxa.....sóm LÍNCES......per nosaltres!!

dissabte, 14 de març del 2009

Un pas més en els drets de les dones


Després de tota una setmana d’activitats entorn el Dia Internacional de les Dones, no puc deixar de pensar que estem a poc de millorar substancialment els nostres drets.

El dia 5 d’aquest mes un comitè de persones expertes va presentar a la Ministra d’Igualtat l’informe sobre la situació de la interrupció voluntària de l’embaràs i les propostes per fer una nova regulació.

Proposen la necessitat de substituir l’actual sistema, que penalitza la interrupció de l’embaràs llevat en tres excepcions, per una llei que combini terminis amb indicacions, similar a la de la majoria de països de la Unió Europea, i atenen les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut i de les Nacions Unides.

L’informe també defensa la prevenció i la millora de la salut sexual i reproductiva per reduir el número d’embarassos no desitjats. A més posa de manifest que la interrupció voluntària de l’embaràs s’ha de regular en una futura llei i no en el Codi Penal. Es a dir que cap dona pugui anar a la presó per interrompre el seu embaràs.

La Ministra Bibiana Aido ha anunciat el compromís de tenir el projecte de llei abans de l’estiu. Un projecte que es redactarà basant-se en les recomanacions dels informes; de manera que les dones podran decidir lliurament durant les primeres 14 setmanes, i en determinades circumstàncies s’allargarà el termini fins a 22 setmanes.

Després de 23 anys de l’entrada en vigor de l’actual, pels profunds canvis socials, mèdics i científics que han hagut durant aquests darrers anys, tocava una revisió que fes un pas endavant en els drets de les dones.

Una gran notícia que durant aquests dies no podem oblidar. Un nou pas endavant que es farà realitat amb el govern socialista.

divendres, 6 de març del 2009

Manifest 8 de Març del Partit dels Socialistes de Catalunya

DE LA PARITAT NUMÈRICA A LA DEMOCRÀCIA PARITÀRIA

Les dones i els homes socialistes
commemorem un any més el 8 de març, el Dia Internacional de totes les dones.

Un dia ple de reivindicacions i d´esperances. La situació actual de crisi econòmica fa que l´assentament d´un nou model econòmic i social més equitatiu i igualitari esdevingui més imprescindible que mai, i en aquesta necessària transformació l´experiència, els coneixements i els valors de les dones han de tenir un paper protagonista.

Les polítiques progressistes dels darrers anys han significat un avenç importantíssim quant als dret de les dones. Els diferents governs socialistes han construït un marc legislatiu que ha situat aquests drets en l´agenda política. Avui, la Llei integral contra la violència de gènere ens permet disposar de més instruments i més recursos per lluitar contra aquesta xacra intolerable. A Catalunya, el desplegament de la Llei dels drets de les dones per a l´eradicació de la violència masclista suposarà la implementació d´una àmplia xarxa de serveis i recursos per a les dones a tot el territori. La Llei d´igualtat efectiva entre homes i dones i el procés actual de definició de la Llei d´igualtat catalana ens fa donar un gran pas endavant per fer real el dret constitucional a la igualtat i eliminar les discriminacions per raó de gènere, creant condicions d´igualtat en tots els àmbits socials.

El respecte al dret de les dones a decidir sobre la seva salut sexual i reproductiva es farà realitat amb una legislació que garanteixi un avortament legal, segur i accessible a totes les dones tal i com ens marquen les diferents conferències internacionals de Nacions Unides i les resolucions del Parlament Europeu.

Les fites aconseguides són moltes, no ens podem permetre ni un pas enrere. En aquesta època de crisi és fonamental seguir treballant amb l´horitzó de la justícia social i la igualtat d´oportunitats com a garantia de manteniment de l´estat del benestar.

Les dones i els homes socialistes ens vàrem declarar feministes en el darrer congrés del nostre partit. Així doncs, pensem que hem de seguir avançant en l´aprofundiment democràtic, hem de passar de la paritat numèrica a la democràcia paritària. Perquè es tracta de què moltes dones, a més d´accedir a llocs de responsabilitat, puguin exercir el poder amb les condicions necessàries i sense cap tipus de discriminació, en l´àmbit públic i en el privat.

Creiem fermament que s´ha de reconèixer el temps, la seva gestió, com un nou dret de ciutadania. Només donant valor a la vida quotidiana de les persones aconseguirem vèncer aquesta crisi i construir una societat on els valors d´igualtat, equitat i paritat siguin els fonaments bàsics de la convivència.

El projecte socialista per a la construcció d´una societat basada en la igualtat, l´equitat i la paritat, és un camí en el que és cabdal el compromís i la complicitat dels homes. Aquests homes, que com varen fer les dones fa molts anys, reflexionen sobre el rol social masculí. Aquests homes que estan construint unes noves masculinitats per contribuir i ser partícips, juntament amb les dones, en la construcció d´una societat més justa. Una societat que reconegui el dret de les dones i els homes a compartir en equilibri totes i cadascuna de les facetes de la vida.


dimecres, 4 de març del 2009

Sota l'estora

Complicat, difícil, trist. Així va ser el Ple de febrer.

Dijous vivíem un ple en el que el maltracte al grup majoritari de la ciutat és va fer més palès que mai. Impedir la rèplica i el debat va arribar al seu punt àlgid. Fins i tot vaig haver de sentir que no coneixem les regles del joc. Que no coneixem el Reglament Orgànic Municipal, que fins ara s'ha estat massa permissiu amb el grup municipal socialista,.....i un munt d'asseveracions similars.

Mentre nosaltres callàvem serenament els de davant reien i gesticulaven sense cap mena de pudor. Ja és habitual, ho he comentat altres vegades. Són aquestes les seves regles del joc.

I quan van arribar les preguntes,...davant de la força dels arguments, de la rigorositat de la tasca opositora,.....un únic motiu: raons polítiques genèriques, legals o no, però raons polítiques sense explicitar. I sents que les columnes bàsiques s'esquerden,....ens instal·larem en el "tot s'hi val"? en el "no importa com"?

Cap raó política es va donar, però, per explicar per què l'alcalde ha invertit més de 5000 euros de la ciutat en millorar les seves capacitats comunicatives en els plens municipals. Cap raó política per explicar per què ple rere ple, una couch (entrenadora personal) ha observat, pres nota i retornat a l'alcaldia els seus informes i les seves consideracions respecte de totes aquelles persones (regidors i regidores i públic en general) que han estat presents (parlant o no) a la sala plenària. Del que es diu verbalment i del que es diu amb el llenguatge corporal.

Ara es parla de les formes de fer política, de les importacions o exportacions, i no sé de quantes més històries. Però i dels 5000 euros? Sense el nostre treball ningú no hagués donat cap explicació, ni completa ni incompleta,....haguessin quedat sota l'estora, sota les regles d'un joc que no suma ni dona valor a Cerdanyola. Però no ens engayéssim.....hores d'ara encara no sabem si tornaran a les arques públiques o no.



diumenge, 1 de març del 2009