dissabte, 14 de març del 2009

Un pas més en els drets de les dones


Després de tota una setmana d’activitats entorn el Dia Internacional de les Dones, no puc deixar de pensar que estem a poc de millorar substancialment els nostres drets.

El dia 5 d’aquest mes un comitè de persones expertes va presentar a la Ministra d’Igualtat l’informe sobre la situació de la interrupció voluntària de l’embaràs i les propostes per fer una nova regulació.

Proposen la necessitat de substituir l’actual sistema, que penalitza la interrupció de l’embaràs llevat en tres excepcions, per una llei que combini terminis amb indicacions, similar a la de la majoria de països de la Unió Europea, i atenen les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut i de les Nacions Unides.

L’informe també defensa la prevenció i la millora de la salut sexual i reproductiva per reduir el número d’embarassos no desitjats. A més posa de manifest que la interrupció voluntària de l’embaràs s’ha de regular en una futura llei i no en el Codi Penal. Es a dir que cap dona pugui anar a la presó per interrompre el seu embaràs.

La Ministra Bibiana Aido ha anunciat el compromís de tenir el projecte de llei abans de l’estiu. Un projecte que es redactarà basant-se en les recomanacions dels informes; de manera que les dones podran decidir lliurament durant les primeres 14 setmanes, i en determinades circumstàncies s’allargarà el termini fins a 22 setmanes.

Després de 23 anys de l’entrada en vigor de l’actual, pels profunds canvis socials, mèdics i científics que han hagut durant aquests darrers anys, tocava una revisió que fes un pas endavant en els drets de les dones.

Una gran notícia que durant aquests dies no podem oblidar. Un nou pas endavant que es farà realitat amb el govern socialista.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja és hora de que canvïi aquesta llei. És injust que una dona hagi d'anar a la presó per haver avortat, prou dolorós ha de ser fer aquest pas. No crec que ningú prengui alegrament aquesta decisió.

Carme Carmona ha dit...

Hola Carmina.

Clar.....i els bisbes.....ja s'hi han posat!!

Salutacions,