divendres, 27 de març del 2009

Com a la mili: "he donat les ordres"



Per pasar pàgina al primer trimestre municipal de l'any 9, ahir es va fer una sessió plenària relativament curta. Curta en el temps que no pas en l'ordre del dia.

Us explico:

La majoria de punts aprovats per unanimitat, llevat els dos votats en contra pel Partit Popular, que nosaltres i vosaltres podem imaginar què hagués votat si el nostre hagués estat un vot negatiu.

A efectes del debat polític jo destaco tres assumptes:

1.- la nostra posició a favor de la modificació del planejament que afectarà a les obres de l'Escola la Sínia. A favor perquè, malgrat alguns han volgut vendre el contrari, no serà per nosaltres que es posarà en risc una obra necessària però que mai ha estat prioritat de l'equip de govern. És el govern que l'ha posada a la corda fluixa, a la línia vermella del que es pot fer i el que no, desaprofitant una subvenció ja concedida (del 50% de l'import). Forçant la legalitat fins allà on correm perill de perdre tot.

2.- Suma i segueix amb els despropòsits en relació al curs, pagat amb fons públics, que l'alcalde va fer d'amagatotis, però fent servir-nos a tots com a part de l'aula formativa i sense el nostre permís: Suma i segueix perquè ahir, a les nostres preguntes, va dir que els conceptes pels quals es factura un servei son criteris de la empresa proveïdora. ??????. Com a la vida misma!. O no és cert que quan anem al taller perquèe ns arreglin el cotxe....tant és que ens posin que han canviat les rodes, como que ha estat un canvi d''oli, com que una reparació de planxa??. Quí para atenció en això?. Ningú!!. Suma i segueix quan va dir que continuaria fent el curs (suport psicològic, diga-li comvolguis) però sembla que no té gaire interés en aprendre a fer control de la despesa, seguiment pressupostari, planificació urbanística,....tantes i tantes coses que de veritat sí que són mancances formatives, forats de coneixements. I de la irresponsabilitat que algú (amb noms i cognoms) ha comés al conformar una factura "amb falsedats"....res de res....tot si val, com tantes vegades.

3.- Suma i segueix també amb la deixadesa: s'ha perdut, millor dir, s'ha rebutjat una subvenció de 6000 euros, concedida per la Generalitat per fer un projecte formatiu dirigit a persones en situació d'atur, només per no acceptar-la (un simple acord d'aceptació hagués estat suficient). Però el més destacable d'això és que la nova regidora, la Maria Reina, ja ha aprés ràpidament el sistema. Nosaltres varem preguntar a la comissió informativa de què es tractava el decret de l'alcaldia que rebutjava una subvenció per a un projecte formatiu. Ella va dir que no ho savia, que ja ens ho diria. Ahir al ple.....encara no teniem resposta. Doncs, amb una "soltura" sense mesura es va limitar a dir "ja he donat les ordres" perque us contestin. La sala plenària va riure!! Ara és culpa dels tècnics la manca de resposta política? Creu que la seva regidoria és una caserna militar? el poder és el poder?. L'alcalde, com tantes vegades, va tancar el tema: ho demaneu per escrit. Ara les informatives tampoc són un bon foro per fer el nostre seguiment. Potser facin un curs relatiu al Reglament i Règim Jurídic de les administracions locals, on es parla del paper de l'oposició, de les comissions informatives, dels plens......

A les 9 de la nit, aproximadament, acabava un ple ràpid al que si haig de posar nom, li diria "el ple de les ordres".

2 comentaris:

Octavi Moreno Griera ha dit...

Bon dia Carme,

Gràcies per continuar donant la teva opinió del plens, ets l’única que continua dels que ho fèiem, ara que de moment no puc assistir per compromisos laborals i desprès de deixar les responsabilitats polítiques.

El tema de la Sínia, es com molt d’altres tems la conseqüència de com es fan les coses, la falta de rigor, transparència, participació, i diàleg.

Entenc que vulgueu treure-li suc al tema, crec que un cop pagat, passem pagina i a un altre cosa, seguir amb el tema us desprestigia i us fa tornar a una forma barroera de fer política, un cop l’heu enxampat, ja a quedat retratat!

Sobre la nova regidora, veig que no millora el panorama en quant a transparència, participació, i diàleg, llençant-se a la piscina d’aquesta forma... tant sols pot ser per falta de personalitat, nivell polític, o improvisació. Com diuen els castellans “Ir a salto de mata”, per cert podria ser l’eslògan del govern que tenim.

Carme ens veiem al nostre hoquei, per veure’ls guanyar el dissabte a lo Raspexet.

Carme Carmona ha dit...

Hola Octavi.

Esperem que tal com s'ha volgut portar el tema de la Sínia no comporti que l'obra quedi compromesa totalment.

Sobre el tema del curs, sento discrepar; el que no ha fet l'alcalde és reconèixer un error. Ans al contrari ha volgut passar la responsabilitat al nostre terrat, dient que volem sembrar la sospita. No hi sospites. Hi han fets. Fets que, si no és perquè nosaltres ho posem sobre la taula......no s'haguessin corregit. I encara ens hem de sentir que és igual el que es facturi, ....que ens recomana formació a nosaltres,.....etc. Barroera és el tipus de política i de gestió que es fa des de l'equip de govern. Tu parlaves en el teu post de formes.....jo també parlo de formes. Si la factura era falsa, com ho era (per un servei no prestat) doncs s'ha d'anular, s'ha de corregir. Les formes són importants quan es tracta de diners públics. En cas contrari....tots en surtim desprestigiats. Pensa que el que s'havia carregat a les arques públiques és el que pague un dels nostres joves per fer tota una carrera universitària!!

La nova regidora.....apren dels seus companys. No puc dir altre i ho lamento molt. Ho lamento perquè treballar desde la deixadesa amb el que és de tots.....té un nom.

No ho sé si podré venir a l'hoquei....si puc....ens veiem allà.

Salutacions i com sempre.....aquí estas benvingut!