dimarts, 13 de gener del 2009

Any vuit, any nou


Àpats, trobades i retrobades, sobretaules, cafès a mitja tarda, ....marquen els últims dies de l’any. El vuit, ha estat un any amb clars i obscurs mantinguts al llarg dels mesos.


El terrorisme, la xacra social de la violència masclista, la catàstrofe aèria de Barajas i la crisi econòmica internacional; ens han deixat un regust àcid.


Regust compartit amb notícies més dolces: Zapatero va revalidar govern; les dones tenim més poder i tenim noves lleis que lluiten contra la violència masclista; el país ha sortit a l’àrea internacional de manera positiva, en política però també en l’esport i les arts: l’oscar de Bardem, les medalles olímpiques Nadal, Gassol amb l’equip de bàsquet, Mengual i la resta de sirenes...; la victòria d’Obama... Sí. Malgrat tot, ha estat un any olímpic!.


A Cerdanyola, ha estat un any grisós: va tancar l’escola Tàndem, la zona esportiva Fontetes ha estat diversos mesos sense donar servei, s’ha fet públic l’informe sobre les possibles solucions a l’abocador de Can Planas, seguim sense adaptar el transport públic a discapacitats, sense prou escoles bressol; segueixen les discrepàncies al govern municipal; s’ha aprovat el projecte URBAN finançat al 50% amb fons comunitaris; el govern Zapatero ha donat més de 10 milions d’euros a Cerdanyola per fer polítiques d’ocupació i d’impuls de l’economia.


Aquest agredolç ens porta cap a l’any nou. El nou. Carregat de noves il·lusions: hem de donar la solució més neta a l’abocador de Can Planas; hem d’invertir els més de 10 milions d’euros que ha enviat Zapatero, allà on es necessita, fugint de repartiments partidistes i desiguals al territori. Hem de fer de Cerdanyola una ciutat innovadora, igualitària, cohesionada, solidària, sostenible, adaptada a les diferències i neta. Una Cerdanyola brillant!