diumenge, 30 de gener del 2011

CAP A LA CERDANYOLA QUE GUANYA



A punt d'acabar el primer mes de l'any, puc dir sense por a equivocar-me gaire, que comencem a veure bons resultats:


  • Cerdanyola rep la distinció de Ciutat de la Ciència i de la Innovació, de mans dels Prínceps d'Astúries. Gràcies als nostres projectes FEOLS 2010. Cerdanyola, amb la ciència.
  • Inaugurat el "menjador solidari" i la seu de FADAM, posant a disposició de Cerdanyola i la seva gent, dues de les "casetes dels mestres" que, inexplicablement, s'havien deixat en mans dels okupes. Un compromís que he volgut complir ràpidament. Cerdanyola, amb les persones.
  • El nou servei de recollida selectiva de residus comença. Ja veiem els nous camions i molts dels contenidors acabats d'estrenar. Cerdanyola, ciutat neta.
  • Comencen les obres a la plaça Sant Ramon. Un projecte renovat durant l'any 2010, que s'acompanyarà amb l'obertura dels jardins de Ca n'Ortadó; jardins que han de ser de passeig reposat, jardins urbans. Cerdanyola, amb el seu patrimoni i la seva història.
  • La Diputació de Barcelona i el seu President es comprometen plenament amb la nostra futura Biblioteca Central. Un projecte engrescador, imprescindible per dotar Cerdanyola del servei de lectura que es mereix. Cerdanyola, amb la Cultura.
  • Les entitats que ens han d'ajudar a continuar, confien en nosaltres, en un govern que treballa amb rigor i responsabilitat de servei. Comencem a comptar amb els primers crèdits, malgrat les dificultats econòmiques a les que ens enfrontem. Cerdanyola, rigor en la gestió econòmica.
  • Els plens municipals són ara a l'abast de tothom a través d'internet. Un compromís amb la transparència que no he volgut oblidar. Cerdanyola, transparència en la gestió.
  • Demà, per acabar el mes, participarem en una trobada de 18 municipis.Volem donar un nou impuls a tot l'eix de la B30. Cerdanyola, amb la comarca i el país.
Crec que hem agafat la direcció que toca.

dimarts, 18 de gener del 2011

Del passat i del futur


Fa més de vint anys començaven les excavacions a Cerdanyola. L'any 2010 va ser l'any de la inauguració del museu que avui acompanya el que ja podem dir que és un gran jaciment: el museu de Ca n'Oliver.


També l'any 2010 ha estat l'any d'altra inauguració excepcional: el Sincrotró. Cap altra ciutat espanyola té un equipament científic tant potent i de referència: el Sincrotró Alba.


Ara, durant aquest mes, un altre fet ha tornat a fer notòria Cerdanyola. No ha acabat el mes de gener d'enguany i hem estat distingits com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. El reconeixement arriba ara però és el fruit del treball i l'orientació que durant el 2010 hem sabut donar als projectes FEOLS. Segurament els nostres, com deia la Sra. Ministra el dia d'entrega de la distinció, eren uns projectes poc visibles, d'aquells que diuen que no són rentables políticament.


Els resultats ens donen la raó.....després d'un any dur la recompensa és servida: Cerdanyola, Ciutat de la Ciència i la Innovació.