La crítica situació en la que sobreviu bona part de la humanitat, especialment pel que fa als denominats països en desenvolupament, fa que la cooperació i les accions solidàries siguin part del nostre present.
Aquesta voluntat solidària és un dels millors indicadors de salut democràtica de pobles i ciutats. Dir aquí que la societat catalana comparteix els valors solidaris: foment de la pau, cooperació al desenvolupament, ajut humanitari. Són principis rectors del nostre Estatut.
A Cerdanyola són moltes les associacions solidàries. Engeguen projectes, participen al Consell de Solidaritat.
Com molts ajuntaments, el nostre reserva en el pressupost el 0,7% dels ingressos per a la cooperació i la solidaritat.
Però dotar-nos de recursos no és suficient. Cal saber donar-los un destí definint programes de cooperació amb el mon local d’aquells països; però també impulsant i ajudant les iniciatives de la societat civil, de les associacions de Cerdanyola. Porten anys dedicant-se. Tenen projectes i experiència.
Ara, quan només queda un mes per executar el pressupost i no s’ha fet directament gaire be res, diuen que és complicat de dur a terme, que és complexe. Ah! però han trobat una solució: que sigui un altre el que, de forma indirecta, faci el que l’equip de govern no sap: que altre redistribueixi els recursos entre projectes dels quals hores d’ara no sabem l’abast.
Si l’equip de govern no ha trobat projectes, si no sap fer el que li toca….Escolti... doni els recursos directament als que les entitats de la ciutat ja tenen. Aquesta ha estat la raó per la qual els socialistes hem votat que no al traspàs de diners a la solidaritat indirecta. Fem-ho directament. Fem-ho des de Cerdanyola, amb la nostra gent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada