diumenge, 18 d’abril del 2010

Joves....la cantera



No fa ni una setmana presentàvem el que ha de ser el procés participaciu dels joves de Cerdanyola, sobre els equipaments que necessiten.

Estem aquí, on estem, perquè durant els últims anys Cerdanyola ha derivat cap a l'oblit dels joves de manera incomprensible.

Des del 2003 hem passat de ser una ciutat capdevantera en polítiques jovenils, a estar a la cua de ciutats iguals o més petites que nosaltres.

Aquest és un error que ara paguem i que cal corregir. És fàcil omplir discursos parlant dels joves com els ciutadans del futur.
Futur? però si són el nostre present!. ...són la nostra cantera.

Els joves d'ara, d'avui, són ciutadans i ciutadanes amb enormes potencialitats. L'accés a l'educació, la cultura, l'esport,....ha estat més fàcil per a ells que per aquells que ja sóm més grans.

Malgrat això la crisi els ha maltractat de forma especial: més atur, menys possibilitats d'emanciapació, més dificultats per accedir a un habitatge,...més incomprensió.
A Cerdanyola sumem l'oblit al que he fet referència. Aquí els hem fallat.

A les dècades dels vuitanta- noranta Cerdanyola era exemple en polítiques jovenils. De les poques ciutats que disposàvem d'un equipament emblemàtic: El Casal dels Joves. Dinamitzat i actiu. S'havia de remodelar a principis del 2000. Fins i tot teniem un projecte aprovat. Però el gir polític del 2003 va acabar situant-lo en l'abandó més absolut.

Mentre Cerdanyola queia....la resta construia. El resultat s'observa a ull viu: l'equipament que havia estat emblemàtic, exemple per altres, és ara un espai que no cobreix les espectatives del nostre jovent, de la nostra cantera. Ja no sóm exemple per a ningú.

Ara hem de cosir l'estripat i fer-ho quan abans millor. Però no de qualsevol manera. Amb tots.
Escoltar i escoltar abans de definir el patró de la costura. Això és important. Ho és perquè els joves han de ser protagonistes i coneixedors d'allò que ha de ser seu; també del que la ciutat fa per ells. Aquesta no és una relació unidireccional sinó de feedback. Perquè la Cerdanyola que volem no l'hem de somiar entre tots sinó construir-la junts.
La regidora més jove del Consistori té l'agulla....la resta hem de posar el fil.

dissabte, 17 d’abril del 2010

President Montilla

El Consell Nacional del PSC ha escollit per unanimitat el President Montilla com a candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat a Girona una ciutat oberta que ha obert el cor als socialistes.

Us deixo la intervenció del President:


Intervenció José Montilla Consell Nacional Girona

dijous, 15 d’abril del 2010

Govern i responsabilitat


Jo sempre he pensat que governar és poder transformar el mon; és per això que, quan m'ho pregunten, sempre dic que es governa des del "govern" però també des de l'oposició.

Però també és molt cert que, tal com em deia un polític no fa gaire, governar és decidir, destriar, resoldre.

És en moments crítics on l'exercici directe del govern té aquest component més resolutiu i és això el que ens ha conduit a una decisió que ha estat difícil de prendre però que havia de ser valenta per responsabilitat amb la ciutadania, amb els meus conciutadans i conciutadanes. He ordenat l'aturament de les obres de la passera del Riu Sec i l'inici d'un expedient informatiu per dirimir les responsabilitats que s'escaiguin; i cercar les solucions més adients per aquesta situació, que és de risc, ja que està construida un metre per sota de la cota d'inundabilitat segons criteri Q-100 de l'Agencia Catalana de l'Aigua.

Aprovar el projecte que avui s'atura també va ser un acte de govern. També va ser una decisió. Es va triar un projecte, es va prendre una decisió que ens ha portat allà on ara estem.

No fa falta dir que el nostre Riu, malgrat porti per nom el de Sec, té crescudes i recrescudes força sovint. Aquesta obra ja les ha patit per dues vegades (l'estiu passat abans de tenir la passera instal·lada i a la tardor del mateix any).

Us deixo una foto de la importantíssima recrescuda de l'estiu de 2009 al mateix lloc on avui tenim la passera.

dissabte, 10 d’abril del 2010

El cor socialista al cor de Catalunya

Avui la Ministra de Defensa, el Ministre de Treball, diputats i diputades, senadors i senadores, Consellers i Conselleres, Alcaldesses i Alcaldes de Catalunya hem acompanyat al President Montilla al cor de Catalunya.