dilluns, 11 de maig del 2009

Cauen les màscares

Aquests dies no descubrim res de nou: la immersió lingüistica no agrada al Partit Popular. El Sr. Mayor Oreja, candidat del Partit Popular, diu que estem fent immersió en la ignorància.

Ignorància o mala fé és el que ell té sobre Catalunya i la seva gent. Dic que una de les dues coses,... no per res; sinó perque també avui hem sentit què diu i fa el Partit Popular de Catalunya contra el projecte (ja consensuat per la majoria) de llei catalana d'educació. Les seves raons....les mateixes: la llengua.

M'ha agradat però la resposta ràpida del Govern i del Conseller d'Educació: denúnciar la campanya del PPC per anar en contra de la llei.

Una campanya que utilitza la imatge d'un nen i una adolescent esposats, de manera degradant.

Una projecte de llei que, per cert, amb totes les seves dificultats, controvèrsies, revisions, etc. té el consens d'ERC, CiU i PSC.

Sobre les divergències d'ICV vers el projecte de llei.....fruit de no compartir el model educatiu en altres temes....no hi entro en aquests moments; però sí vull dir que com tantes vegades, per unes o altres raons, hi han coincidències d'aquestes dues formacions que no m'agraden.

Pel que fa a la posició del PP... no vol una llei que garantixi la igualtat de les llengues i la igualtat de les persones en el seu aprenentatge. No vol una llei que ajudi a la inclusió i la cohesió social. I ara, prop d'un procés electoral, la dreta es treu la màscara de nou i ensenya les seves armes: com tantes vegades posar la resta d'Espanya contra Catalunya. Utilitzar les diferències per carregar contra Catalunya. Creu que això li donarà vots. El més pur estil d'Aznar.

Però ara, perquè també nosaltres sabem que estem davant d'un procés electoral.... ho hem de guardar a la memòria. Continuar orgullosos del model educatiu d'immersió lingüística, un model del qual sóm sabedors dels seus positius resultats, tant per una llengua com per l'altre . Però també tenir molt clar on ens vol portar la dreta de sempre.