diumenge, 23 de desembre del 2007

MOLTES DADES.....POCS FETS

Ja he dit en altre post que tres temes van centrar el debat de l'últim ple d'enguany: comerç, empresa urbanística i pressupost de 2008. Entro directament en els temes estrella:
L'ordenança de comerç i la modificació del PGM: els dos temes lligats per la matèria. La nostre posició: l'ordenança no era la millor per a Cerdanyola, calia fer una comissió mixta amb participació dels agents socials i de les forces polítiques, abans de portar-la una aprovació amb precipitació i sense consens. Per això vàrem demanar que el tema quedés sobre la taula fins el proper ple, un tema estratègic de ciutat val la pena fer l'esforç. La posició del govern: s'havia d'aprovar tal com estava, sense consens, sense participació. Per tant,....el govern va votar en contra de la nostre proposta, i junt amb el Partit Popular, de manera que es va fer el debat de contingut. Aquí vàrem deixar palès que:
  • aquesta ordenança no és només intervencionista, és exhaustivament reguladora, fins i tot es regula l'interiorisme de les botigues
  • sense la participació activa de la ciutat (agents i forces polítiques) no es pot aprovar una qüestió de tal envergadura.

El nostre sentit de vot: Abstenció en tots dos punts. Llàstima que la tossuderia que defineix algun dels regidors del govern, hagi deixat Cerdanyola sense la millor ordenança de comerç. El temps ens donarà la raó.

Destacable: aquesta és una ordenança no pactada, ni amb el teixit social ni amb els agents afectats.

Important: Es va dir que posem pals a les rodes,....però qui vol governar amb prepotència i sense participació de la ciutat, són ells.
L'empresa urbanística: fins ara rutllava amb el consens general. Una corba tortuosa ha trencat la situació: Per garantir el pla de finançament (és a dir el pagament dels deutes que té l'Ajuntament) s'ha volgut fer una operació econòmica basada amb unes finques que tenen la qualificació de patrimoni municipal del sol. Els bens que s'incorporen al patrimoni municipal del sol únicament poden tenir com a destinació el seu desenvolupament (polítiques d'habitatge, espais verds, etc.). Aquí es trenca el mandat legal i, per evitar-ho, es vol canviar la qualificació de les finques i així `poder eixugar el deute. Deute que, no oblidem, diuen que van generar els ajuntaments democràtics (o sigui volen dir directament PSC), però que, no oblidem, el govern actual ha incrementat notablement. O algú oblida el creixement desmesurat de les despeses de publicitat institucional durant la precampanya de les municipals?, o l'increment de les despeses en salaris d'alts càrrecs (electes i no electes)?. Bé, el fet és que nosaltres....enganyats......no anirem enlloc. S'ha de parlar clar i no amagar informació.
El nostre sentit de vot: negatiu, excepte pels estatuts.
Important: part de les finques han estat excloses de l'acord en la mateixa sessió plenària i com a conseqüència d'un informe jurídic elaborat a la secretaria a petició nostre. Què hagués passat sense que nosaltres demanéssim aquest informe?
Destacable: el partit popular en roda de premsa ha afirmat que, gràcies a la creació d'aquesta empresa (votada favorablement per aquest partit), hi ha govern d'ICV per estona.
El pressupost: On i en què gastarem els ingressos que tenim durant l'any vinent?; quines seran les polítiques durant el 2008?. Aquest es un pressupost clarament desequilibrat pel que fa les despeses de les diferents àrees. Les àrees governades per CIU......un creixement econòmic important. Les despeses previstes en propaganda institucional creixen en totes les àrees. Així doncs es veu clarament la tendència: cada soci de govern farà la seva en explicar les fites aconseguides. Ja estan en clau electoral?. No cal dir que algunes despeses vinculades al capítol I, les de retribucions d'alts càrrecs, tenen un creixement escandalós. Pla de manteniment per barris,.............???, inversió en els mitjans de comunicació local.....??, millora dels centres cívics de manera que es consolidi el nostre teixit associatiu.......??, cohesió social de Cerdanyola,......?. D'això no sabem res.
El nostre sentit de vot: Negatiu, aquest no és el nostre programa, aquestes no són les nostres prioritats, ni les prioritats que necessita la ciutat.
Destacable: l'argumentari del govern........estem a menys 1, això és culpa dels socialistes,.......i més del mateix que se sent des de fa 5 anys. Alguna vegada es responsabilitzaran d'alguna gestió? o de fet cap de les fites de 2003 a 2007 són de la seva responsabilitat?. Això si, tot explicat amb un excel·lent full de calcul d'un programa prou conegut i preparat a corre cuita després que nosaltres ja vàrem anunciar el nostre vot desfavorable. Moltes dades, molt números, però pocs fets.
Important: es dirà que no fem propostes. Algú amb una mica de seny pot dir això?. No ens ha calgut obrir el debat pressupostari per fer propostes de govern, propostes on demanàvem que ja es fes la consignació pressupostària a l'avantprojecte de pressupostos. Evidentment, d'aquelles propostes ningú no sap res. Jo mateixa he preguntat a la informativa i (parlant de la ràdio) m'han dit que no es consigna cap inversió per que primer s'ha de fer un estudi. Què vol dir això? el que sospita tothom?. I de Minuts Menuts,....s'ha tornat a saber alguna cosa?.....
Be, i per acabar, tinguem en compte que, durant les més de quatre hores que va durar la sessió, per sobre dels caps del regidors i públic........planejava lentament, cansinament,...EL LLENGUATGE NO VERBAL I ELS ACORDS NO ESCRITS.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El problema que teniu els politics es que sembla que viviu en un mon a part. No veieu la realitat com la majoria de la gent i parleu de rollos que no interessen a ningu, com aixo del llenguatge no verbal. A mi el que m'importa es que ho feu be, i no si ho fa el PSC o CiU o ICV o el PP.

I per cert, vaig estar molta estona al ple i la sensacio general era que els del govern sabien molt millor que vosaltres del que parlaven.