divendres, 13 de setembre del 2013

Pel bon camí



El passat mes d'abril vàrem aprovar definitivament el pressupost del 2013. Un pressupost que, juntament amb les ordenances fiscals, esdevé el més social i  progressista de la història de Cerdanyola. I és que a diferència d'altres administracions, on la política de retallades de drets i serveis bàsics és la tònica diària, des del govern municipal hem fet una aposta irrenunciable pel que és, sense cap mena de dubte, la nostra prioritat: "el benestar de la ciutadania".

Estem al davant d'un pressupost que aboca el 30 % dels seus recursos a garantir l'atenció i els serveis adreçats a les persones però, per sobre de tot, que intenta ajudar a aquelles famílies que més estan patint l'impacte d'aquesta crisi. És per aquest motiu que hem habilitat una partida extraordinària de 300.000 € destinada a emergències socials i a ajudes per poder fer front al pagament de l' IBI.

Altre dels objectius bàsics pels que aquest govern treballa és el de l'ocupació i la lluita contra l'atur. Des de l'any 2011 hem invertit més de 5 milions d'euros en polítiques actives d'ocupació i, concretament, enguany s'han destinat 725.000 € per a plans d'ocupació municipals com ara el d'agents cívics, pintors, treballadors socials o els d'arranjament i millora d'espais públics. Evidentment aquestes polítiques són petites passes que no impliquen canvis estructurals ni substancials en el mercat laboral, però si que representen ajudes d'incalculable valor per a moltes famílies que lluiten dia rere dia per sortir de la crisi.

Fa uns dies érem coneixedors que en el mes de juny l'atur havia baixat a Cerdanyola en 157 persones. No obstant, la dada més positiva és la que representa la taxa interanual, ja que mentre al conjunt de la comarca l'atur s’ha incrementat en un 1% els darrers 12 mesos, a Cerdanyola ha baixat un 0,5 % respecte el 2012.

És cert, encara queda molt camí a recórrer però bones notícies com aquesta fan veure que un canvi de tendència és possible. Si seguim treballant junts per Cerdanyola, estic convençuda que ens en sortirem!

Carta publicada al Riu Sec -juliol 2013-.