dissabte, 18 d’octubre del 2008

Un viatge amb les maletes buides?


La responsabilitat d’un mandat municipal és un viatge que dura quatre anys. Fan falta maletes plenes d’idees, projectes, itineraris; però, i sobre tot, fa falta saber el destí final.

El govern municipal, hores d’ara, porta poc més d’un any de trajecte. Alguns diran que és poc temps. Però quin és el seu equipatge? A quina estació estem i quin és el destí final?.

ICV-EUiA-CiU, ara fa poc més d’un any, van començar el viatge junts. Objectiu: portar Cerdanyola cap algun lloc, sota el paraigües d’un “projecte compartit de ciutat”. Hores d’ara d’aquell projecte compartit es coneixen poques coses; de fet es coneixen les coses que no hi eren a les maletes: mil pisos fent façana dura entre la ciutat existent i la futura (centre direccional); gestió de les escoles bressol; gestió dels equipaments esportius. Això són les “discrepàncies”.

I del centre direccional? I de l’arrenjament de la llera del Riu Sec? Poca informació. Segurament caldrà tornar a modificar el Centre Direccional i la solució del Riu Sec sembla que tampoc té una posició unànime de tots els grups. S’haurà de treure de les maletes?

I de la sostenibilitat econòmica de l’Ajuntament?......Enguany ja sabem que tindrem dèficit. Fruit de l’increment de la despesa en general però especialment de la contractació de personal de confiança política i de la publicitat institucional (cada partit governant en treu la seva i de la seves carteres).

Arribats a aquesta estació...

Ens hauran d’explicar quin era l’itinerari “compartit” i quin el destí final. I, si us plau, que quan ho expliquin, no contractin ningú per fer-ho, ni editin llibres, tríptics ni fulletons; faran un bé al medi ambient i a les malmeses arques municipals.

diumenge, 5 d’octubre del 2008

El curs en marxa



Aquesta ha estat una setmana plena d'activitats. A nivell de partit el IV Congrés de Federació, o 4ª Assemblea de la Federació, com volgueu; la ciutat bullint d'activitats; les declaracions d'Antonio González... .

El Congrés de Federació ha estat tranquil. Marcat per la "unanimitat" però també per un canvi substancial en l'organització de la Federació.

Canviem de 1er. Secretari de la Federació. El Paco té ganes i, com no pot ser d'altre manera, ho agafa amb il·lusió i empenta.

La companya de Cerdanyola i amiga, la Montse Montiel.....té noves responsabilitats: la secretaria de Sectorials a l'Executiva de la Federació. Estic segura que ho farà bé. Que d'aquest repte s'en sortirà i amb grans èxits. A l'Executiva de Cerdanyola ha treballat i de valent. Obrint l'Agrupació cada setmana, col·laborant amb Organització com poques, treballant a la campanya electoral tant participant en el disseny com en les tasques més bàsiques (enganxat cartells, preparant paperetes,....), plantejant debat, complint el pla de treball de la seva secretaria, elaborant propostes i treballant els documents congressuals com la primera. Ha fet i crec que seguirà fent una feina de nota. És una dona, és una dona política, és una dona de partit i és una dona treballadora i preparada. Li he dit personalment,....però no m'he pogut estar de dedicar-li especialment aquestes línies. Perquè estic contenta.

Les activitats de ciutat també han marcat la setmana: presentació del cartell del Festival de Blues, Festa homenatge a la Gent Gran, Inici de les Jornades Flamenques a la Casa d'Andalusia, Festa del barri de la Farigola, Firestoc. Només dos apunts: la gent gran va passar fred al "turonet" de la zona esportiva Fontetes,....molt fred. Seria de justícia fer aquest homenatge en un lloc adient a la seva edat, a les seves condicions; de la Casa d'Andalusia què puc dir: casa gran per a la Cerdanyola i per a la Cultura.

Les declaracions del portaveu del PP, Antonio Gonzalez, sobre el nostre portaveu i sobre el que, segons ell, s'està vivint al PSC Local, han tornat a posar a la palestra la manca de talla política del portaveu popular i la connivència interessada amb altres per desacreditar el partit socialista. En lloc de fer oposició al govern , com és el que el joc democràtic li ha reservat, els populars de Cerdanyola es dediquen a fer oposició a l'oposició i recolzar el govern. I ara de la manera més grollera: amb falsedats, opinant sobre processos interns, desacreditant le persones, contaminant. I tot plegat a canvi de què?. A quí li fa la feina? Però per molt que cridi i contamini, les coses són com són:

El PSC de Cerdanyola és un partit fort i unit. El PSC és el partit més votat i el que millor representa la ciutat. El PSC está vivint un procés Congressual perfectament planificat: els dies 18,19 i 20 de juliol es va fer 11é. Congrés del PSC; durant els 3 mesos següents i segons els seus estatuts s'han de fer els congressos o assemblees de federació i posteriorment, també segons els estatuts,....farem els congressos o assemblees d'agrupacions. I durant tots aquests processos renovarem els organs de direcció de cada àmbit; amb la calma, la responsabilitat, la reflexió i la naturalitat que caracteritza el nostre partit. Lluny de cap personalisme.