diumenge, 2 de desembre del 2007

LA VEU DELS JOVES I LA CORTINA DE FUM

La veu dels joves va ser protagonista del ple d'aquest mes. Ja he dit altres vegades que el nostre paper d'oposició el juguem des de dues perspectives: la construcció i el seguiment acurat de l'acció de govern.
En aquest plenari, i amb propostes constructives, hem volgut donar la veu als joves de Cerdanyola i a la secció sindical de l'UGT.
La Noèlia ha estat l'encarregada de presentar la proposta de les JSC de posar en marxa aules d'estudi a la Biblioteca Municipal. Proposta que aquí és novedosa però que ja funciona, de fa temps, a moltes ciutats del nostre entorn. La moció ha estat aprovada per unanimitat. Destacable: la intervenció de la regidora més jove del consistori; ha donat una nota de frescor a la sala.
La moció proposada a tots els grups municipals per l'UGT només va estar assumida per nosaltres. Destacable: ningú, llevat el PSC, no vol participar en la planificació i estudi de quina és l'estructura tècnic-administrativa que requerirà l'Ajuntament per fer front a les noves necessitats emergents derivades del creixement demogràfic de la ciutat (Plana del Castell).
De la resta de punts de l'ordre del dia d'aquest ple.....:
  • el nostre vot en contra de la modificació del Pla General Metropolità al sector de Can Jeroni Martí i del carrer de Salzillo; malgrat que s'havien acceptar moltes de les nostres al·legacions; per un motiu important i del que, com va dir la nostre regidora Laura Martínez, no van donar cap explicació i van fugir d'estudi: un possible enriquiment injust del propietari i la manca de transparència en dades econòmiques de l'expedient. Important: Tenim un bon costum que alguns (no sé per què) critiquen: revisem amb detall cada expedient que es porta al Ple. El tipex, tapant dades econòmiques, no és bon aliat ni d'aquest ni de cap govern. La transparència és un valor i un principi.
  • la nostre abstenció a la modificació de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità per a la regulació d’usos d’oficines i sanitaris a l’Eix Central de Cerdanyola; per un motiu important: la manca de seguretat jurídica conseqüència d'una gestió deficient. La responsable política, Consol Pla, reconeixia que no s'havia tramitat amb prou agilitat però alhora volia passar al nostre terrat la responsabilitat de que la modificació no fos aprovada (el PP va anunciar allà mateix el seu vot en contra i l'acord requeria majoria absoluta). O sigui, si el PP vota en contra.... nosaltres en som responsables de garantir l'aprovació (recordem que aquest és un govern en minoria per decisió dels partits que governen). Assumir les responsabilitats dóna talla política. La responsabilitat d'una mala gestió és del govern i no de l'oposició. Fer costat al comerç local és ser diligent, àgil, eficient i, tot plegat, actuar amb les màximes garanties jurídiques. Qui és qui no ha fet costat al comerç?. L'oposició, ha de controlar l'acció del govern, mirar que la institució no en surti perjudicada per una gestió més que dolenta. El grup municipal socialista revisa les propostes, les estudia molt acuradament i decideix amb criteri. L'abstenció va ser un criteri, meditat des del recolzament indiscutible al comerç local, però des de la responsabilitat que els ciutadans i les ciutadanes ens han donat. Destacable: Consol Pla va lloar, en aquest tema, la coherència del Partit Popular, malgrat el seu vot negatiu.

Del Ple podria explicar moltes més coses, però no vull fer de cronista. Ja es veu que no soc periodista i crec que això els correspon a aquests professionals. Per cert.......encara tinc present el meu compromís de dedicar un dia d'aquests un post a la "comunicació local".

Si voldria però, des d'aquestes línies, deixar constància que la sessió plenària s’obria amb un minut de silenci en memòria de Jesús Garcia, regidor del PP des de 1995 al passat mes de maig, recentment desaparegut; i que el portaveu popular, Antonio González, agraïa el condol en nom del seu partit i de la família de García.

Altres temes que ens han ocupat la setmana que ara acaba:

La manifestació d'ahir sobre el dret de decidir sobre infraestructures, que a més a més té relació amb la moció que CIU va presentar al plenari municipal, demanant la dimissió de la ministra Magdalena Álvarez. La primera demostra el grau de preocupació de la ciutadania catalana cap a l'estat de les infraestructures del nostre país. La segona, mostra la cara hipòcrita de CIU que vol, amb la seva presència a la manifestació i amb la presentació de la moció, fer una cortina de fum intentant que s´oblidi la seva responsabilitat de govern de 23 anys, el seu suport de 8 anys al govern del PP en el període en què es va aguditzar el dèficit d´infraestructures a Catalunya, i que mai no va demanar ni el traspàs de Rodalies ni va plantejar mai l´exigència que la Generalitat intervingues en la planificació de la gran obra pública de l´Estat a Catalunya. Important: aquesta és la seva herència, ells que aquí Cerdanyola són tant fàcils a parlar d'herències.

I el paper de ICV-EUiA donant suport a la moció?... Només dir que tornem a veure les dues filosofies d'aquest grup: el dia 8 de novembre , fa quatre dies, en el Ple de la Diputació de Barcelona, i sobre la base de que no era el paper d’un govern local demanar la dimissió de la Ministra de Foment, ICV es va abstenir. Serà que Cerdanyola és ara la caixa de ressonància del Parlamant, o no es govern local o es que ICV-EUiA ha de fer costat a CIU malgrat entrar en contradiccions de discurs?.

I front a tot plegat.....el compromís del PSC per treballar per a la solució dels problemes, lluny de posicionaments electoralistes que no de compromís amb el pais.

Us deixo al bloc la intervenció del President de la Generalitat, José Montilla, on retreu a l'Artur Mas que es "disfressa de llop aquí, i a Madrid fa de xai i estén la mà al PP" (això també em sona a Cerdanyola). Montilla va afirmar, a més, que "els problemes d'infraestructures no es produeixen per manca d'inversions de fa tres dies".

3 comentaris:

Jonatan Márquez Cervantes ha dit...

Que diu el TOT Cerdanyola, que diu el Cerdanyola al Día, que diu el Cerdanyola.info i... quin valoració fa la Carme Carmona del ple.

Abans nomès tenia els mitjans de comunicació ara el teu bloc és un referent per veure un altre visió del ple municipal. Gran treball Carme.

Per cert, ja m'explicaràs que t'has fet amb la banda dreta del bloc.

Una abraçada!

Carme Carmona ha dit...

Hola Joni.
Ja veus!!, vaig mirant de posar cosetes noves.

Una abraçada!!

Esther ha dit...

Gràcies pels resums que fas dels plens
Necessitem tenir tots els punts de vista

una abraçada!